Москва превръща София в свое предмостие за ЕС

"Шпигел": Русия директно влияе върху законодателния процес у нас
Обновена: 12 май 2014 14:02 | 12 май 2014 08:41, Александър Попов
319
Москва превръща София в свое предмостие за ЕС
Снимка: Reuters

Германското правителство се страхува от нарастващото влияние на Русия върху правителството в България, пише онлайн изданието на германското списание "Шпигел", цитирано от БТА.

"Москва превръща София в свое предмостие за Европейския съюз", пише "Шпигел". Изданието посочва, че отношенията между България и Русия са толкова близки, че Русия директно влияе върху законодателния процес в България, а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва.

Още по темата

"Правителствената коалиция на социалистите и партията на турското малцинство ДПС се смята за верен помощник на Москва. В управляващите партии има стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин", пише "Шпигел", позовавайки се на свои сведения.

Изданието припомня, че миналата седмица излезе информация за поверителни писма на руския енергиен концерн "Газпром" до министъра на икономиката в София, засягащи законодателството във връзка с "Южен поток".

"За да заобиколи европейските правила, правителството се подигра с Европейската комисия, като декларира, че българската част на газопровода е просто свързващо звено", допълва "Шпигел". Изданието цитира еврокомисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото, "когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС".

"Шпигел" отправя критика и към кандидата за председател на Европейската комисия на Партията на европейските социалисти - германеца Мартин Шулц.

"Независимо от съмненията за нарастващото руско влияние кандидатът на социалдемократическата партия в Европа Мартин Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София", пише "Шпигел". Според изданието в началото на тази седмица, за да подкрепи българските социалисти, в София ще пристигне и бившият германски канцлер - социалдемократа Герхард Шрьодер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: ГерманияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
6
 
40
 
! Отговори
Малко факти преди 9 години
Само за сведение, САЩ прави операция "Кламер" с която спасява убийците работили за Хитлер, дава им къщи, работа и висши постове, днес децата им управляват САЩ, а Четвъртият райх вече работи - с ГМО програми, шпионски и военни действия по целия сват. Има само един начин да се противопостави Европа на това - силен ЕС със силни връзки с Русия. Иначе всички ще ядете ГМО и дронове ще ви охраняват в робски държави на САЩ, с минимални заплати ще изхранвате 200 кг. американски г.зове.
177
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BG malka i bedna strana 6 -7 mil. naselenie... vinagi e bila izpolsvana ot koito i da bilo i taka i 6te si ostane.
176
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 209Браво! Бе тия си мислят, че ние трева пасем. Това, че след 1990 имаме гадно продажни правителства, не значи, че хората ни са ***. Всичко виждаме, но нямаме накъде. Но и това е до време. Писна ни от лицемерие, грабеж, вече дори неприкривани лъжи, като ни задължават да им вярваме. Иначе ни заклеймяват като руски привърженици, което впрочем, що да е лошо. Поне няма да имаме само два самолета, които могат да летят само в ясно време- това казва всичко!
175
18
 
27
 
! Отговори
ПУТЛЕР преди 9 години
Съвсем обезумя сатанинска , фашистка россия. То бива азиатска селяндурия, дива болшевишка злоба, зверска комуноидна алчност за чуждото - умопомрачение, не на народа, а опасна държавна политика смъртоносно заболяване - руски фашизъм , то разруши всичко,което си въобразихме за вас заджелязната завеса. Гниели сте от тогава, но сте парфюмирали смрадта да мирише хубаво с модни обувки и парцали. Докато Изтокът, изгорян и разровен от вас до основи, тежко оживява. Нас поробихте с евтиния парфюм. Но Европа ви стоипоперек горла.Нямате европейския дух. Вие сте ситни еснафски,злобни,безмерно алч
174
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дa ви е..м мaм.тa рускa!!! ЕВРОПA ВИЖДA руските ви з..ници!!! МЕРКИТЕ ЩЕ СA AДЕКВAТНИ И НAВРЕМЕННИ!!!
173
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно е, че сме предмостие - само дето парите от това руско влияние ги взимат шепа политици и тези работещи в БЕХ и дъщерните му дружества, дет уж вече ги няма. А обърканите русофили тук си мислят, че ще им се подобри живота с евтин газ хахаха Ако сега нямате 5 кинта в джоба, кат ни го турнат от европейския съюз, вече и за кисело мляко няма съберете. Ще карате само на кофичка руски квас, както 95% от руснаците.
172
8
 
33
 
! Отговори
Castor преди 9 години
Мама ви швабска, спрете "Северен поток" като сте толкова отворени! Германия има огромна вина за положението в Европа като цяло!
171
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Москва превръща София в свое предмостие за ЕС"А защо "Шпигел" не пита българите дали е така, ами натяква ЕС политиката си, подкрепяна в България само от политиците ?Е*ем ви и дезинфомацията на всички от ЕС. Ходете да се скриете някъде с вашите медии, манипулирани до крайност от политици и обслужващи само нечии интереси. Западните западнали медии се мешат много повече във вътрешната ни политика отколкото Москва.Ние българите не сме слабоумния им западен електорат, че да ни манипулират.
170
5
 
32
 
! Отговори
Лисан преди 9 години
Съветвам феновете на запада да почнат само американки, германки, а защо не и Кончита Вурст? И да си прекарат един петролопровод от Аляска. А дневното им меню да е макбургер, гмо царевица, фрайд чикън и кока кола. На оцелелите - честито!
169
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съвсем обезумя сатанинска Европа. То бива селяндурия, дива злоба, зверска алчност за чуждото - умопомрачение, не на народа, а опасна държавна политика смъртоносно заболяване, то разруши всичко,което си въобразихме за вас заджелязната завеса. Гниели сте от тогава, но сте парфюмирали смрадта да мирише хубаво с модни обувки и парцали. Докато Изтокът, изгорян и разровен от вас до основи, тежко оживява. Нас поробихте с евтиния парфюм. Но Русия ви стоипоперек горла.Нямате руския дух. Вие сте ситни еснафски,злобни,безмерно алчни душици. Нарамете си секъндхенда и се пръждосвайте в ада си. Антих
168
9
 
28
 
! Отговори
alcap преди 9 години
Само не знам, защо си мислите, че ще имаме евтин газ, ако се осъществи Южен поток???Цената на газта няма да се промени въобще а просто държавата ни ще визма транзитни такси и то ще излезе на печалба чак след 15 години. Русия НИКОГА не ни е давала нещо евтино, независимо кокло сме и се слагали. Дори след "голямото намаление", което ни направиха - в момента цената на газ-та за нас е най-високата в Европа а уж сме най-близо до тях. Дори да не минава през Украйна - пак ще ни еб*т "братушките"
167
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До крумМного добре казано ! Разкажи им германеца който идва на почивка в България какво представлява като клиент, и ти можеш ли да разчиташ на него ? Германеца представлява 90 годишен киборг със сменени стави, бутащ проходилка на колелца и е социално слаб на помощи от Германия. Почива за без пари тук и не харчи и стотинка за нищо. Това означава , че в България не влиза и една стотинка от него !!!
166
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип са прави, ама пък точно германците да ни обвиняват в предмостие на Москва е малко несериозно, да си припомним че именно Германия даде кардбланш на Путин за анексията в абхазия и Южна Осетия като блокира приемането на Грузия в НАТО, а след това г-н Шрьодер за благоадрност получи от Путин високоплатена работа в Газпром
165
11
 
30
 
! Отговори
Фън преди 9 години
Съветвам феновете на Русия, да започнат да купуват само лади и москвичи, руски телевизори, часовници Слава и въобще да не си харчат парите за гнили капиталистически стоки.Нека разорим мръсния капитализъм :)
164
9
 
34
 
! Отговори
Лисан преди 9 години
По-добре руснаците да ти спрат газа, отколкото немците да ти го пуснат.
163
13
 
19
 
! Отговори
Поли преди 9 години
Браво на Путин и Русия. На нас ни трябва евтин газ, много пари и спокойствие. Ура, ура ураааааа!
162
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болно ти е ,че не идват туристи от Европа и те топли,че руснаци ти пълнят джоба.А мен ме топли ,че мога да бъда турист в цял цвят.Никой не ме спира,когато посещавам държавите ,където "гнилият" капитализъм ги е превърнал в райски градини,на светлинни години от България развивала се по времето на "зрелия"социализъм.Стига сте дърпали страната ни надолу поради първобитния си манталитет.Времената са други,нужни са нови хора,които не носят кепенци на очите си.
161
14
 
36
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙ БЪЛГАРИНО преди 9 години
ГЛАСУВАЙТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ , ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДА СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ РУСКО-ФАШИСТКАТА ХУНТА НА ГЕЯ / БЕЯ / ЗЛОДЕЯ / ЦЕНЗУРАТА / ЦАЦАРОВ И КТ БАНКА ,ЗАЩОТО ИНАЧЕ ДО НОВА ГОДИНА ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ КАТО В УКРАЙНА , АНЕКСИРАНЕ ОТ РУСКИТЕ ФАШИСТИ НА ЧЕРНОМОРИЕТО И РЕФЕРЕНДУМИ ЗА АВТОНОМИЙ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РУСИЯ И ТУРЦИЯ В МНОГО , НМОГО ДРУГИ ОБЛАСТИ ! ! !
160
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия мишоци германците вместо да роптаят с кого сме били или не сме били, като толкова са загрижени да направят те нещо за страната ни. Руснаците всякакви може да са, но винаги са ни помагали. Аз от германец освен ксенофобско отношение и мания за притежание на света друго не съм видяла. Много е лесно да ни държат в изолация, да не ни допускат до добри работни места и да ни натискат да им чистим кенефите понеже за тях сме втора ръка хора. Щом е така ще сме с Русия.
159
5
 
26
 
! Отговори
Тихия преди 9 години
Смятай колко бездарен и некадърен и с ниска самооценка трябва да си, за да преписваш опорни точки по цял ден във форумите за 20 кинта. Само искам да ви кажа, че когато настъпи бленувания от вас комунизъм, вие пак ще сте си мишки.

Спонсорирани публикации