При акция: Окриха нова течна дрога в спринцовки във Варна

Петима души са привлечени като обвиняеми
19 апр 2019 17:37,
2
При акция: Окриха нова течна дрога в спринцовки във Варна
Снимка: Архив, Булфото

Петима души са привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на нова дрога и амфетамини, съобщиха от прокуратурата във Варна.

Сред иззетите по време на операцията наркотични вещества са над 350 грама марихуана, над 600 милилитра течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, и 3.27 грама амфетаминопроизводни.

Част от течния наркотик, получен по иновативна технология, бил поставен в спринцовки, а една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лева, уточняват от прокуратурата. От един килограм тревиста маса марихуана по тази технология се получавали по около 60 милилитра наркотична течност, известна като масло от марихуана.

На един от претърсените 11 адреса е било установено и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, като е намерен и казан за изваряване на ракия и около 220 литра алкохол. За тези престъпления ще бъдат повдигнати допълнителни обвинения.

Претърсени са още и шест автомобила и е извършен обиск на осем души. При операцията е иззета и голяма сума пари.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искания за вземане на постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража" на петимата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
Каменов преди 5 години
Какви иновативни технологии, какви пет лева? Масло или тинткура от канабис се е извличало още преди 5000 години, а в страни като Канада, Италия, Израел и т.н. лекарите спасяват човешки животи с него...но ние в България пак не сме разбрали нищо
1
4
 
8
 
! Отговори
БайХуай преди 5 години
наркотична течност, известна като масло от марихуана .... Мухахахаха!!!! В това изказване няма никакъв смисъл. По всички правила за класифициране на субстанции марихуаната не е наркотик. Поне никъде другаде по света освен в страната на промитите мозъци - България. Тетрахидроканабинол е психоактивна субстанция но не и наркотик.