Скача броят на избирателните секции в община Кърджали

Оказва се, че имало повече гласоподаватели в девет села
Обновена: 9 сеп 2011 09:54 | 8 сеп 2011 17:53,
56
Скача броят на избирателните секции в община Кърджали

Увеличава се броят на избирателните секции в община Кърджали със заповед на кмета Хасан Азис, съобщи БТА. Причината са повечето гласоподаватели в едно населено място.

С общо девет ще бъдат увеличени броят на избирателните секции в селата Вишеград, Айрово, Опълченско, Рани лист, Глухар,Стремци, Широко поле, Невестино и Мост.

След промените в изборния закон, според който на всеки 1 000 души трябва да има една избирателна секция, се е наложило в тези населени места да се обособи втора за вота на 23 октомври.

Като пример от администрацията на общината сочат село Опълченско. Там избирателите са 1 262 и съгласно законодателството всички не могат да гласуват в неделния ден на едно място.

Затова се прави нова, която да поеме останалите 262-мата. Сходна е ситуацията и в другите 8 населени места.

Целта е да се улесни процесът на гласуването, като гласоподавателите да не бъдат лишени по административен път от правото си на избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
zzz преди 12 години
Можете да направите извода, каква партия е ДПС !! Защо, сме толкова глупави българите ?? Единствената ни идея, трябва да е против ДПС ! За жалост, господата ***, пак ще играят против собствения си народ ! Представя ли си някой, Палестинска партия в Израел? Това, сме си ние, продажници !
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да се гласува за Националент фронт за спасение на България! Това е единствената алтернатива в момента!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отново турски номера за да се направи далаверата с фалшиви имена.
46
1
 
10
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Затова гласувайте! Гласът на всеки един от вас неутрализира един купен глас на турчин или ром.
45
2
 
3
 
! Отговори
v преди 12 години
Pak shte doidat 90 000 turchina ot Turciq,shte glasuvat za kmetove i shte si zaminat!!!Zatova mislq,4e tova koeto pravqt na izbori shte im izleze prez nosa!!!Nie Bulgarite vinagi shte sme protiv 4lenstvoto na Turciq v ES!!!Teq kaz1lbashki nomera da si gi pravqt v Anadola!!!Hora,koito ne jiveqt v Bulgaria-ne trqbva da glasuvat na mestni izbori!!!Tova nikade go nqma!!!Nagli Ibrici!!!
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да турците пак се активизират - ДА се накажат с *** секс без вазелин!
43
2
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,- В България няма тюрки/турци България никога не е била поробвана от Тюркия, защото Тюркия е създадена през 1923г...!!!- Загубили сме суверенитет от Османския бейлик, станал по-късна империя..., а през 1878г .сме си възстановили Държавата..., използвайки чужда кръв...!!!- Време е всички държави произлезли от бившия османски бейлик да обявят 3 Март за национален празник... Включително днешна Тюркия..., както и другите 39 държави, освободили се от ОСМАНСКО робство!!!Но има и проблем - Патриотите и Шовинистите...,- "Патриотизъм" е любов към родината...- "Шовинизъм" е омраза към чуждите родини...!!!- Българските и Тюркските патриоти могат да се разберат..., както е станало през 1925г., с Ангорския договор...- Българските и Тюрските шовинисти - НИКОГА...!!!- През 1925г. всичко е претеглено и в Ангорския договор е записана разликата която Тюркия трябва да доплати...! Ще плаща...!!!- След 1925г., между България и Тюркия няма бежанци и изгонени, а само изселници, които "Запазват правата си върху имотите си"...! Тези имоти никога не са били национализирани и все още са си владение на преселниците..., но проблема е, че за тези имоти се дължат много данъци на Българската държава..., доброто е, че не са конфискунати, а в Турция бяха конфискувани стотици имоти на Църквата ни, за неплатени данъци...!!!- Никой не говори за любов и омраза, освен активистите на ДПС, а то става дума само за имоти..., изчислени в пари..., инфлация и законна лихва за забава...!!!- С риск да се повтаря, но по въпроса за имотите на Тракийските бежанци, се изказват твърде много Комплексари и Депесари...!!! Проблема е кристално ясен...:- Пиеш и плащаш..., а и сиренето е с пари дори за приятели...!!!- Когато пиха и ядоха на корем везантийците от анатолия, лидия и витиния, приели исляма, им беше хубаво..., сега ще плащат...!!!- Единствения Бог (и няма значение - кой е негов пророк) забавя, но не забравя...!!!
42
2
 
8
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
41
0
 
3
 
! Отговори
до алибаба преди 12 години
А ти като си толкова добре и си губиш времето с простосмъртните, що не хванеш да млъкнеш?
40
1
 
3
 
! Отговори
abe Make преди 12 години
I tuka li se izsra???Po-dobre raboti i ne kakay...
39
0
 
1
 
! Отговори
Xa-za-za преди 12 години
I smeh i greh ...negramoten pishe statiya...
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
39130 години сте били под ботуш и сега сте под ботуш (гугъл - "25 депутата дпс дс"). Винаги ще сте под ботуш. А за раждаемост не говори, защото нямате такава.
37
0
 
3
 
! Отговори
чшчш преди 12 години
подкрепяли кой ви пита сеедно нещо зависи от васнай-е.... държава на света барабар със сърбия
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
alibaba да не е кюрдското? Че е 7:2-3 раждаемост на 25-те милиона кюрди в турция спрямо турците?
35
6
 
8
 
! Отговори
MAKE преди 12 години
Ние подкрепяме братята турци срещу варварското българско племе, най-мръсното на Балканите. Пирин е Македонска, Родопите са Турски!
34
3
 
2
 
! Отговори
alibaba преди 12 години
DO 38.SHTE VIDIM KOI NA KOGO I KADE SHTE PARDI..I KOI NA KOGO SHTE VIKA SHEFE!!?KOLKO KADARNI BALGARI OSTANAHA KOITO MOJE DA SA DOSTOINI,RENTABILNI CHE DA SE NARICHAT SHEFOVE A I KOLKO NASELENIE I KOLKO RAJDAEMOST IMA SPRIAMO DRUGITE ETNOSTI TIPCHO!!!PROUCHI KOE E NAI-MLADOTO NASELENIE V SVETA I SHTE VIDIM KOI NA KOGO SHTE SI PARDI..TIKVENIK,A AZ I ZA KAKVO SI GUBIA CENNOTO VREME DA OBESNIAVAM NA CHOVEK KOYTO NEMOJE REALNO DA SE SAMOOPREDELI... BOJEE.. BOJEE AKO ZNAETE KOLKO STE ZLEE.JALKA RAB
33
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Като не ни харесвате можете да ни пръднете на ку.. Още дълго ще ни гледате и ще ни работите черната работа. Междувременно плюйте в интернет да ви олекне и утре викайте "шефе" на българина, по който плюете анонимно. Мишоци.
32
4
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
17 сте ама друг път. Преброй си кюрдите че станаха 1/3 от турция с по 7 деца докато имате 3. Пиши турска сватба клане в гугъл да видиш как ви строяват.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОЛУ ДПС
30
4
 
7
 
! Отговори
do 24 преди 12 години
Не сте качествени бе! Много сте амбициозни и работливи,ама Господ много малко таланти ви е дал! Такива са ви и строежите,такива са ви и шофьорите,сори!