ГЕРБ към ДПС: Стига кръв и страх преди избори!

ДПС към ГЕРБ: Няма насилие, дискредитирате ни!
Обновена: 2 сеп 2011 15:36 | 2 сеп 2011 15:36,
207
ГЕРБ към ДПС: Стига кръв и страх преди избори!
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ настоява ДПС да се разграничи от кметовете и общинарите си в Кърджалийския регион, "които си позволиха да опетнят с кръв правото на избор на онези, които смятат за опоненти".

Това се посочва в декларация на парламентарната група на ГЕРБ, прочетена в пленарната зала във връзка с "упражненото физическо насилие върху активисти и симпатизанти на ГЕРБ в кърджалийските общини Черноочене и Джебел".

В края на август избухна скандал между симпатизанти на управляващите и хора на Доган в селска кръчма в чернооченското село Дядовско.

Тогава стана ясно, че подстрекател на мелето е бил братовчед на кмета на Черноочене Айдън Осман от ДПС. Собственикът на кръчмата пък е член на ГЕРБ, бивш кандидат за кмет през 2007 г.

"Българската демокрация е прекалено крехка, за да я налагаме с юмруци", зачете днес декларацията депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

По думите й ГЕРБ възразяват остро срещу опитите да се нагнети напрежение в навечерието на местните избори и превръщането на региона в огнище на политически стълпотворения, провокирани на етническа основа.

Още по темата

Депутатката призова колегите си в парламента да направят така, че законът, а не "местните феодали да раздават правосъдие" в смесените региони.

От ГЕРБ декларираха още, че ще продължават да се противопоставят на всички прояви на дискриминация, установяване на местен монопол и саморазправа на политическа, верска, етническа основа.

"Насилието е оръжие на слабите, което вирее в сянката на страха и предизвиква ново насилие, и затова, ако ние, българските законотворци, не спрем тази завихряща се лавина, тя ще катурне в грешна посока цялата ни политическа класа", посочи Караянчева.

По думите й религията не може да се използва като разменна монета за постигане на политически цели.

На свой ред от ДПС нарекоха твърденията на ГЕРБ за насилие в Кърджалийско "несъстоятелни и неверни".

"ГЕРБ искат да ни дискредитират, защото се страхуват от резултата ни на предстоящите местни избори", каза Юнал Лютфи.

От ДПС заявиха още, че категорично няма да се разграничат от свои кметове, както призоваха от управляващата партия.

Той посочи още, че от т.нар. възродителен процес партията им е защитавала правата и свободите само с мирни цели и демонстрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
13
 
! Отговори
До izi №99 преди 12 години
Не е вярно мила. Боко е желан за всяка "хай-политкомпания" в Европа. Канят го да им бъде шут, голям джумбуш настава с неговите лакърдии, шменти капели, на кой му е най-голям(дефицита...) и пр.
108
11
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ХАЙДЕ ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ ДА ИЗГОНИМ ДПС И БСП ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА !!! 20 ГОДИНИ ГИ ТЪРПИМ ДА КРАДАТ И СЪСИПВАТ БЪЛГАРИЯ !!! ВРЕМЕ Е НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ДА ИМ УДАРИМ ПО ЕДИН ГОЛЯМ ШУТ !!! ПИСНА НИ ДА ТЪРПИМ НАГЛОСТА И ЦИНИЗМА НА ДОГАН И СТАНИШЕВ !!! ПИСНА НИ ДА НИ ЛЪЖАТ ЧЕ СА СОЦИАЛНА ПАРТИЯ ,А ВСЪЩНОСТ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КАПИТАЛИСТИ И ОЛИГАРСИ !!!
107
2
 
12
 
! Отговори
БРЦК преди 12 години
Боко Цоко Доган Първан СерГей Местан Костован има ли значение кой е перача и кой държи порциона.И *** и българи и помаци ядем помия и затъваме всеки ден.Накрая на стената и на два откоса с калашника.Това ги чака ако се събудят тез що спят непробудно от век и кусур. СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ ВСЯКАКЪВ И ПРОГЛЕДНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
106
5
 
11
 
! Отговори
Настрадин ходжа преди 12 години
Хитрец Боко, лъжец Цецо - тоз път ще дишате прахта на магарето ми.
105
7
 
5
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
Ето, 110 ви го казва много правилно и ясно в прав текст,ама нали сте с *** Бузлуджански платки в главите........Едно е хубавото, че с всеки изминат ден давате фера.
104
0
 
8
 
! Отговори
да бре преди 12 години
Този сезон ни очакват много хубави ....СПЕКТАКЛИ!
103
3
 
7
 
! Отговори
до 113 от 110 преди 12 години
Не позна, драги мой, аз съм цецювата дашна Тъща!
102
6
 
14
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
Цецко ти ли си много искаш да забравим за 6 апартамента и палата на село, леле леле какъв език от висшист физкултурник:))))
101
5
 
11
 
! Отговори
GUGI преди 12 години
до мони: ЦветиБойко кликата си имат вече БАКБ за жълти стотинки. Ще има да перат. Ако не сте разбрали до сега те са перачите.
100
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди изборите 2009 г. Доган беше казал нещо от рода на:"Тоя Бойко много се натиска да се качи на лодката,да го пуснем".След това показаха записа на който Доган разпределяше порциите и Бойко дойде на власт.Какво последва:Доган си узакони хонорара и си разшири барбекюто.Изводите оставям на мислещите...
99
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с тея апартаменти бе ***! Комунистите окрадоха милиарди и ако са ви ниски пенсиите, това е причината! Ама вие нали сте прости, отивате и гласувате пак за тях. Хак да ви е ! Заслужавате си съдбата, щот сте прости и прости ще си умрете!
98
9
 
16
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 12 години
ВИНАГИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ПРОТИВ КОМУНИСТИТЕ И ЧЕНГЕТАТА. ТАКА , ЧЕ БОЙКО ОТ МЕН ПОЛОЖИТЕЛЕН ГЛАС НИКОГА НЯМА ДА ПОЛУЧИШ
97
4
 
11
 
! Отговори
ИСТИНИТЕ 2011 преди 12 години
Както каза Премиерът Бойко Борисов: Вече имам всичко, което съм искал!Мдааааа... е, и стотиците милиони си ги уреди "политически", че мутренски беше опасно, а интелектуално е много трудно.
96
4
 
11
 
! Отговори
мони преди 12 години
Е добре де, крали предишните забравихте ли че щяха да ги вкарват в затвора. И като не успяха дайте сега да им простим че ите крадат ама на дребно само по 6 апартамента. Ами нека миличките като ни навикват че сме лош материал да станем по добри и да им дадем ите да покраднат малко поне една СИБанк да си вземат.
95
2
 
13
 
! Отговори
Фасулчо преди 12 години
Не забравяйте, че именно ДПС със своите мегакорумпирани практики направи така, че тройна коалиция в ушите на българите да звучи като нещо много гадно, слузесто и отвратително. Тази противоконституционна партия е бич за демокрацията в България, а нейното ръководство са една шайка от самозвани комерсиализирани паразитотъртеи, които спъват развитието на хората в смесените региони.
94
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО ПРОСТИТЕ И ЗОМБИРАНИТЕ БИХА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ
93
11
 
16
 
! Отговори
Винетка Винеткова преди 12 години
Гербери, стига рекет, арогантност, лицемерие и кражби.
92
10
 
8
 
! Отговори
Гогич преди 12 години
А такаа, ами нали вие гербери тръгнахте първи с вариянта Коркман и Касим , и какво очаквате ?Бъзикахте мечката с пръчка отзад , а сега " а недейте".Не чакайте аванта от Доган.
91
1
 
9
 
! Отговори
Lina преди 12 години
Ako spazite konstituciyata, zabranete tova protivokonstitucionno bezobrazie DPS i vsichko v BG shte e OK .
90
4
 
13
 
! Отговори
до изи преди 12 години
Незнам за 6-те апартамента на "Цецо" ама виж лидера на ДПС какво притежава и как се е сдобил .То не бяха яхти то не бяха хеликоптеро то не бяха замъци и палати и това само с членския вност на електората си дето вие за субсидии всеки сезон сякаш отглеждането на тютюн е богоизбран отрасъл.спрете присъщата ви наглост