Путин подписа за опростено гражданство за украинци

Кремъл публикува дълъг списък кой може да се възползва
114
Путин подписа за опростено гражданство за украинци
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за предоставяне на гражданство на страната по опростена процедура за жителите на контролираните от проруски сепаратисти региони в Източна Украйна, предаде Ройтерс.
Тези планове бяха разкритикувани от правителството в Киев и от Европейския съюз.

Кремъл публикува дълъг списък с украинци, които имат право да придобият руски паспорт по ускорена 3-месечна процедура. Сред тях са живеещите в "определени територии" в Донецка и Луганска област, които са под контрола на проруските сепаратисти.

Право на получаване на руско гражданство по опростена процедура имат и украинците, родени и постоянно пребиваващи в Крим, и намиращи се извън украинския полуостров към 18 март 2014 г., когато той бе анексиран от Руската федерация. То важи и за техните деца, съпрузи и родители, съобщи ТАСС.

Ройтерс отбелязва, че указът влиза в сила в деня на своето публикуване - т. е. днес.

Украинският проруски президент Виктор Янукович бе свален от власт след бунт през февруари 2014 г. На другия месец Русия анексира Крим, а през април същата година избухнаха бунтове в Донецка и Луганска област, в Източна Украйна.

Агенция Ройтерс е събрала доказателства, че Москва е оказала военна помощ на сепаратистите. Руските власти отричат да са предоставили материална подкрепа на бунтовниците.

Путин каза преди няколко дни, че не вижда нищо нередно в това Русия да улесни издаването на паспорти на украинците, живеещи в контролираните от сепаратистите райони.

Новата мярка бе обявена, след като комедийният актьор Володимир Зеленски бе избран миналия месец за президент на Украйна. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Свещен гущерМоже да включиш и кв. Миленков, Абдовица, Бусманци да не споменавам и кварталите на богатите
30
3
 
13
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Щото по света всеки има собствено жилище :) Има хора всякакви. Има и обективни икономически показатели които може да се четат. Никъде не съм казвал че цъфтят, сравнявам колко е по-добре спрямо Украйна и защо някой би пожелал руски паспорт.
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна ще си изпроси край на безвизовия режим с ЕС ако не отхвърли категорично това безумие. Аз лично съм ОК!
28
0
 
5
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
До кокоТова определение важи само за квартал Хладилника......иначе всичко си е ок. Общината ускори полагането на тръби. Нека да те е яд че вие в село Жабокрек нямате канализация....
27
7
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 5 години
До АнонимеН- гламав гербераст си ти , тиквенико!Но скоро ще си платите за всички предателства и кражби!Дано *** да ви вземат апартаментите ,терасите ,асансьорите и къщите за гости.И да ви върнат по дупките ,откъдето изпълзяхте като *** преди 10г.И тогава ще разберете защо всички хора мразят крадливата ви шайка.
26
8
 
10
 
! Отговори
коко преди 5 години
А бе не знам за Русия и Москва и колко е изостанала Русия извън Москва, ама за София 30% от кварталите й нямат КАНАЛИЗАЦИЯ със септични ями са! хахах Няма да говоря за извън София какво е останало
25
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Mdaпросто не ми пиши колко е хубав живота в Русия, жена ми е на 1/2 рускиня, има баба и дядо там, които след 40 години стаж дори не са успяли да си купят жилище, живеят още под наем във ведомствена комуналка и пишат молби всяка година да им дадът поземлен участък от 500 кв. на които да си садят туй онуй та да преживяват.Такава е реалноста в Русия
24
6
 
13
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Гущер, в цяла Украйна има магистрала единствени от летището на Киев до града. Вероятно вече и Албания има магистрала, Украйна не. Затова и най-масовият транспорт е влаковият. Две/трети от страната са като лунен пейзаж.. Пътуването е бавно и мъчително:)
23
8
 
7
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
Всъщност имам един чичо Ваня във Владивосток и приятели в градчетата на север.Ми те пътуват зимата защото почвата е замръзнала и лесно се карат превозни средства,иначе лятото всичко е размекнато и трудно се пътува по калните пътища......Те даже в Магадан имат мечта да им прекарат ЖП линия до тях.....
22
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До уточнение СЛУГА НА ЛУЦИФЕР И ДА ПОЖИВЕЕШ ОЩЕ МАЛКО ДУШАТА ТИ ЩЕ СЕ МЪЧИ ВЕЧНО ;D
21
10
 
18
 
! Отговори
уточнение преди 5 години
Укрите са на умиране.Така е с всеки краварски слуга.Краварите винаги използват предателите и после ги хвърлят на ***.Същото се отнася и за нашите предатели от Герб.Особено молитвения милиционер Цвъко.Щом гепят милиардите са старите ковчези Ф-16 , простоватия Цвъко ще бъде ритнат отзад.
20
15
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КОМУНДЕЛО РУСИЯ СЪСИПА УКРАЙНА КАТО Я ОКРАДЕ И ПРИНУДИ ДА ВОЮВА С НЕЯ!!ГРЕШКАТА НА УКРАЙНА Е , ЧЕ НЕ ОСЪДИ ФАЩ И БРИТАНИЯ И КОМУНДЕЛО РУСИЯ ЗА 100-ЦИ МИЛИАРДИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!ФАЩ И БРИТАНИЯ СА ПОДПИСАЛИ 1994-ТА, ЧЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ УКРАЙНА ОТ КОМУНДЕЛО РУСИЯ!ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКАДЪРНИ СА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В УКРАЙНА ЩОМ НЯМА ОЩЕ ЗАВЕДЕНИ ДЕЛА СРЕЩУ ФАЩ, БРИТАНИЯ И КОМУНДЕЛО РУСИЯ!
19
13
 
4
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
До МдаСъщото е....Защото си пътувал по централните пътища Петербург-Москва,а не си пътувал Екатеринбург-Владивосток....Повярвай,пътят отбелязан на картата с жълта маркировка като републикански път се оказва...река! Цопаш и се цамбуркаш както и по калните пътища.....Голяма работа че е 2018г....
18
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Е то и във Финландия има паметник на Ленин. Там го уважават. Сигурно си видял и руската катедрала, както и паметника на руския цар в сърцето на Хелзинки... същия тоя дето е пред нашето Народно Събрание :)
17
5
 
17
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Разбрахме те вече, че си ходил преди 30 години. Бил съм и в Провинцията. То поне 200 км. около Москва си е Подмосковие и дотам влаковете се водяг крайградски. Та поредната легенда. В миналото сигурно е било така, но Русия в 2018 е много различна от Русия в 1990 и най-смешното е да се говори за комунизъм. Там е много по-див капитализъм от България :)
16
11
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Средна заплата в Русия - 42 хил. рубли - 550 евро. Средна заплата в Украйна - 10500 гривни - 350 евро. Средна заплата в Полша - 1050 евро. Украински гастарбайтери в Русия за 2019г. - 437 000 души.
15
18
 
10
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
До МдаТова е само за Москва...я *** в провинцията на 50 км от Москва...там времето е спряло все едно си през 1926 -та година....Смятай колко са изостанали щом все имат проспекти с имена като ,,Ленин,,....даже паметниците му си стоят още. Даже за мой ужас през 2012г в Ямало ненецката област в едно градче си стоеше транспарант от 1987г -,,Не на Звездни войни!,, Демек срещу инициативата на Рейгън за проекта Звездни войни ,защото днешните младежи не са наясно....
14
5
 
11
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До Викинга20.02 - начало на военна интервенция в Крим. 21. 02 - Радата в Киев призовава президента и главнокомандващ армията - Янукович да даде заповед на армията за защита на Крим. Янукович мълчи. 22 февр.- стрелба на Майдана - убити над сто души. 27 февр.- край на военната акция в Крим. 1 март - свален е Янукович. 17 март - референдум в Крим.
13
8
 
21
 
! Отговори
Мда преди 5 години
В Русия има 11 млн. гастарбайтери от бившите републики от които към 3 млн. са украинци. Ако не вярваш на мен сигурно ще повярваш на Дойче Веле... потърси в Гугъл.
12
10
 
20
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Ами не, дори сега след 5 години на санкции заплатите в Русия не са по-ниски от тези в европейска България. Не бъркай мечтите с реалност. Сигурно ще си потресен да видиш десетките огромни молове, автосалони, имат си Била, близо стотина хипермаркета на "Метро" , Декатлон, Макдоналдс, Дънкин Донътс, КФС, Хесбургер и която западна верига се сетиш...влакове каквито в България няма да има и след 10-20 години, Западните бизнеси си вървят в обичайното русло, друготое празно бръщолевене