Лавров и Помпейо разговаряха за нормализиране на отношенията

"Това е възможно, ако действаме на основата на взаимното уважение"
14 май 2019 20:11,
14
Лавров и Помпейо разговаряха за нормализиране на отношенията
Снимка: БТА

Москва е заинтересована от нормализиране на отношенията със САЩ на основата на взаимното уважение, каза днес руският външен министър Сергей Лавров на съвместна пресконференция с американския държавен секретар Майк Помпейо след разговорите им в руския черноморски курорт Сочи.

"Убедени сме, че това е напълно възможно и реално, ако действаме на основата на взаимното уважение и взаимното зачитане на интересите", отбеляза Лавров, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Според него Русия може да се договори със САЩ за продължаване на Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (СНВ-3) в рамките на двустранна съвместна консултативна комисия. Лавров заяви също, че Русия и САЩ ще продължат диалога си за Сирия.

Помпейо каза, че Вашингтон прави всичко възможно за нормализиране на отношенията с Москва. "Ние искаме да подобрим отношенията между нашите народи. Правим всичко, за да се предприемат стъпки в тази насока", посочи той.

"Ние не искаме която и да е страна да се намесва в работите на Венецуела, искаме венецуелският народ да получи своята демокрация, сам да избере своя ръководител, независимо дали това ще бъде (Николас) Мадуро или някой друг", каза държавният секретар, цитиран от ТАСС.

Лавров от своя страна каза, че бъдещето на Мадуро трябва да бъде решено от венецуелския народ и нарече американския натиск върху него недемократичен, съобщи Ройтерс.

Той каза също, че американските санкции срещу Северна Корея ще бъдат отменени, след като Пхенян изпълни своите обещания (за денуклеаризация).

Помпейо добави, че е настоял Москва да освободи задържаните (при Керченския инцидент) украински моряци и да работи с новия украински президент за установяване на мир в Източна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах, каква мисъл, какъв изказ! Пиндостанците не искали която и да е страна да се намесва в работите на Венецуела, само искали венецуелският народ да получи своята демокрация.Хитричко казано, но Лавров е по-хитър.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помпео е пратен да си каже думичките и да чуе думичките на другите. Това е ролята му. Вероятно ще го изслушат с любезно любопитство, ще му направят някой дребен подарък и ще го пратят по живо по здраво да си ходи. Нищо не зависи от него.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да има нормализиране. САЩ няма да го допуснат. Защото Русия няма да им приеме исканията. Защото няма да са приемливи.
5
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Май наближава Ялта 2....След като не можаха да победят Русия за 5 години,на САЩ ще им се наложи да преговарят.Иначе-"Bye bye life",както се пееше в един популярен мюзикъл.
4
0
 
3
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 4 години
До Анонимен 1приказки.......нали
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАЙК ПОМПЕО САМО В РАМКИТЕ НА 10 ДНИ ХОДИ ВЕЧЕ В РУССИЯ 2 ПЪТИ НА КРАКА ДА СЕ СРЕЩА С ЛАВРОВ И ПОМПЕО СЕ НАДЯВА ОСВЕН С ЛАВРОВ ДА БЪДЕ ПРИЕТ ОТ ВОВАТА, ТАВА Е МНОГО ПОКАЗАТЕЛНО В ПОЛИТИКАТА СЛЕД КАТО НАЧЕСТО МУ ХОДЯТ НА КРАКА ПРИ НЯКОЙ ЧЕ ТОЗИ НЯКОЙ ВЕЧЕ КОМАНДОРИ ПАРАДА
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой е военен министър на България? Кракачанката на Помпейо не е министър, а разсилен на Помпейо.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи превратаджия Гуайдо сега бързо ще го заловят руско-американски спецчасти и ще го предадат на съд за опит за военен преврат, конспирация срещу мира и законовия ред. Вече трябва да е избягал, ако е умен.