ГЕРБ иска повторно преброяване в Кърджали

Управляващите се съмнявали в себе си, смята Хасан Азис
Обновена: 26 окт 2011 15:49 | 26 окт 2011 15:49,
104
 ГЕРБ иска повторно преброяване в Кърджали
Хасан Азис. Снимка: БТА

ГЕРБ иска повторно преброяване на бюлетините в Кърджали и Кирково. Това съобщи депутатът и областен лидер на партията Цвета Караянчева. 

По думите й днес ще бъдат внесени жалби в ОИК-Кърджали и ОИК-Кирково за фалшификация на изборните бюлетини за местна власт на 23 октомври. 

Искането за повторно преброяване на бюлетините е във връзка с постъпили многобройни сигнали от страна на избиратели от двете общини, обясни депутатът пред БТА. 

Тъй като не е приключила проверката на изборните книжа от ЦИК, все още не сме издали официалния документ за встъпване в длъжност на кмета на Кърджали в нов мандат, заяви от своя страна председателят на ОИК-Кърджали Даниела Петрова. 

Избраният за кмет на Кърджали Хасан Азис съобщи обаче на пресконференция днес, че бил информиран за взето на 25 октомври от Общинската избирателна комисия решение за встъпването му в длъжност. Той увери, че още днес ще отиде в комисията да си получи документа. 

Хасан Азис спечели гласовете на 53,96% от избирателите. Първите прогнозни резултати и данни от паралелните преброявания на социолозите сочеха балотаж в Кърджали между него и претендента на ГЕРБ Илия Илиев. 

По повод намерението на Цвета Караянчева да се премине към процедура за ръчно преброяване на бюлетините в някои населени места, Хасан Азис изтъкна, че в секционните избирателни комисии членовете, представители на ГЕРБ, са били доминиращи. 

„Ако ГЕРБ се съмнява в собствените си представители, то тогава е нормално да искат ръчно повторно преброяване. Но това говори и че те се съмняват в себе си и звучи несериозно", каза още той на първата си пресконференция след вота. 

Според него изборите са развенчали три 20-годишни мита. По думите му резултатите от местните избори са сложили края на мита за предопределянето на изборния резултат в общината от автобусите с избиратели от Турция. 

Заради измененията в Изборния кодекс 30 хиляди души отпаднаха от избирателните списъци в община Кърджали. Това са около 30 на сто по-малко избиратели в сравнение с 2007 година. Точно толкова по-малко в процентно съотношение били и хората, гласували за ДПС на тези избори, уточни Хасан Азис. 

Вторият развенчан мит според него е този за етническия вот. Според Хасан Азис вотът за него бил граждански. 

Той даде висока оценка на изборния факт, че за първи път независим кандидат е обрал гражданските гласове и ще ги представлява в местния парламент като общински съветник – д-р Марин Мухтаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
16
 
! Отговори
wilma преди 12 години
"Изборите са честни" - рече и отсече г-н Плевнелиев.Пък сега ново двайсе.Както винаги досега.На 10 минути си меним позицийте.Явно гербаджийте са носили неправилните чувалчета с бюлетини или е станало като в "Софиянци в повече" - сложих му кръстчето на тоя.Смех....
20
6
 
14
 
! Отговори
фалшифицирането преди 12 години
Към останалите престъпления на пожарникаря се прибавя и фалшифицирането на изборите!
19
5
 
18
 
! Отговори
м преди 12 години
И що допряха до Кърджали? Толкова ли е важно? Защо се занимават само с глупости!? Не им ли стигна простотията дето стана, ами и още се излагат?
18
2
 
3
 
! Отговори
kir преди 12 години
Ми като не са доволни някой хора,а се преброят там където е имало само първи тур (без значение кой го е спечелил).В другите общини така или иначе има балотаж !!!
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе изборите просто трябва да бъдат отменени и проведени наново, при толкова много хора неуспяли да гласуват, отделно хиляди отказали се поради голямити опашки и при 80 % протоколи с грешки, това е единствената възможност да не станем още толкова за смях пред европа и света
16
3
 
13
 
! Отговори
Гласуващ преди 12 години
Вие помните ли по-зле организирани избори от тези?! А това са първите избори , организирани от ГЕРБ
15
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По думите й днес ще бъдат внесени жалби в ОИК-Кърджали и ОИК-Кирково за фалшификация на изборните бюлетини за местна власт на 23 октомври. "Хахахахах. Фалшификатора вика "Дръжте фалшификатора". Е няма такава наглост! :)
14
8
 
26
 
! Отговори
хасан преди 12 години
кофти е да загубиш на избори, ама най-кофти е да си платил един куп пари за агитация, пропаганда и гласове, да те подкрепя цялата кохорта на мутрите и пак да загубиш...*** каръка!
13
5
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
ГЕРБ благодарение на Фидоския Изборен кодекс лишиха хиляди български граждани от конституционното им право на глас. Защо не се замислят върху това колко е демократично вместо да се занимават с глупости.
12
2
 
8
 
! Отговори
Facebook преди 12 години
"Аз НЕ гласувах за ГЕРБ!"В коментарите на стената да се пише само за кое населено място става дума и нищо друго!Броячът ще бъде най красноречивият коментар!В тази страница има ограничение за ползване. Право на достъп имат само лица над 18 години. Т.е. Хора с право на вот според българските закони.Гласувайте.Тук не могат да ни излъжат.
11
13
 
6
 
! Отговори
дан преди 12 години
доста духачи на *** карабини пишат в този сайт
10
1
 
23
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
Самата Караянчева защо не се яви самата тя за кандидат за кмет, като толкова е била сигурна в победата. Но до последно се колебаеше
9
1
 
16
 
! Отговори
Ради преди 12 години
Аз искам преброяване в цялата страна на ново! Ще си играем на тука има тука нема. И без тва представителите на секционните комисии са набрали инерция. :)
8
1
 
13
 
! Отговори
12344 преди 12 години
ХАХАХАХАХИХИХИХИХИ.Това ли накрая измислихте.ХАХАХАХАХХАХИХИХИХИХ.За три дена мътихте мътихте и тава ли измътихте.ХАХАХАХАХХИХИХИ
7
1
 
30
 
! Отговори
Чуда се преди 12 години
ГЕРБ защо не поискат отново преброяване и в София. Нали няма секция без сбъркани протоколи.
6
6
 
24
 
! Отговори
? преди 12 години
Колко ли пари са платили, че чак не им се вярва, че са изгубили. То тогава и в други градове има поводи за съмнение, да не кажем в цялата държава. Ами да се проведат преброявания във всички градове тогава
5
5
 
27
 
! Отговори
djon преди 12 години
Ами така е Караянчева и с автобуси и без автобуси ДПС спечели 7 от 7 просто е така стига сте търсили под вола теле народа си каза думата
4
7
 
33
 
! Отговори
Съпричастен преди 12 години
Предлагам ГЕРБ да направи второ преброяване и в Шумен, и във всички населени места , където губи. Явно хората им не са си свършили работата, че да има победа.
3
4
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ГЛАСУВАНЕ ПО ДАНЪЧЕН АДРЕС!- Подигравката да имаме 7,0 милиона избиратели, при 7,2 милиона население е ПОЗОР, както и най-честните и независимите държавни служители прокурорите, при избори да БЕЗДЕЙСТВАТ!!!- Изборите трябва да се провеждат по ДАНЪЧЕН АДРЕС, който е и социално осигурителен (или по учебен адрес), което е и изискването за уседналост и което отразява ЛИЧНИЯ ФИНАНСОВ ИНТЕРЕС, на всеки гражданин Защото:- Всички сме свързани с БЮДЖЕТА И ОСИГУРИТЕЛНИТЕ системи ДАВАМЕ ИЛИ ВЗЕМАМЕ, а управниците, които избираме, имат САМО ЕДНА ФУНКЦИЯ:- ДА СЪБЕРАТ ПАРИТЕ НИ, ЧРЕЗ ДАНЪЦИ И ДА ГИ ПОХАРЧАТ!!!Протоколите от изборите и следващите ги четири бюджета, са петте части на ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР ЗА УПРАВЛЕНИЕ на България, който сключваме, ЧРЕЗ ИЗБОРИ, с партийте Участници/Страна в този договор, освен партийте, са ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ЖИВЕЕЩИ В БЪЛГАРИЯ, независимо дали реално плащат данъци или са временно без работа Така се изълнява Конституционното изискване за ЕДИНСТВО НА ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ на българските граждани!!!СЛЕДОВАТЕЛНО:1. Чрез закона за избори, Председатели на Общинските, Областните и Централната комисии, ТРЯБВА да се назначават дейстращи районни, Областни, а за ЦИК - Главния Прокурор!2. Избирателните списъци да се изготвят от НАП(а не от МВР), по ДАНЪЧЕН АДРЕС! Подоходните данъци се плащат в България, когато човек е живял 6 месеца и 1 ден в България, следователно - Шест(6) месеца ТРЯБВА да е и изискването за уседналост (сега има хора с по две лични карти и два задгранични паспорта, но плащат данъци само на едно място и то не винаги е в България)- Ало-о-о, ДЕПУТАТИТЕ, КАКВО ЧАКАТЕ??? ВИДЯ СЕ, ЧЕ ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА, ИЗМАМА И ОТКРОВЕНО ШАРЛАТАНСТВО!!!
2
21
 
13
 
! Отговори
Чобан Али преди 12 години
Съгласен съм .*** пак на власт у Кърджали .