След право хоро и ракия – българка стана африканска принцеса!

Красивата Виктория Македонска се омъжи за принц от Гана
244

Снимка: Facebook

Българска красавица стана африканска принцеса, след като се венча на пищна сватба за принц от Гана. Виктория Македонска пристана на любимия си в Англия в края на юни пред 80 гости от родните места на младоженците, разказа пред в. "Телеграф" организаторката на събитието Невена Жекова.

Пери Ний Сампа Отуми е принц на голямо племенно общество в африканската република, чийто крал е чичо му. Дядо му пък преди това е бил един от най-уважаваните крале в Гана.

Виктория и Пери се запознали на спирка в Лондон, където българката отишла да учи.

Сватбата започнала с типични за България ритуали. Пери бил обръснат и облечен в народна носия. Любимата му Вики също била пременена в носия, а косата й - сплетена на плитка.

На Пери му се наложило да пие българска ракия на екс, за да стане ясно на всички, че държи на почерпка. След това отговарял на гатанки, с цел да се установи, че е достатъчно разсъдлив и находчив.

Кумата забулила булката, а малко по-късно, отново по стара българска традиция, цървулът й бил скрит, за да бъде намерен от любимия й. След като булката се простила с роднините си, се развило право хоро, за което ганаецът преди това репетирал дълго.

Втората част от сватбата продължила в Лондон. Там влюбените и гостите им се отдали на типични за Гана ритуали.

"Те наподобяват нашия годеж. Роднини на момчето отиват при семейството на момичето и се представят. Разбира се, носят подаръци", разказва Жекова.

След това направили договорка, разпитвайки първо булката дали иска да пристане на Пери, а след това родителите й – дали я дават. Облечени в парени дрехи, традиционното за Гана кенте, влюбените си казали: "Да".

"Огласихме английските поля с българска гайда и завъртяхме магичния кръг на хорото, за да пребъдат младите. После машината на времето ни пренесе над планини и океани, за да се докоснем до Африка. В красива зала в Лондон се потопихме в мистиката на ганайските сватбени ритуали. А след това веселбата продължи до зори", пише в своя блог Невена Жекова.


244
Още от
Напиши коментар Коментари
170
1
 
0
 
! Отговори
Teodor преди 1 месец
Кава българка бе ***, не виждате ли че е Македонка, то си пише.
169
5
 
7
 
! Отговори
ники преди 1 месец
...крачка се срещат хора с наследствени заболявания, жените им са отблъскващи, безформени и приличат на тролове. Провете се малко в историята и вижте уродливите им, болнави крале. Чистокръвието не само, че не е за предпочитане, то е потенциално опасно за здравето ни. Важно е да съхраняваме българското като етнос, като култура, а това дали корените ти са в Патагония не е от значение.
168
12
 
10
 
! Отговори
ники преди 1 месец
Боже, направо се хващам за главата какви *** има тук .Абсурдно е противници на междурасови бракове да се явяват хора, които принадлежат към най-смесената нация в Европа - а именно българите (това се потвърди и от генетични анализи). Стремежът към чистокръвие е най-голямата простотия в човешката история и можем да сме благодарни като народ, че при нас това никога не се е случвало. Само вижте за какво става въпрос в Обединеното Кралство, където от вманиачаване да не са смесени на всяка ...
167
38
 
13
 
! Отговори
Пенчо преди 1 месец
Срам и позор! Дано българките да не последват примера й,иначе става страшно! Тази тепърва ще види маймунската същност на този африканец-той може да й се струва мил и добър,но само когато е бил в Европа;после в африканското гето всеки си африканец си показва истинската си същност. Щом тази толкова го харесва-добре,нейн избор,но тя не трябва да се нарича българка! Днес бракове между чужденци и българи е предателство спрямо Родината ни България и българщината!
166
6
 
5
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 1 месец
У Гана е готину, йедене и пииенье на тумбак. Па и неколко ганайки изплющях навремето, кат' газелки са им момите и еФтинки най-вечИ! Белите сме кат' царчета там!
165
19
 
9
 
! Отговори
Пенчо преди 1 месец
Всяка жаба да си знае локвата. откакто свят светува,има народи,а не мелези. Всеки мъж трябва да си взима жена от своята народност. всяка жена трябва да си взима мъж от своята народност. И се питам: за това ли се бориха за Свобода и умираха българите? иначе за снимката-двама грозника са се срещнали.
164
6
 
7
 
! Отговори
афродита преди 1 месец
До 123
Най-хубавия коментар който прочетох досега! Наистина африканците,са много добродушни,и добре възпитани,тук в Холандия същите си гледат жените като писани яйца,децата също..Най-редовно можеш да видиш на спирката на трамвая млад африканец с бебешка количка ...Изключително привързани към семейството са..Имат респект и уважение не само към жените си,но и към всички други! Няма ден в който моите комший да не ме поздравят в асансъора,или да не ми пожелаят приятен ден!
163
5
 
8
 
! Отговори
Роза преди 1 месец
Желая им много щастие и обич в съвместния път!
162
11
 
12
 
! Отговори
Morbius преди 1 месец
Такива бракове не трябва да се допускат ... Целта трябва да е да се опазят обичаите, културата и традициите на всяка една държава, и цвета на нейното население, а не някви мелези да се раждат.... Докато израства такова дете в обществото ще бъде обект на подигравки... Но Америка и Турция са сложили ръка над Европа да стане помюсюлманчена и със смесено население от тези прииждащи нечистоплътни маймуни наречени ,,бежанци"
161
5
 
8
 
! Отговори
селчо преди 1 месец
Евала за коментарите, добре се развеселих ,а иначе,щом се обичат да се вземат,живота си е техен, както пишат някои от коментиращите
160
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Още един ***. Какво ни занимават с нея ???
159
4
 
3
 
! Отговори
Mr.Putin преди 1 месец
Napravo sa kato po kalap.Toa ima li sestra da se ozena za nea?E moze i maika mu ako me aresa.
158
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога зашумят шумите, буките,
кога зашумят шумите, буките.
плачат за войводата, капетано.
Кога през село пойдете, пойдете,
кога през село пойдете, пойдете.
с коне да не тропате, ама тропате.
Да не ви чуе майка ми,старата,
да не ви чуе майка ми,старата.
ке ви пита за мене, ама за мене.
къде е син ми Костадин, Костадин.
Къде е син ми Костадин,
Костадин-войводата, капетано.
Син ти се, майко, ожени, ожени,
син ти се, майко, ожени, ожени.
за една македонка поробена.
157
8
 
17
 
! Отговори
не одобрявам избора преди 1 месец
Но сигурно държи на България щом и хоро го е научила и гатанки е познавал.
156
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Момето е симпатично,щом са щастливи...Македонците пак са "по-по-най",нали булката се казва "Македонска".:)
155
8
 
7
 
! Отговори
Чибо преди 1 месец
Точно по "Черен влак се композира"! Не научила занаята, ами се хванала за... любовта, нищо че по-черничка
154
15
 
21
 
! Отговори
"-" преди 1 месец
Абе, стига с тези глупоси от рода на "отишла да учи"!

Отишла да върти "занаята" и хванала "принца" за ... тъй де, сещате се!!

Сигурно си рекла си е - по добре пишман "принцеса" на Гана в Лондон, отколкото в студ и пек на да търчи по лондонските "пиаци", ъъъ.... на спирки, де.
153
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хах .. Това е интересна и забавна новина. Да са живи и здрави.
152
5
 
10
 
! Отговори
Охо Бохо преди 1 месец
Ей, ще има ала бала и хоп в казана!
151
3
 
9
 
! Отговори
БУДИСТ преди 1 месец
ЕМ АКО СА ДОБРОДУШНИ ЩЯХА ДА СИ СЕДАТ В АФРИКА