Москва превръща София в свое предмостие за ЕС

"Шпигел": Русия директно влияе върху законодателния процес у нас
Обновена: 12 май 2014 14:02 | 12 май 2014 08:41, Александър Попов
319
Москва превръща София в свое предмостие за ЕС
Снимка: Reuters

Германското правителство се страхува от нарастващото влияние на Русия върху правителството в България, пише онлайн изданието на германското списание "Шпигел", цитирано от БТА.

"Москва превръща София в свое предмостие за Европейския съюз", пише "Шпигел". Изданието посочва, че отношенията между България и Русия са толкова близки, че Русия директно влияе върху законодателния процес в България, а една трета от икономическите дейности се контролират пряко или непряко от Москва.

Още по темата

"Правителствената коалиция на социалистите и партията на турското малцинство ДПС се смята за верен помощник на Москва. В управляващите партии има стари комунистически партийни кадри, сътрудници на тайните служби и изключително богати български олигарси, които сключват сделки с приближените на Путин", пише "Шпигел", позовавайки се на свои сведения.

Изданието припомня, че миналата седмица излезе информация за поверителни писма на руския енергиен концерн "Газпром" до министъра на икономиката в София, засягащи законодателството във връзка с "Южен поток".

"За да заобиколи европейските правила, правителството се подигра с Европейската комисия, като декларира, че българската част на газопровода е просто свързващо звено", допълва "Шпигел". Изданието цитира еврокомисаря за енергетиката Гюнтер Йотингер, според когото, "когато България действително приеме законодателството, ще реагираме по съответен начин и ще предприемем правни действия, за да осигурим спазването на правилата на ЕС".

"Шпигел" отправя критика и към кандидата за председател на Европейската комисия на Партията на европейските социалисти - германеца Мартин Шулц.

"Независимо от съмненията за нарастващото руско влияние кандидатът на социалдемократическата партия в Европа Мартин Шулц посети предизборно събитие на управляващите социалисти в София", пише "Шпигел". Според изданието в началото на тази седмица, за да подкрепи българските социалисти, в София ще пристигне и бившият германски канцлер - социалдемократа Герхард Шрьодер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: ГерманияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
9
 
40
 
! Отговори
мики Маус преди 10 години
Германците си построиха "Северен поток" и не се отказват от руската газ, но ние трябва да се откажем, защото противоречи на желанията на американските компании за ни завладяват с шистовия си газ!И това ако не са двойни стандарти!Цялата политика е насочена срещу Русия и затова сме длъжни да изпълняваме дерективите на американо- европейската клика!
137
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПандишпанаКак им пишеш ведомостите на тези дето им даваш хлеП, а неграмотнико?
136
3
 
23
 
! Отговори
цирк generation преди 10 години
Германския джам казал ,че в Бг е цирк , т .нар. "преход" е едно щоу за плебейте и нищо ново няма 45 + 25 години цирк и всичко е по старому , Ха ..... руско еврейски изцепки.
135
11
 
27
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
РБ го каза същото, но кой да слуша. В България са се развихрили Предатели-Комунисти, дупедавци на Путин. Впрочем, комунистите винаги са работели срещу България, още в деня когато с Интернационален плам започват терористичната си дейност. Сега доволно потриват ръце и се надяват някой да направи мандри за да ги обират. Антихристи и безбожници. Стремят се да затрия1т България.
134
4
 
33
 
! Отговори
свидетел преди 10 години
По голям МОШЕНИК от ЙОТИНГЕР в ЕС НЯМА !!!Този човек е ПРЕСТЪПНИК и трябва да бъде в ЗАТВОРА,а не в европейския парламент !!!!!!!!! ТОЙ Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕВРО МУТРИТЕ които изсмукват огромни комисионни от монополите в страната ни !!!!!!!!!!!
133
2
 
27
 
! Отговори
тотев преди 10 години
До Анонименсъжалявам ,но режим на тока имаше и то не една година,бяхме станали като дискотека,два часа имаше два нямаше,но за другото си прав,болшинството живееха по добре от сега,малка част живееха още по добре,но работа имаше и хора гладни да си лягат нямаше,даже имаше проверки,дали се водиш на работа.
132
8
 
26
 
! Отговори
CCCP преди 10 години
Освобождението е манипулация , нападнали са България без предупреждение , никoй не ги викал тука в крайна сметка
131
3
 
25
 
! Отговори
шопето преди 10 години
Шулц и Шрьодер са агентите. Също както у нас Станишев, Гоце, Догана и Сидеров.
130
0
 
20
 
! Отговори
дo: 148 преди 10 години
Да бе да , добре манипулираш омало е по строги Закони от сегашните дето не вършат работа , а совен това човек можел да има магазинче било в Румъния било в Австрия , а сега *** и направи магазинче там , като не си запознат с истината а само чуто от твоя дедо , знаем ги тия
129
9
 
23
 
! Отговори
Теню преди 10 години
Чета долу някакъв *** рашист написал, че за така нареченото освобождение (всъщност окупация) през 1878-а загинали 200 000 руснаци. Ама тя армията им е била по-малко! И така излиза, че според рашистката (и съветската) пропаганда у нас цялата им армия и отгоре загива във войната срещу Туция. Тази плоска лъжа за загиналите руснаци по нашите земи е отдавна развенчана. Ама рашистите са си прости по природа. Те една свястна пералня нямат, а претендират за господство, дай им само да грабят и колят.
128
6
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Който има ум в главата си чете, мисли и разсъждава, не е необходимо някой отвън да му натрапва мнението си.За да оправдават разрушителната политика върху икономиката ни са тези кьорфишеци.Направо е смешно-при Борисов, който ни навря в миша дупка, бяхме първенци по дисциплинираност в ЕС.Сега, не че е много добре, но малко живнахме и отново почнаха да ни порицават.Германия и ЕС да не дават нашите пари на Украйна, а да ги дадат на нас.Русия за всичко им е виновна
127
9
 
21
 
! Отговори
Пандишпана преди 10 години
До TrollTerminator:Ти си платен провукатор мойтомомче.личиш си от далеч.Когато и ти започнеш да даваш хлеп на 7 човека персонал като мен тогава ми се ежи!(а до тогава - Само АТАКА!!
126
9
 
32
 
! Отговори
до 153 преди 10 години
Само румънците дали живота си за освобождение на България, са 20 000, има и поляци и други. Теази глупости, които пишеш от сводката на ЦРУ ли ги четеш, безмозъчен антибългарин. Отивате на майната си с вашите *** ценности. България веднага трябва да напусне ЕС, не че сме легитимен член, защото ни приеха БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ, КОЕТО НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.
125
11
 
43
 
! Отговори
корени преди 10 години
Българинът го свързват толкова дълбоки жизненоважни корени с Русия, които нито ЕС, нито НАТО, нито САЩ, нито тримата изброени заедно, могат да ги изкоренят.
124
11
 
28
 
! Отговори
монархист преди 10 години
По време на социализъма живееха добре членовете на бкп 100 000 души, както и сега за това смърт на комунизмаПо-добре смърт на 100 000 за да живеят 5 000 000 иначе смърт на 5 000 000 за да живеят 100 000
123
4
 
22
 
! Отговори
История на България преди 10 години
Според тази Информация в История на България пишe това каквото е заповядано от Путин да пише , ясно е какво четем , МАНИПУЛАЦИЯ и ДЕЗИНФОРМАЦИЯ
122
4
 
31
 
! Отговори
Северен поток преди 10 години
Германия е предмостие на Русия.
121
1
 
21
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
ПУТИН =КОНДОЛИЗА...СПОМНИ СИ НА КОЙ ЕЗИК ГОВОРИШ КАГЕБЕЕЦ..КОЯ РЕЛИГИЯ ИЗПОВЯДВАШ..
120
3
 
29
 
! Отговори
Къде да се запиша? преди 10 години
И аз искам да стана руски агент и да ме спонсорира Газпром! Къде да се запиша?
119
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По добре Москва отколкото Вашингтон.

Спонсорирани публикации