Ваксините срещу коронавируса тествани върху огромен брой хора

Никой не знаел тежестта на пандемията в неразвитите страни
44
Ваксините срещу коронавируса тествани върху огромен брой хора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Проучването на последните ваксини за коронавирус е направено върху огромен брой хора. Има някои неизвестни, но това е така за всеки лекарствен продукт”. Това обясни председателят на Българското научно дружество по фармация професор доктор Георги Момеков пред Нова телевизия.

„Опитваме се да ваксинираме милиарди хора. Да, ще се появяват някакви странни по-редки отговори, но това не намалява ползата от ваксината”, смята проф. Момеков.

„Във Великобритания – една от най-развитите страни в света, Южна Африка - може би най-развитата страна в Субсахарна Африка. Тези държави идентифицираха едни варианти. Убеден съм, че в много от не толкова развитите страни по света тлее жестока епидемия. Там никой не знае каква е тежестта на епидемията. Много съм притеснен какво става в Африка. Никой не знае”, коментира проф. Момеков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете продьлжават до -3 г ще разберем има ли проблеми при ваксинираните
40
7
 
3
 
! Отговори
555 преди 3 години
Получава се нещо закономерно-природния закон за естествения подбор . Умните, интелигентни и образовани хора в болшинството си ще намерят начин, и ще успеят да се предпазят от коронавируса , а тези , които вярват , че няма такъв , че някой иска да ги чипира ,че има някакви тайни организации , които искат драстично намаляване броя на населението , че правителствата не се грижат за гражданите , ще съкратят драстично пътя си до Орландоци , но лошо е ,че завличат с поведението си и други хора .
39
1
 
3
 
! Отговори
Лаборант преди 3 години
До Анонимен Номер 36СТАВА ДУМА ЗА Т Е С Т О В Е НЕ САМО ЗА РАЗРАБОТКА. Разработката може и за една година да се претупа,ама проблема са съкратените ТЕСТОВИ ФАЗИ. Разработка на ваксина не значи автоматично сигурна.
38
0
 
5
 
! Отговори
Лаборант преди 3 години
До Анонимен Номер 36Не вежо, най бързо разработената и разрешена за употреба ваксина досега, преди Ковид-19, която не трябваше да се изтегли обратно от употреба й трябваха 4, 5 години тест-тайм. Става дума за ваксина против епидемичен паротит. Каквито и да са технологиите, има си и трябва си време за т е с т в а н е, за да се изяснят важни токсикологични въпроси, въпросите около действието и понасянето на ваксината, които се изясняват не в 4,5 месеца, ами с поне няколко години.
37
3
 
6
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
А опитните зайчета живи ли са все още? Или някои от тях обикалят кабинети И аптеки?
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛаборантСкъсай си дипломата. Подобни ваксини срещу корона вируси са правени и преди това. Ако ще правиш ваксина против грип за 10-12 години, по-добре не прави нищо. Просто е безсмислено. Дори ваксина, като БЦЖ не е разработвана толкова дълго време. Новите технологии позволават по-голяма гъвкавост и бързина при разработването на ваксините. Ако наистина си медицинско лице, то положението е строшно. Недопустимо е да си толкова некомпетентен.
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксърите да умират.
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в Африка нищо не става ,защото просто там нямат телевизори и респективно няма вирус.Вируса вирее крату-ните на продажн.ните гербаджий-ски прислуги на юдо масоните!Професора да се притесни ,че 112 000 човека са се споминали тука миналата година ,ама не от измислени вируси ,а от отличен живот в рая на Боко!Тръгнал нашия да се притеснява от субсахарна Африка .Искам да спомена някои негови роднини ,ама нали сме културни .Аман от професори и доценти!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудностите били регулаторни и бюрократични - ама друг път. Как за няма и една година успяха да вместят необходимите няколко години за изследвания и наблюдения върху доброволци?
32
0
 
1
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
До Гинка КумчеваСупер! Така трябва да бъде.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професор докторе,колко са според теб огромния брой хора или си приказваш на ангро,колкото да кажеш нещо.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, тествани върху всички "ваксинирани".Резултатите се очакват след няколко години.
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 28 - това пък как си го измисли? повечето трудности са регулаторни - тук много от фазите се правеха едновременно за да се спести време. самите ваксини са измислени още първата седмица след като декодораха генома - реално това е идеята на рнк ваксините - гъвкава платформа срещу всякакъв вид вирус. аман от разбирачи...
28
0
 
10
 
! Отговори
До 17 и 19 преди 3 години
Как бе го разбра като досега рнкваксина не е била прилагана в хуманната медицина срещу инфекциозна болест. И въобще не е тествана в тестовите фази върху болни хора и хронично болни?
27
3
 
14
 
! Отговори
Лаборант преди 3 години
За теста на нова ваксина се минаваПредклинична фаза- най малко 5 години 1 фаза- 1 година, в повечето случаи по дълго2 фаза- 2до 3 години3 фаза- 3 години, в повечето случаи трае 4 години4 фаза- 2до 3 години, където има още веднъж основен мониторинг на страничните действия и въздействието на ваксината. Правете си сметката за тез набързо скопосани ваксини.
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Листовките ги има в Интернет!Свободно можете да си ги изтеглите, не са тайна.Ваксините са много добри. Повечето хора имат такива заболявания, които ваксината може дори да облекчи. Особено по-възрастните, които са предразположени към инсулт, старите пушачи и т.н. Ваксината на рнк основа е опасна само за хора, които имат предразположеност към кървене, язваджийте особено. Просто трябва да се сложи друг тип, като на Астра Зенека или руските и китайските например.
25
2
 
9
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Защото броите ваксинираните 20 млн. във Великобтитания за тестови пациенти ли? Иначе тестовете започнаха септември, а декември започна ваксинацията. Как точно тостваха милиони за това време и как разбраха, дали примерно 0,5% няма да развият рак след 2 години, защото не мисля че има начин за 2 месеца да знаеш какво ще стане след 2 години. Дано нямат сериозни странични ефекти и да са ефективни, но на този етап да твърдиш това е наивно или лъжеш умишлено.
24
3
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Ваксините бяха направени ,,на пожар,, и нищо не е тествано !!! Лъжат ви! Нормалното време са създаване на ваксина са 4-6 години.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам при тези опашки да успееш да прочетеш каквото и да е било. Съмнявам се дори да има бегъл разговор или преглед - все пак никой не носи отговорност - само доброволно ваксиниралият се.От колега зная, че са му изброили около 15 странични ефекти - върви разбери от какво имаш главоболие или умора. Той обаче беше един ден на работа след ваксинацията, а после зачезна.
22
0
 
10
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Абсурдни размисли нс Мюмиков, четете и се смейте. Пропагандата е отчайващо зле;)