Москва превръща София в свое предмостие за ЕС

"Шпигел": Русия директно влияе върху законодателния процес у нас
Обновена: 12 май 2014 14:02 | 12 май 2014 08:41, Александър Попов
319
Москва превръща София в свое предмостие за ЕС
Снимка: Reuters

Германското правителство се страхува от нарастващото влияние на Русия върху правителството в България, пише онлайн изданието на германското списание "Шпигел", цитирано от БТА.

"Москва превръща София в свое предмостие за Европейския съюз", пише "Шпигел". Изданието посочва, че отношенията между България и Русия са толкова близки, че Русия директно влияе върху законодателния процес в България, а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва.

Още по темата

"Правителствената коалиция на социалистите и партията на турското малцинство ДПС се смята за верен помощник на Москва. В управляващите партии има стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин", пише "Шпигел", позовавайки се на свои сведения.

Изданието припомня, че миналата седмица излезе информация за поверителни писма на руския енергиен концерн "Газпром" до министъра на икономиката в София, засягащи законодателството във връзка с "Южен поток".

"За да заобиколи европейските правила, правителството се подигра с Европейската комисия, като декларира, че българската част на газопровода е просто свързващо звено", допълва "Шпигел". Изданието цитира еврокомисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото, "когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС".

"Шпигел" отправя критика и към кандидата за председател на Европейската комисия на Партията на европейските социалисти - германеца Мартин Шулц.

"Независимо от съмненията за нарастващото руско влияние кандидатът на социалдемократическата партия в Европа Мартин Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София", пише "Шпигел". Според изданието в началото на тази седмица, за да подкрепи българските социалисти, в София ще пристигне и бившият германски канцлер - социалдемократа Герхард Шрьодер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: ГерманияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
5
 
31
 
! Отговори
асд преди 9 години
Аз пък се страхувам че ФАЩ командват целия ЕС заедно с третата икономика в срета германия, а най много се страхувам че НАТО командва държави нечленки и слага бойна техника там - Украйна. ЛИЦЕМЕРИ ЛИЦЕМЕРИ ЛИЦЕМЕРИ! !!!!!!!
157
7
 
26
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
УРААА ЗА БСП..ТУРЦИ *** И ТН...УРААААЗА ШКЕМБЕТО ПЕЕВСКИ..УРА ЗА КРАДЦИТЕ И МУХЛЬОВЦИТЕ..ЕДИН ДЕН ЩЕ БЪДЕТЕ *** В ПАКА НА ГОЛЕМИ ЗДРАВИ ДЪРВЕТА И ТАМ ЩЕ СЕ КЛАТИТЕ ...СЕГА трупайте сланина
156
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я вече са го канонизирали за светец.
155
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм с две ръце за руското влияние, щом е полезно за България. От ЕС и САЩ сме видели досега един крив ..., на едно евро, което влиза в България от ЕС, излизат 3. Айде у кереча!
154
14
 
27
 
! Отговори
Либерален Стратег преди 9 години
Като член на НАТО засега България не трябва да започва война с Русия, но по отношение на Украйна Русия е враг на България. Въпреки това България не трябва да обявява война на Русия, ами българскитете политици трябва да действат със санкции, постоянно да оказват икономически натиск на режима в Москва. Санкциите ще да бъдат постепенни, но неумолими и твърди във времето до рухването на режима.
153
5
 
25
 
! Отговори
до 181 крум преди 9 години
крумчо, виждам че вече Русия те е разрушила като българин. Превърнала те е в немислещ зомбиран ***. Това е основната роля на руската пропаганда да превръща хората в безволеви и немислещи простаци и ***.
152
10
 
39
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Като изключим родството на България с Русия, в този случай важи с пълна сила поговорката каквото повикало такова се обадило! Германия какво очаква от България след като я ползва за дойна крава! Равноправен член сме само на хартия. Къде са едропейските стандарти в Бълагария като ЕС е с общ стандарт?То не само не стана по-добре но и по зле от преди! Я факю! Най-добре да излезем даже от ЕС!
151
3
 
22
 
! Отговори
ф преди 9 години
До ****Явно си се намерил оправач путиновец и те кефи много!!!
150
4
 
27
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До крум 181Русия ли те е хранела? По подмазваческо изказване не бях чел! Наистина кога ще престанете да се мазните на Путин или САЩ, помислете малко за това че не сте хамериканци или руснаци а българи!
149
4
 
26
 
! Отговори
x преди 9 години
До Анонимен 178Кое му е нормалното бе ахмак? Кога България ще си застане на истинска позиция без да се интересува от Путин и Путиновците? Стига вече с вашите идиотщини !
148
16
 
30
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Само САЩ, долу русия!!!
147
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 185 АнонименГлавчо,ако не БЯХА ТЕЗИ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ И МЕРКИТЕ ЗА СИГУРНОСТ,3-те круизни мастодонта в България щеше да ги видиш на ..ча стрижба!!!!!!!!!
146
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До крумКрумчо, само тази пролет в нашите черноморски пристанища спряха 3 круизни мастодонта. Очакват се още 20. Ако си в туристическия бранш, едва ли щеше да висиш пред РС. Нещастен *** на Путин.
145
2
 
23
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До Пандишпана 156Не съди за другите по себе си! Това, че на теб ти плащат да си кажеш мнението, не значи, че на мен ми плащат! Не съм твое момче и освен това те провокирам към какво? Да си покажеш простотията? За това не трябва за ми плащат!
144
16
 
33
 
! Отговори
крум преди 9 години
Мен Русия ми е хранела и продължава да ме храни,всички туристи преди и сега продължават да ми пълнят джоба,естествено че РУСИЯ за мен ще бъде най великата държава !!!!Нито ЕС нито Америка ще изпратят толкова туристи колкото Русия в България въпреки високите визи които страната ни им изисква,затова не желая да общувам с ЕС както и с Америка,тези страни ме унищожават като истински българин !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
143
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Урок по европейско лицемерие: Северен поток е газова връзка между Германия и Русия, а България е руско предмостие, защото иска газова връзка с Русия.
142
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нормало е Русия да действа по този начин, в продължение на 25 години европейците ни зарязаха на произвола на съдбата а голяма част от моите сънародници станаха техни черноработници.И сега според мене същите тези европейци ще берат горчиви плодове от това което не се случи в нашата държава,защото нашите проблеби ще станат техни проблеми.
141
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ЕССР хич... вместо да ги въртим и еврогейците и руснаците едни срещу други и да си живэм царски нашите мекерета ни продават на всички за жълти стотинки.
140
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече ми се повдига от тези корени.На българинът освен корени му трябват и крила.Тези огромни коренища ,които ни свързват с Кремъл съвсем ни задушиха.Дойде времето да бъдат подкастрени,та белким България живне.Дай,боже!!!АМИН!!!
139
9
 
33
 
! Отговори
още малко преди 9 години
забранената БКП и незаконната ДПС управляват с помощта на кюстендилските бюлетини и *** гласове. Всички медии и институции са техни. Сценарият е от кошмарен филм.

Спонсорирани публикации