Какво е пилатес – разберете повече за практиката

Ще атакувате мускули, за които дори и не подозирате
11 фев 2024 19:00, Дарена Найденова
1
Какво е пилатес – разберете повече за практиката
Снимка: iStock

Независимо дали искате да влезете във форма, да се възстановите от нараняване или просто да поддържате текущото си фитнес ниво, пилатесът е чудесен начин да раздвижите тялото си. Въпреки че може да има репутация, че практиката се изпълнява само от дами с дълги и слаби фигури, популяризирана предимно от знаменитости и инфлуенсъри, истината е, че тренировката е полезна за всеки, независимо от нивото ви на физическа активност.

Пилатесът е уникално проектиран да бъде адаптиран към всяко ниво на умения, здравословни нужди или проблемна област. И въпреки че със сигурност може да го изпробвате в студио или фитнес център, ако искате да тренирате от комфорта на собствения си дом, има много налични онлайн класове или клипове в интернет. Още по-добрата новина е, че не ви е нужно много оборудване или тежки фитнес уреди, а само една постелка, за да започнете.

Красотата на пилатеса е, че той ви учи на функционално движение, като обучава трениращия във всички равнини на движението, гъвкавостта, гръбначния стълб – всички модели, които ни трябват за ежедневните нужди и задачи.

Заинтригувахме ли ви? Ето всичко, което трябва да знаете за пилатеса, преди да го изпробвате у дома или в близкия фитнес център.

Какво точно представлява пилатесът разберете от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ПИЛАТЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
4
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 месеца
Абе тва пилатес не беше ли няква екзотична техника за креватни забавления?...