Нинова от Бузлуджа: Моделът ГЕРБ и Борисов е разклатен, но не си е отишъл

Промяната започна от нас и е наш дълг да я завършим, заяви соцлидерката
Обновена: 3 юли 2021 16:09 | 3 юли 2021 16:06, Веселина Йорданова
211
Нинова от Бузлуджа: Моделът ГЕРБ и Борисов е разклатен, но не си е отишъл
Снимка: БСП

Моделът ГЕРБ и Борисов е разклатен, но не си е отишъл. Нека направим връщането му невъзможно. Нека не позволим промяната да стане подмяна. Крачка ни дели от промяната до подмяната. Нека не позволяваме старите кукловоди да се оттеглят в сенки временно и да ни предложат уж нов проект на стария модел. Ние искаме истинска промяна и не ви я предлагаме като концерт на чалга или патриотични песни. Предлагаме ви я като план за бъдещето на България. Това заяви лидерът на социалистите на Бузлуджа на събора на БСП.

Хиляди социалисти се събраха на традиционния събор на левицата, за да отбележат 130 години организирано социалистическо движение в България.

"Защото знаем какво трябва да направим. Можем да го направим. Защото искаме правова държава, в която всички са равни пред закона, а не богатите по-равни от бедните. Искаме справедливост за извършени престъпления. Искаме социална държава. Искаме да имаме български народ и да не изчезне в демографската катастрофа. Достойни заплати и пенсии. Този народ да е здрав. Да диша чист въздух, да яде чиста храна и да ходи по българската земя, която да ни храни. Това е нашият план за България. И най-вече - да се преборим с бедността и нищетата", коментира тя.

Пред събралите се Нинова заяви, че в правовата и социална България цари беззаконие и нищета. Промяната започна от нас - започна преди 4 години, продължи на 4 април, продължава и в действията на служебния кабинет, заяви Нинова пред социалистите.

Нинова посочи, че тепърва предстои нейното продължение. "Промяната започна от нас и е наш дълг да я завършим", подчерта тя.

Днес бивши социалисти, за които всички тук са работили, се отричат от нас. Днес внуци на комунисти и деца на социалисти се отричат от биографиите си само с една цел - власт. Нека не позволяваме на тези малки проекти да се качват по раменете на БСП. Българският народ се е нагледал на партии-еднодневки. Каквото и да говорят за нас, нас ни има 130 години, ще има още много по 130. Но ние сме тук, защото имаме кауза - тя не е просто влизане във властта, а справедливост и добруване на българския народ, подчерта тя в словото си на събора.

Нинова обеща, че ще има преизчисляване на пенсиите, и Закон за възрастните хора, защото заслужават достойни старини.

За младите хора пък ще има необлагаем минимум 500 лв за доходите ви за всяко дете. Майчинството през втората година ще бъде 10 минимални работни заплати. Ще има безплатни детски градини и ясли за децата ви. Безплатни учебници и лекарства за децата, помощ на майките-студентки, за да могат да учат и отглеждат спокойно бъдещото поколение, увери лидерът на социалистите.

Болниците няма да бъдат търговски дружества, каквото и да струва това като усилие.
 
Искаме 1 % от БВП да бъде за култура. Нека да отдадем уважението си към хората, които в най-трудните години поддържат нашите дух и ценности - читалища, библиотеки, хроа на изкуството, каза още тя. 

Вярвам, че ще запазим децата си момчета и момичета, а не нещо трето. И че няма да бъдем родител 1 и родител 2, а все още майки и бащи на бъдещето на България. Нека бъдем европейци, но не втора ръка, а равностойни на всички европейски народи - такива, каквито сме и каквото заръча да бъдем Васил Левски, заяви Нинова.

Според нея изстраданата промяна ще бъде заслужена победа на 11 юли. Днес не сме сами в този път. Във време на омраза и раздяла, на агресия, на време, в което политиците използват принципа  "разделяй и владей", за да останат власт, ние се обединихме в новото голямо ляво обединение вече от 18 партии, каза още Нинова.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като болниците няма да са търговски дружества, тя ще върне ли Техноимпекс.Като ще е национализация, да е национализация.И заплата 200 лв. за всички. Както си беше.Да върнат Балкантурист и Балкантон. И Бга Балкан.Може би Ама надали.
154
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
......Борисов е разклатен, но не си е отишъл..... Ама БСП-то си отиде :))))))))))))))))))))) Ако минат 10 % да викат ура :))))))))))))))))))))))))
153
0
 
6
 
! Отговори
?! преди 2 години
Започнала е промяната...към какво ? Към Евразия ли?!
152
0
 
3
 
! Отговори
Странджата преди 2 години
Еееех ако можех да гласувам за всички партии понеже всички искат да ме направят по богат без много много да се напрегам хо хо хо
151
1
 
15
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 2 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
150
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самата Нинова дава противоречива информация относно сделката за Техноимпекс. Запитана в телевизионно предаване откъде е имала 70 000$ на през 1999 г., когато е на 28 години, тя отговаря Ама няма платени такива пари! Откъде ша взема аз теа пари да платя Техноимпекс!, макар документите да сочат друго.Данните показват, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е успяла да придобие дружество с финансова наличност от над 1.8 млн. лв. и общи активи близо 3 млн. лв. срещу сумата от 70 000$.
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо повече към 31 декември 1998 г. паричните средства на Техноимпекс ЕАД възлизат на 1 826 734 лв. От тази внушителна сума по българските сметки на дружеството са налични 669 525 лв. За справка в деня на приватизацията на Техноимпекс ЕАД цената на един щатски долар у нас е била 1665 лв. или 1 лев и 65 стотинки след деноминацията. Тоест срещу своите 70 000$ Корнелия Нинова е платила 116 550 лв., докато само в българските сметки на Техноимпекс са били налични близо 700 000 лв.
148
0
 
6
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Добре нали корона , защо пенцийте и младите объркани са там? Нали е мега,гига страшно. Но, по-голяма чума от тези на снимката няма.
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ показа документи, според които активи и пари на "Техноимпекс", на стойност близо 5 млн. лв., са били приватизирани от РМД-то с участие на соцлидерката Корнелия Нинова за 70 хил. долара и компенсаторни бонове.Оказва се, че общата стойност на активите на Техноимпекс ЕАД непосредствено преди приватизацията е близо 3 милиона лева.
146
1
 
10
 
! Отговори
до 177 преди 2 години
Не е крала, а? Питайте Станишев защо уволни Нинова от министерски пост през 2007! Щото не е крала още на 28г. срещу $70 000 Корнелия Нинова купи "Техноимпекс". От къде е изкопала парите? А? На 28 г. жена да допуснат в политиката на такова ниво беше немислимо ако не е била агент на чужда държава или пусната с парашут.
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СЪВЗЕМЕТЕ СЕ ХОРА 165СПОКОЙНО, ОЩЕ НИЩО НЕ СИ ВИДЯЛ...
144
0
 
9
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Не знам за Нинова, но все по-ясно става, че най-вредни за Българско са ДБ и ДПС, които се прегърнаха. Уж Росенец, уж Пеевски, ама Христо Бойкикев клекна на Йордан Цонев.
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 168. Пробвай се, може и да се израдваш , гледай само да не усетиш пак нещо отзад.
142
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
др.Импексова пак направи голем коментар,ти откога си разклатена но не искаш да падаш,а продължаваш да пълзиш и да молиш за прошка но нема да получиш!
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Trагедия - 172 МЕЧТАЙ СИ... ,, Гладна кокошка , просо сънува,,...
140
1
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 117 === Ти сериозно ли бе, дядо? Ходи се прегледай при доктор Спаски, виден психолог. За на Нинова кражбите си има доказателства и факти. Костов и хариза Техноимпекс за 10 000$, а тя после разпродаде за милиони. Окраде касата на БСП, колко време се чудиха самите комунисти къде са парите. А тя с тях си купи хотел в Халкидики за 20 милиона евро. Даже снимки има колко искаш. А за Бойко има само едно наредено от Фигуранта, отключено шкафче със 100 000 евро и малко злато. Иначе си има каса де :))
139
4
 
2
 
! Отговори
Съгласен преди 2 години
171Анонимен Не искаме Нинова и Боко взети заедно,защото са от един дол селски алчни дренки. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Точно така без БСП и ГЕРП! Само като си представя Гергов ми е достатъчно да не искам БСП!
138
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелия Нинова не е идеална......................но поне не е крала , както са крали ГЕРБ-ерските мафиоти и крадци...............само Томислав Дончев............габровския тарикат и крадец .............стана милионер, откакто е на власт и разпределя еврофондовете...........но ще дойде видов ден и крадците ще идат в затворите, където им е мястото!!!
137
6
 
2
 
! Отговори
До Ветеринар преди 2 години
Всички тия, които ти изброи са аматьори....................и не са толкова лоши като професионалните крадци, лъжци и манипулатори от ГЕРБ, СДС и ДПС!!
136
4
 
7
 
! Отговори
Ветеринар преди 2 години
След изборите всички ветеринарни лечебници ще са претоварени с работа - ще ваксинират срещу бяс Нинова, Фигуранта, Рашков - клозета ,сестра Галева, Бабишкян, Хаджикян,Минекян ,Копейкин . Отделно са приготвени и намордници за гореописаните. Те трябва да бъдат отделени от нормалните хора !