ГЕРБ иска повторно преброяване в Кърджали

Управляващите се съмнявали в себе си, смята Хасан Азис
Обновена: 26 окт 2011 15:49 | 26 окт 2011 15:49,
104
 ГЕРБ иска повторно преброяване в Кърджали
Хасан Азис. Снимка: БТА

ГЕРБ иска повторно преброяване на бюлетините в Кърджали и Кирково. Това съобщи депутатът и областен лидер на партията Цвета Караянчева. 

По думите й днес ще бъдат внесени жалби в ОИК-Кърджали и ОИК-Кирково за фалшификация на изборните бюлетини за местна власт на 23 октомври. 

Искането за повторно преброяване на бюлетините е във връзка с постъпили многобройни сигнали от страна на избиратели от двете общини, обясни депутатът пред БТА. 

Тъй като не е приключила проверката на изборните книжа от ЦИК, все още не сме издали официалния документ за встъпване в длъжност на кмета на Кърджали в нов мандат, заяви от своя страна председателят на ОИК-Кърджали Даниела Петрова. 

Избраният за кмет на Кърджали Хасан Азис съобщи обаче на пресконференция днес, че бил информиран за взето на 25 октомври от Общинската избирателна комисия решение за встъпването му в длъжност. Той увери, че още днес ще отиде в комисията да си получи документа. 

Хасан Азис спечели гласовете на 53,96% от избирателите. Първите прогнозни резултати и данни от паралелните преброявания на социолозите сочеха балотаж в Кърджали между него и претендента на ГЕРБ Илия Илиев. 

По повод намерението на Цвета Караянчева да се премине към процедура за ръчно преброяване на бюлетините в някои населени места, Хасан Азис изтъкна, че в секционните избирателни комисии членовете, представители на ГЕРБ, са били доминиращи. 

„Ако ГЕРБ се съмнява в собствените си представители, то тогава е нормално да искат ръчно повторно преброяване. Но това говори и че те се съмняват в себе си и звучи несериозно", каза още той на първата си пресконференция след вота. 

Според него изборите са развенчали три 20-годишни мита. По думите му резултатите от местните избори са сложили края на мита за предопределянето на изборния резултат в общината от автобусите с избиратели от Турция. 

Заради измененията в Изборния кодекс 30 хиляди души отпаднаха от избирателните списъци в община Кърджали. Това са около 30 на сто по-малко избиратели в сравнение с 2007 година. Точно толкова по-малко в процентно съотношение били и хората, гласували за ДПС на тези избори, уточни Хасан Азис. 

Вторият развенчан мит според него е този за етническия вот. Според Хасан Азис вотът за него бил граждански. 

Той даде висока оценка на изборния факт, че за първи път независим кандидат е обрал гражданските гласове и ще ги представлява в местния парламент като общински съветник – д-р Марин Мухтаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 22 ще Кажа-че ако има Балотаж няма да има 10 Българи кандидати за кмет-а само 1!!!ГЕРБ-БСП-АТАКА-РЗС И Други !!!Всички искат Кметове да стават!!!А никой не казва че СДС-НДСВ-ДСБ и други Предатели подкрепиха това Меше!!!Селяните и *** избраха Кмет!!!
40
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На кого е кмет тоя Бурсук!!!53 процента!!!Когато извадите тея които ни са гласували изобщо и тея-които не са гласували за него и ще разберете-че е Кмет на Селяните и ***!!!Ние Българите сами сме си виновни защото се делим на 99 партии!!!Тук са най заспалите Българи и гласуваха само 25-30 процента от Българите!!!
39
2
 
13
 
! Отговори
Социолог преди 12 години
Въпреки прекрасния резултат на управляващите, ГЕРБ е малцинство на тези избори, смята Кънчо Стойчев. По думите му най-голямата изненада на местните и президентските избори била безобразната организация, огромният брой невалидни бюлетини и невъзможността над 300 хил. българи да подадат своя глас.Стойчев е от Галъп - една от 37-те платени и верни на ГЕРБ агенции. Правете си изводите
38
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Али Резан що не вземиш да направиш една *** на хасанчо.
37
3
 
3
 
! Отговори
:))) преди 12 години
До 29 Момченце по всичко личи че си продажник и че си го слагаш неправилно.Поне не се излагай.
36
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като му гледам мазната физиономия на тая *** ми иде да драйфам.Засрамете се българи.Тоя си плаче за затвора.Много ще му се зарадват.Ще го обладават ***....
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само в Кърджали ли не успяхте да си нагласите системата от първия път, че искате повторение?
34
5
 
12
 
! Отговори
Чуда се преди 12 години
ГЕРБ изповядва ценностите на Европейската народна партия и няма да падне на нивото на говорене на нашите опоненти. Едни говорят за страх, други - за уволнения, трети си искат дадено ведомство. - Цветан ЦветановАко това е така, защо ГЕРБ е в комбина с Атака и ДПС. Защо Яне вчера е имал среща с Боко
33
0
 
15
 
! Отговори
frugo преди 12 години
А няма ли да проверят в София бюлетинитеБ?
32
11
 
20
 
! Отговори
Али Ръза преди 12 години
Аз Али Ръза Текин подкрепям с цялото си семейство Хасан Азис!!!!
31
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите вече са продали област Кърджали на турция... скоро, много скоро ще станем като Кипър......
30
7
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Хахахахаха и ние тук в София сме така. Нещастно платено ***.
29
26
 
13
 
! Отговори
скиф преди 12 години
Господа,защо си кривите душите а не си признаете,че до сега ама никой не е направил това,което направи ГЕРБ.На места в страна вече има равностойни на Европа кътчета,а имате ли представа там където вилнее ДПС каква анадолщина цари!Бедна ви е фантазията!Жалко за нетрезво мислещите!Искам интелигентните си деца ТУК в България а не в чужбина,където ги прокуди Серго и Дого!Подкрепям новото начинание без разлика на етност и религиозна принадлежност.
28
15
 
9
 
! Отговори
ГРОЗНАТА истина преди 12 години
герб=дпс
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миналата седмица при 600 населени места без ток бяхме в "почти бедствено положение", сега при 80 % грешни протоколи и един куп други неуредици имаме "почти честни избори" :)Сега ни остава и почти да влезем в Шенген :)
26
2
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ГЛАСУВАНЕ ПО ДАНЪЧЕН АДРЕС!- Подигравката да имаме 7,0 милиона избиратели, при 7,2 милиона население е ПОЗОР, както и най-честните и независимите държавни служители прокурорите, при избори да БЕЗДЕЙСТВАТ!!!- Изборите трябва да се провеждат по ДАНЪЧЕН АДРЕС, който е и социално осигурителен (или по учебен адрес), което е и изискването за уседналост и което отразява ЛИЧНИЯ ФИНАНСОВ ИНТЕРЕС, на всеки гражданин Защото:- Всички сме свързани с БЮДЖЕТА И ОСИГУРИТЕЛНИТЕ системи ДАВАМЕ ИЛИ ВЗЕМАМЕ, а управниците, които избираме, имат САМО ЕДНА ФУНКЦИЯ:- ДА СЪБЕРАТ ПАРИТЕ НИ, ЧРЕЗ ДАНЪЦИ И ДА ГИ ПОХАРЧАТ!!!Протоколите от изборите и следващите ги четири бюджета, са петте части на ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР ЗА УПРАВЛЕНИЕ на България, който сключваме, ЧРЕЗ ИЗБОРИ, с партийте Участници/Страна в този договор, освен партийте, са ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ЖИВЕЕЩИ В БЪЛГАРИЯ, независимо дали реално плащат данъци или са временно без работа Така се изълнява Конституционното изискване за ЕДИНСТВО НА ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ на българските граждани!!!СЛЕДОВАТЕЛНО:1. Чрез закона за избори, Председатели на Общинските, Областните и Централната комисии, ТРЯБВА да се назначават дейстращи районни, Областни, а за ЦИК - Главния Прокурор!2. Избирателните списъци да се изготвят от НАП(а не от МВР), по ДАНЪЧЕН АДРЕС! Подоходните данъци се плащат в България, когато човек е живял 6 месеца и 1 ден в България, следователно - Шест(6) месеца ТРЯБВА да е и изискването за уседналост (сега има хора с по две лични карти и два задгранични паспорта, но плащат данъци само на едно място и то не винаги е в България)- Ало-о-о, ДЕПУТАТИТЕ, КАКВО ЧАКАТЕ??? ВИДЯ СЕ, ЧЕ ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА, ИЗМАМА И ОТКРОВЕНО ШАРЛАТАНСТВО!!!
25
8
 
27
 
! Отговори
от София преди 12 години
Искат повторно в Кърджали? А защо не поискат и в София, например?А на бас, че на ЙФ едни двайсетина процента са й осигурили "административно".....Просто нямате представа, в какъв шок сме тук в София!В последните 6-7 години, откакто ГЕРБ управлява града, заприличахме на дълбока латино-провинция- мръсно, разкъртено, хаос....
24
8
 
22
 
! Отговори
хасан преди 12 години
да видите в понеделник като се окаже, че плевнята губи от калфин какъв вой ще настане.. е тогава ще е големия сеир! представям си фидосова червена и запенена да крещи "КАСАЦИЯ, КАСАЦИЯ!!!!"
23
6
 
21
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
В Кърджали ще броят- ще гласува, ще броят -ще гласуват докато не спечели Герб.
22
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И като има балотаж какво очаква Караянчева-50% от ДПС и още 20% от БСП та резила на ГЕРБ да стане пълен.Накрая да се получи резултат 85 : 15 за ДПС.Истината е че за Хасан Азис гласуват винаги и много българи-просто е добър кмет и си го харесват