Започна учение на руските Въздушнодесантни войски

НАТО прати самолети АУАКС да следи ситуацията в Украйна
Обновена: 11 мар 2014 14:19 | 11 мар 2014 13:41, Елка Василева
91
Започна учение на руските Въздушнодесантни войски
Снимка: архив, Reuters

Най-мащабните за последните 20 години учения на руските Въздушнодесантни войски (ВДВ) започнаха днес с участието на около 4000 войници и 36 транспортни и бойни самолета. Това съобщи говорителят на министерството на отбраната по въпросите на ВДВ подполковник Евгений Мешков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Една от основните задачи на дивизионното командно-щабно учение на Ивановското съединение на ВДВ е "да се покаже ефективност в използването на тактически и парашутен десант в различни ширини и условия", каза Мешков. По думите му командването ще определи в хода на учението мястото на десантната операция с 3500 десантчици.

Маневрите се командват от командира на ВДВ генерал-полковник Владимир Шманов. В хода на ученията, които ще продължат до 14 март, ще бъдат използвани "съвременни автоматизирани средства за управление и връзка", посочва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

НАТО от своя страна ще започне разузнавателни полети със самолети за електронно следене АУАКС във въздушното пространство на Румъния и Полша заради кризата в Украйна, предаде Ройтерс. Разрешението е дадено в понеделник от постоянните представители на страните членки на НАТО по препоръка на военния командващ на Алианса генерал Филип Брийдлав.

На 16 март в Крим, който е практически изцяло под контрола на руски въоръжени сили, ще се проведе референдум за присъединяване към Русия. Украйна и западните страни го обявиха за незаконен.

САЩ вече предприеха редица стъпки, за да успокоят съюзниците си в Европа. В балтийските страни дежурство вече носят шест допълнителни изтребителя F-15, а в Полша за провеждане на учения пристигнаха 12 допълнителни самолета F-16, посочва Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
...и роден кореспондент,който да отразява по поръчка,уф,обективно,демократизирането на Украйна по евро18 стандарт.
60
1
 
12
 
! Отговори
браточка преди 10 години
народа е с Русия, политиците са с ЕС защото са подлеци и крадци. На тях им е изгодно защото забогатяват.....а народа не може да стигне стандарта от 89 година!!!!!!!!!!Слава на Русия , дано Путин ги смаже всичките *** ционистки един път и завинаги. Жалко е че го казвам но вярвам че те сеят раздора в света.
59
0
 
20
 
! Отговори
за 66 преди 10 години
До 62Председатель КНР Си Цзиньпин в телефонном разговоре с президентом США Бараком Обамой призвал к сдержанности в украинском вопросе.
58
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да успокоят съюзниците си в Европа САЩ докараха няколко крайцера с памперси и тоалетна хартия - също като в Грузия :)
57
2
 
33
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
САЩ вече предприеха редица стъпки, за да успокоят съюзниците си в Европа. В балтийските страни дежурство вече носят шест допълнителни изтребителя F-15 такааа а никой не спомена, че дядо F-15 е на 40г. което за фронтови изтребител е почтена възраст, и става само за успокоение на съюзниците.
56
0
 
17
 
! Отговори
рапорт преди 10 години
Пернишките 'черни нинджи' са в готовност за диверсии.Батановските спец отряди '***' тоже.
55
37
 
10
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Много военолюбци във форума,много нещо. И агресивни до бруталност даже. Няма да казвам на коя партия са симпатизанти, нито ще кажа , в каква украска им е бойното знаме.Само ще кажа, че още с раждането си , са им капсуловали Сърпове и Чукове в главата. Аз лично ги съжалявам тези малки душици..................
54
2
 
46
 
! Отговори
Мехмед преди 10 години
До сега през нпоследните години гледахме как САЩ тероризира светът и винаги срещу умряло куче нож вадеше но сега вече си намери мисля майстора ще има да им пищят сандалите
53
0
 
15
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До анонимен 67Към тях ще се включи и авангарда от Максуда :))
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забравяш Ломски коннопреносим полк
51
3
 
31
 
! Отговори
Кооперативност преди 10 години
Интересна "новина"!Русия си прави учение, а въздушните мишени ги диставя САЩ :)
50
9
 
65
 
! Отговори
мечо караман преди 10 години
При война веднага трябва да се присъединим на страната на Русия.Долу НАТО Долу Израел!!Аз срещу руснаците няма да се бия.Смърт за Паси!!
49
3
 
29
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 56С това развитие на нещата нищо чудно машината да посочи за следващ президен на САЩ В.В.Путин :))))) Което би ми харесало... :))))
48
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Нашите хрантутници няма да раздвижат скрапа. Нямат пари за това. Нямат пари и за поддръжката на скрапа. И това всеки го знае, дори турците в кърджалийско. Днес се смеете, за утре си купете вазелин.
47
3
 
25
 
! Отговори
Гацо Милев преди 10 години
До ИсмаилТака си се навел на пред американските си приятели, че вече очите ти са в ануса ти и там виждаш какво ли не! Кой те е учил на славянско четмо и писмо, обаче?
46
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера американските учени демонстрирали машина предсказваща бъдещето. Барак първи имал честа да зададе въпрос, " Колко ще струва догодина по това време бутилка кока кола в Ню Йорк ? " питал той. Машината отговорила " Двадесет и пет копейки"
45
2
 
21
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До До 29 42Добре де, а ние защо не си го поискаме сами? Веж, че за глупости могат да съберат 550 хиляди подписа, а за нещо съществено - никой не иска. А тук масово са за Русия т.е. против НАТО.
44
40
 
5
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Вече виждам как семейството на Путин приема Исляма коленичейки пред турски(натовски) войник и путин си е купил американско въже за да се беси!
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите хрантутници няма ли да раздвижат скрапа? А да, нямат нафта и зимни гуми!
42
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо като се отцепиха Косово и Македония например според презокеанските *** това беше законно, а сега не е защото така им изнася да съдят с двоен стандарт ако те имат изгода е законно, ако нямат не е. Да си седят там и да си траят, че току виж и тексас поискал независимост и да ги видя тогава демократите какво ще кажат.

Спонсорирани публикации