Москва превръща София в свое предмостие за ЕС

"Шпигел": Русия директно влияе върху законодателния процес у нас
Обновена: 12 май 2014 14:02 | 12 май 2014 08:41, Александър Попов
319
Москва превръща София в свое предмостие за ЕС
Снимка: Reuters

Германското правителство се страхува от нарастващото влияние на Русия върху правителството в България, пише онлайн изданието на германското списание "Шпигел", цитирано от БТА.

"Москва превръща София в свое предмостие за Европейския съюз", пише "Шпигел". Изданието посочва, че отношенията между България и Русия са толкова близки, че Русия директно влияе върху законодателния процес в България, а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва.

Още по темата

"Правителствената коалиция на социалистите и партията на турското малцинство ДПС се смята за верен помощник на Москва. В управляващите партии има стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин", пише "Шпигел", позовавайки се на свои сведения.

Изданието припомня, че миналата седмица излезе информация за поверителни писма на руския енергиен концерн "Газпром" до министъра на икономиката в София, засягащи законодателството във връзка с "Южен поток".

"За да заобиколи европейските правила, правителството се подигра с Европейската комисия, като декларира, че българската част на газопровода е просто свързващо звено", допълва "Шпигел". Изданието цитира еврокомисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото, "когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС".

"Шпигел" отправя критика и към кандидата за председател на Европейската комисия на Партията на европейските социалисти - германеца Мартин Шулц.

"Независимо от съмненията за нарастващото руско влияние кандидатът на социалдемократическата партия в Европа Мартин Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София", пише "Шпигел". Според изданието в началото на тази седмица, за да подкрепи българските социалисти, в София ще пристигне и бившият германски канцлер - социалдемократа Герхард Шрьодер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: ГерманияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
5
 
37
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Не трябва толкова да се впечатляваме от написаното в един вестник и то в предизборна обстановка. Ако някой мисли, че Германия има по-малко влияние у нас от Русия, очевидно греши. Фондация "Конрад Аденауер" отдавна е хранилка за наши политици - в последно време спонсорира предимно ГЕРБ.
217
18
 
37
 
! Отговори
МАЯ преди 9 години
Когато ни приеха в НАТО и ЕС, не можех да повярвам, че се случва - приеха ни абсолютно не заслужено, но сега съм щастлива че сме от по-хубавата страна на желязната завеса. Задава се нова студена война, а нашите управници си играят с огъня. Съюзниците на Русия никога не са прокопсвали!
216
2
 
47
 
! Отговори
будала преди 9 години
ако ни искаха от Русия,щяхме да сме минали по пътя на 16-та република,ако ни искаха от Запад-отдавна щяхме да сме там,поне като Гърция.А нас ни искат само за боксова круша,а нашите *** "политици" само търсят кой ще им плати!България -пълен неутралитет като Швейцария!
215
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко са *** които харчат руски рубли за да пишат тук. Сидерастите и партизаните е време да се организират с някоя друга опорна точка.
214
21
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ***,кога ще разберете ,че от Русия нищо хубаво не идва ...там се говори обратното на това ,което се прави.Всеки руснак драпа да се измъкне от империята на ....вие си го знаете.
213
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С продажници като волен рублев и серьожка ще сме и троянски кон и понтонен мост и всичко друго но не европейци.
212
12
 
41
 
! Отговори
Евала преди 9 години
По-добре с Русия... Тази демократична държава, която съвсем законно си присвоява Украйна със съвсем неподправени резултати! В Чечня 107 % от населението гласува за Путин, как няма в Украйна да гласуват за него, пак добре като не са повече от 100%. Изобщо и новият им закон за блогърите е толкова демократичен и подкрепя свободата на словото!Евала братушки и евала българи подкрепящи Русия. Промити мозъци... после се чудим как управляват и лъжат ***. Половината народ не вижда по-далеч от носа си
211
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нищо чудно влизането на БГ в ЕС да е дирижирано от Масква, да сме троянския кон разбираш ли
210
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дa им.. и нa трите ви " пaртии" също, AКО ИМA ВСЕ ОЩЕ ОСТAНAЛИ БЪЛГAРИ ТУК НA БУНТ СРЕЩУ рускaтa мaфия!!! Укрaйнa е пред очите ни БЪЛГAРИ!
209
7
 
38
 
! Отговори
Кремъл преди 9 години
Ние залагаме на Дебелян Беевски, на Серьожа Дмитриевич и на нашата рубладжийска кукла Болен Сайдеров !
208
9
 
41
 
! Отговори
РАД преди 9 години
До надежда и вяраВикаш по-добре *** да ни стъпи на врата и да прави руснаците по-богати за сметка на всички периферни марионетни държавички а ?Не , благодаря!
207
24
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западната пропаганда, под вещата диригентска палка от USA бълва змии и гущери...Лъжат, мажат, правят инсинуации, в стила на най-добрите пропагандатори от Студената война.Колко са смешни и жалки тези напъни.Все претендират за свобода, за самоизявление, за независимост, а всички са на каишка в държавния департамент и като им дръпнат каишките, почват да лаят в хор...Еврота е едно дълбоко не демократично място, при това безцеремонно управлявано от САЩ.От страни тази "свобода" на Европа е фарс
206
6
 
27
 
! Отговори
God преди 9 години
До варненецАми като те кефи да имаш визи, за да отидеш в Европа стани руснак или македонец. Аман от нихилисти.
205
9
 
25
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
Така, като неволен свидетел, забелязвам че докато съм отсъствал и въобще не съм се интересувал какво става в Европа, ... та оказва се, че Европа е била подала ръка за партньорство с Русия и известно време е имало партньорство. Обаче, в един момент Русия не може повече да търпи партньоството и решава да се конфронтира и да се опитва да си върне нещо, за което си мисли по презумпция за свое (Украйна). Лошото е и че България оптива май е в списъка. Кой е виновен, ще видим но руснака играе кофти.
204
13
 
37
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Докато ни управляват руските ***, вечно ще бъдем последни в Европа. По всичко последни. И първи по корупция, престъпност, неграмотност. Защото комунистът не иска свободно и образовано общество. Той иска неуки и неграмотни хора, които да води за носа; иска корумпирана среда, в която да печели незаконно пари; иска медийно затъмнение, за да не се виждат престъпленията му. Комунистът иска той да живее добре за сметка на народа. И да си пие кафето с руския си духовен богат събрат в Париж и Рим.
203
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
aз съм ЗA изхвърлянето нa Бг от ЕВРОПA, руските пумитa остaнaли тук дa си мизерувaт до живот и дa се поруснaчвaт нa воля! не съм бългaрин и ме е срaм от тaя псевдо държaвa!
202
7
 
32
 
! Отговори
Българе преди 9 години
Дайте линк към Шпигел, да прочетем и да използваме правото на отговор и въпроси, уж "гарантирано" от ЕС право на всеки!Да ги питам за детайли за договора за Северен поток и руско-германските бизнес отношения ... ще им заседне на Шпигел!Хайде де!
201
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Правителствената коалиция на социалистите и партията на турското малцинство ДПС се смята за верен помощник на Москва. В управляващите партии има стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин", пише "Шпигел", позовавайки се на свои сведения. "това е истината другари, за това и никъде не ни искат...
200
7
 
30
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 9 години
Зад Шигел и Йотингер стои фондация Конрад Аденауер.ГЕРБ е създаден с пари на мутри и спонсорство от Конрад Аденауер.Зад Северен Поток стои фондация Конрад Аденауер.Хайде сега ползвайте Гугъл и съберете 2 + 2 !Австрия и Италия защо подписаха за Южен поток? Или и те са руски предмостия?!
199
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До смачкан хастархей смачкан, българските фирми работят с когото намерят за добре, щом ги приемат.

Спонсорирани публикации