Петима граждани на ЕС напират за общинари у нас

248 чужденци са заявили, че ще гласуват на местните избори
Обновена: 29 сеп 2011 07:30 | 28 сеп 2011 20:24,
28
Петима граждани на ЕС напират за общинари у нас
Снимка: Архив, Булфото

Петима чужденци – граждани на държави от ЕС, са изявили желание да се включат в местния вот наесен, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Бисер Троянов.

Петимата кандидати за общински съветници нямат българско гражданство. Европейското законодателство позволява всеки гражданин на страна от ЕС да гласува и да се кандидатира за местните избори в държавата, в която живее.

Така Кристин Фокс от Великобритания се е кандидатирала за общински съветник във Велико Търново. Друг британец – Едуард Марни, е кандидат за общински съветник в Балчик.

Илияна Лилова, гражданка на Холандия, е кандидат за „местния парламент“ в Чипровци, а Уршула Янота Христов – за общински съветник в община Бяла. Русси Доменико от Италия пък напира за място в общинския съвет на Пазарджик.

248 граждани на държави от ЕС са подали заявления, че ще гласуват на местните избори в България. Те ще избират кметове и общински съветници в общо 89 населени места. Най-голяма част от тях са в Дряново, Елхово, Тополовград и Поморие, поясни Бисер Троянов.

Някои български граждани са подали имена за регистрация, дадени им от друго гражданство.

Председателят на партия "Другата България" Божидар Томалевски е поискал да се регистрира за кандидат кмет на София с името Дарио Томалети, гражданин на Финландия.

Общинската избирателна комисия е върнала искането му за регистрация с това име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
agent GOCE преди 12 години
МИЛИ БЪЛГАРИ ИЗЛЕЗНЕТЕ НА ИЗБОРИ ЗА ДА НЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ ТУРЦИ И ***. НАШИТЕ ДЕДИ СА ВОЮВАЛИ С САБЯ ЗА ДА НЯМА ТУРСКО,А ОТ НАС СЕ ИСКА ДА СЕ ОТИДЕ ДО СЪСЕДНОТО УЧИЛИЩЕ. ГЛАСУВАЙ ЗА КОЯТО И ЩЕ ДА Е БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ И ДОГАН НЯМА ДА Е В ПАРЛАМЕНТА
25
1
 
1
 
! Отговори
kak taka преди 12 години
NEKA CI NAPIRAT DA CTAVAT CAVETNIZI,NO NQMA KAK DA CTANAT I TE GO ZNAQT.OT TAM KADETO IDVAT TAM DA CTANT TAKIVA,NO TAM NQMA DA GI IZBERAT,A NAC NI CMQTAT ZA GLYPAVI I NAPIRAT LI <NAPIRAT.TYK CI XAR4AT EVROPEICKITE PENCII,a NIE CI BROIM lEV4ETATA,TE LI 6TE CA V OB6TINCKIQ CAVET.
24
1
 
13
 
! Отговори
НАЦИОНАЛНА СЪПРОТИВА преди 12 години
Геноцидът над българите е "успешна социална политика"; да, правителството преизпълнява плана, спуснат от сутеньорите в Брюксел и Вашингтон.Докога ще търпим народните душмани?!
23
1
 
11
 
! Отговори
bg or not bg преди 12 години
"Някои български граждани са подали имена за регистрация, дадени им от друго гражданство. " УСЕЩАТЕ ЛИ ДРУГАРИ - ТАКА ДОБРЕ ГИ ПОДРЕДИХМЕ, 4Е ГИ Е СРАМ ДА СЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРИ!!!!!!!! не гласувайте бе, *** - не виждате ли че ви се подиграват!!!!!
22
0
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Недей така, аз например съм немски гражданин, но непременно ще се върна в родината си, за да дам своята лепта да се свърши с тази варварска система, за дисциплина, твърдост и ефективност. Защо да не мога да се боря с купувачите на гласове, с тези за които държането на българския народ в бедност е система и самоцел? И колкото повече от нас се върнат и се включат в политическия живот (не с мотивите на предатели като Никито Василев) толкова по полезно ще бъде за БГ
21
0
 
20
 
! Отговори
БатМанчо преди 12 години
Както казваше нашият велик бат Радой - България, може без народ да остане, но без кандидат-депутати, Никога!!!
20
11
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 12 години
Да не допускаме чужди мекерета да ни определят съдбините.
19
13
 
10
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Там е далаверата !!!
17
0
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Не става, анонимен! Ти още име нямаш, а корона искаш.
16
3
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 12 години
Това са хора европейци, не азиатци! Те такива неща не правят.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наядоха се наще сега и тия да се наядат
14
1
 
9
 
! Отговори
Abit преди 12 години
хахахахахаахахахаххахаахах.....Абе оставете хората да се кандидатират... ще олекнат и с излишните парички покрай цирка'!
13
5
 
17
 
! Отговори
Ads преди 12 години
Кви са тия глупости и псевдонационализми - ако някой български гражданин живее в страна от ЕС и иска да се кандидатира - никой не му пречи, ама ако случайно чужденец, който живее в БГ се кандидатира да се занимава с бакиите на нашата мизерна държава - едва ли не големия проблем...Това е толкова тъпо, и шовинистично.Нямам думи - така не се прави европейска политика, *** то нашия народ какво разбира от политика - дори и протестите ни са дирижирани, самосъзнанието - тъпо и селско... нямам думи...
12
12
 
7
 
! Отговори
Tина преди 12 години
Кандидатите трябва да са български граждани ,дълго живели в България,познаващи проблемите ,историята ,нравите....Нямам нищо против чужденците,но хей БЪЛГАРИ защо я докарахме до тук?
11
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешно и унизително за българския народ! Толкова ли няма българи от България , та тези дупедавци, дето и имената са си сменили ще ги оправят??? Неуспяли по чужбина мафиотски утрпки за кметства в Бг. налитат!? Та чак и за кмет на София! Стига унижения , българи! Каква втора България, каква трета България? България е една и кмета трябва да е български гражданин ! По- добре хванете един студент, отколко емигрантските *** ! Категорично съм против това безумие и унижение на българщината!
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що за заглавиеееее?!"Петима граждани на ЕС напират за общинари у нас"НИе не сме ли граждани на ЕС?! България от 2007г е членка на ЕС! Или това е било "политическа партенка" :))) Другия вариант е нас да ни имат за "селяните на ЕС"! Обърках се тотално!
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Квоооооооооо, НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!Абе какво е това нещо бе, та нас не ни приемат дори за работа там а те чак в държавни институции.......УЖАС !!!Който не е бил и живял в западна европа знае закакво става дума. Никога Българин няма да има такива ПРАВА там..
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Без италианци ,ако можеш .Като галсувах в Италия направо ми скъсаха нервите .А и ако е от южна Италия в Северна Италия няма да гоо допуснат да се яви Защо ние трябва да го правим
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Без италианци ,ако можеш .Като галсувах в Италия направо ми скъсаха нервите .А и ако е от южна Италия в Северна Италия няма да гоо допуснат да се яви Защо ние трябва да го правим