Окончателно: Природният газ с ръст от близо 11%

КЕВР ще обяви новите цени на тока и парното на 1 юли
Обновена: 29 юни 2018 17:50 | 29 юни 2018 17:50, Веселина Йорданова
56
Окончателно: Природният газ с ръст от близо 11%
Снимка: архив, БулФото

Природнияг газ поскъпва с 10.81% от 1 юли, реши Комисията за енергийно и водно регулиране.

Още по темата

Така "Булгаргаз" ще продава енергоносителя на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, за 400,95 лв./1000 куб. м. или 37,79 лв./MWh (без акциз и ДДС). Цената ще бъде валидна в следващите три месеца.

Комисията не се е съобразила с поисканото от газовия доставчик увеличение от 18,05%.

На 1 юли КЕВР ще проведе закрито заседание, на което ще утвърди цените на електрическата и на топлинната енергия.

Прогнозата на регулатора преди дни беше, че парното и топлата вода ще поскъпнат с около 7% заради ръста на цената на природния газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Поредното доказателство, че самозваният "инж." Иван Иванов е пасивен гей.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според пишештата за рубли тук русофилщина, не Русия а Боко вдигал цената на газа. Боко се обажда на Путин да вдигне цената и Путин му я вдига. По-големи предатели, *** и лизaчи на руски зaдници от българските русофили не може да се намерят никъде по света.Ми що не купувате американска газ бе ? Тя е по евтина купувайте какво се услушвате !
44
0
 
10
 
! Отговори
Русофоби преди 5 години
русофобчета, нали имахте безброй конектори от Катар, Иран, Турция, Грузия, а газ -ЙОК. Защо поскъпва газа,а? Спряхте три проекта - РУСКИ.Машалла, Ашколсум, а цената на газа - расте с 30%.Що не вкарвате евтин шистов от Папуа.Нямате руски проекти, 2019 спира БГ газопровод.Нищо!Ето ви резултатът, лепяхте шамари,а накрая позорно изгонени от Москва и горещо приети в Анадола.Пак ще вкарвате руска газ, но през Русия, турция - гърция - хъб БГ!Вариант 2 - Русия, Айзер, Грузия, Турция! Умници!
43
4
 
8
 
! Отговори
3 месеца преди 5 години
30% поскъпване на парно и топла вода.Това е резултатът от предателскат"а политика на ГЕРБ.Германия, Турция, Беларус как могат да уговорят по-ниски цени на газ.С хиляда и двеста лева заплата е непосилно да плащаме ток, парно, води и данък смет.30-35 от заплата даваме за ток, парно, вода, смет. В гемания са десет %, в Дания 5% от средна чиста работна заплата.Поне премахнете сградна инсталация. За март двустаен сградна инсталация- 75 лв. -ей така без да ползвам.Най-некадърното управление
42
5
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 5 години
Русофоби дизела нее руски и боко го увеличава,цигарите неса руски и боко ги увеличава,данаците неса руски и ги увеличава,токо нее руски и го увеличава,дрехите неса руски и ги увеличава,водата нее руска,билетите неса руски и ги увеличава,хранителната стока нее руска и ги увеличава,бяла техника нее руска и боко увеличава..................................... и тъй нататак.........,а забравих и третополовите и мигрантите неса руски и боко ни ги накарва!
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко. Цената ще падне, като завършат турски поток. Тогава ще има дивересификация и турците ще ни продават евтино, защото сме съседи и партньори в алианса.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да се оплаквате станете земеделци и ще имате пари. Садете ориз, времето е подходящо.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПИТАМ ШОРОШКИТЕ *** ОСВЕН ПОСКЪПВАНЕТО НА ГАЗ ОТ 1 ЮЛИ ПОСКЪПВАТ И ТОКА И ВОДАТА И ЗА ТОВА ЛИ ИМ Е(ВИНОВЕН) ПУТИН ИЛИ СА ВИНОВНИ ЧУЖДИТЕ ЗАПАДНИ КОЛОНИЗАТОРИ СЛОЖИЛИ РЪКА НА ВОДОПРЕНОСНАТА НИ СИСТЕМА И (ВИНОВЕН) ЛИ Е РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ЗА ПРЕСКЪПИЯ ТОК ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ И ШОРОШКАТА ШАЙКА ОКОЛО ПРОКОПИЕВ ДЕТО ИЗСМУКВАТ НЕК ЗАРАДИ СКЪПИЯ ТОК ОТ ВОЛТАЙЦИТЕ С КОИТО ПОКРИХА БЪЛГАРИЯ.ИСТИНАТА Е,ЧЕ КОГА БЯХМЕ С РУСНАЦИТЕ ТОКА БЕШЕ 1 СТОТИНКА КИЛОВАТА,ВОДАТА 4 СТОТИНКИ ,А БЕНЗИНА 12 СТОТИНКИ
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запада и САЩ, създадоха Герб и Б.Б.от Банкя.Скоро ще се уверим колко ще са горчиви плодоветеот тяхното управление.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито българи.Благодарете на ГЕРБ,че не е с повече от 11 процента.Но бъдете сигурни .Това няма да е последното увеличение.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е мухобоико да се измете
35
6
 
12
 
! Отговори
Още една преди 5 години
добра новина - прекрасен финал на председателството!
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Не сте прав, г-н Путин не те кара да купуваш газ от Русия. Или ако ти е скъпо просто не потребяваш. А не подписали тоя договор р.овч? А?
33
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28Какво общо има тук Путин?Какво общо ли има? И питаш гадна руска ***? Кой лиши България от всяка друга газ освен руска? Не беше ли гнидата Путин и неговите слуги русофили у нас? Всичко лошо което се случи на България през последните 140 години е заслуга единствено на твоята Русия и твоите руски вождове.
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да благодарим на русофилите за липсата на всякаква алтернатива освен безценно скъпата руска газ. Догодина още 110%.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен "Ми що купувата от Русия скъпа газ бе? Кой ви бие по евроатлантическите глави да купувате скъпо газ от Русия. Купувайте евтино от Азербайджан, от Катар, от Египет, от Норвегия, шистова газ от САЩ, диверсифицирайте се, вижте колко много алтернативи за евтина газ имате, защо купувате скъпо от Русия?"ИСТИНА!
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По важното е турската лира да пада, другото е бош лаф.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рзбирате ли какво става?Пак ще ви продаваме руска газ,само че ще си сложим и такси на западни фирми върху нея и ще се оскъпи,след което ще пристигне у вас.Благодаря,много сме очаровани,че ще ни продавате по-скъпа газ!
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ-Гадни Евреи Разсипват България
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ НЕ Е БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ,А ПРО ЕВРЕЙСКА ТАКАВА ,ОЯТО РАБОТИ УСИЛЕНО ПО ЦИОНИСТКИЯ ПЛАН ЗА ЗАТРИВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ РОД.