Русия е атакувала Украйна с над 3000 бомби през март

Използвани са над 600 дрона и 400 ракети
57
Русия е атакувала Украйна с над 3000 бомби през март
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия е използвала над 3000 управляеми въздушни бомби, 600 безпилотни самолета и 400 ракети срещу Украйна през март, заяви днес президентът Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

Русия е засилила кампанията си на въздушни удари на далечни разстояния по украинската енергийна инфраструктура през последните две седмици, унищожавайки още една част от системата, която вече е пострадала от предишни руски бомбардировки.

Отделно от това Русия увеличи използването на управляеми бомби, хвърляни от въздуха, в районите на фронтовата линия през последните месеци. Те са хвърляни от военни самолети, намиращи се в контролираната от Русия територия, и пикират към целите си с висока скорост.

За Москва те се превърнаха в ефективен начин за насочване на огромни количества експлозиви на украински укрепления и сгради в близост до фронта - подход, който дава предимство на взривната сила пред точност./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
4
 
! Отговори
Само питам... преди 1 месец
Какви бомби бре ? Ония с чиповете от стари украински перални ли ? Или от другите дето бяха свършили още миналата година ? А може би мистериозните ракети изпращани от първобитна Северна Корея дето са от 50 години в санкции живеят в колиби и нямат какво да ядат ?
50
0
 
2
 
! Отговори
Въздушни бомби? преди 1 месец
А защо не със земни, дървени, железни, подземни и т.н.? Явно руската икономика е слаба и технологията им тоже.
49
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имайте предвид, че САЩ могат да ударят с ядрени ракети и Москва и Петербург. Но преди ракетите да стигнат целта си, цялата територия на САЩ ще бъде изтрита от географската карта.
48
3
 
11
 
! Отговори
ДОКТОР ВОВА ИЗПИСА преди 1 месец
Средно на всеки час някъде на територия 404 пада по едно ФАБ-че. Това е лекарството, което доктор Вова изписа. Помага безотказно за денацификацията!
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разни наемници и инспектори и други са разпределени да живеят по училища и жилищни блокове. Братушките като цапнат един такъв блок с искандерче, и като погребат 60-70 Натовски войника, колко цивилни точно са убити се пита в задачата?
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Циркончето като удари близо до Харков бункера, после на Запад изведнъж заваляха некролози на висши военни. Причина за смъртта казват били Ковид, това онова. Случва се! Ама тия в Украйна за цивилни ли ги пишат или не ги калкулират въобще? Щото вече станаха хиляди такива.
45
1
 
14
 
! Отговори
ДВА РОВА преди 1 месец
Имаше до Киев две системи Патриот. Два патриота. Стояха гордо до летището и пазеха НАТОвското тнебе. Сега ня техно място има ДВА РОВА!
44
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бай Дрън, чебураше, дори и след 3333 дневната Специална Операция, пак раZZистите ще се бият на Адеевка и Бахмут. А за София, нека заповядат ако смеят, да не си тръгнат с пълни памперси както ген. Колев им ги е напълнил в близкото минало.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия увеличила използването на планиращи управляеми бомби - подход, който давал предимство на взривната сила пред точността. Глупотевини. Коректируемите КАБ, ФАБ и ОДАБ прекрасно и точно поразяват назначените цели. Руснаците преминаха от 1/2-тонни на 1,5-тонни, а сега наред са 3-тонните.
42
0
 
3
 
! Отговори
Dj преди 1 месец
Не са невинни
41
14
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Хитлеристите са бледа сянка спрямо путинските фашисти. Путинските фашисти разрушават най-много училища, детски градини и жилищни блокове, а не могат да се опазят от ислямските терористи. За кремълското Жуже животът на крепостните няма нинаква стойност.
40
6
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
КОГАТО НАТООВЦЕТЕ ТВЪРДЯТ , ЧЕ РУСКИТЕ ЗАГУБИ СА ПОВЕЧЕ , ТРЯБВА ДА СА ПРОЧЕЛИ НЯКОЛКО РЕДА ЗА ВОЙНАТА НА НАТО СРЕЩУ РУСИЯ И СЪОТНОШЕНИЕТО НА САМОЛЕТИ , ДРОНОВЕ , БОМБИ .....!!! ИНАЧЕ СА СМЕШНИ !!!
39
11
 
4
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 месец
Те това и правиха 45г. тук - рушиха само, че без бомби.
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А русофилите злорадстват ли злорадстват, как любимите им фашисти избиват невинни.
37
1
 
18
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
Една пералня като я хвърлят от 3-4 км височина,набира сила и се разбива в земята със страшна сила като прави кратер 2-3 метра дълбок
36
4
 
16
 
! Отговори
Еееее преди 1 месец
Тва е руска пропаганда. Всеки знае, че руснаците свършиха ракетите преди година
35
1
 
12
 
! Отговори
НАТОматоНАСРАТО преди 1 месец
Не ги е срам....!
34
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най странното е колко *** народ изпада в екстаз от подобна нечовечност?Бомбене и разрушения в етап на човечеството когато Земята е отровена и си отива,когато науката работи да продължи човешкия живот и лекува нелечими до момента болести,трансплантира немислими до момента органи???В един друг,нормален свят хората плачът и скърбят за неволно прегазено куче,в един друг свят се радват на отнемане на човешки животи???И възхваляват гения избил и обрекъл поколения напред?
33
2
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Работят по ГРУ, по ел.централи и подстанции, работят по мостове. Интересна работа има Руската армия.
32
1
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Какво да се случва в работно време? Както се изразяват руснаците, работаем. Те не стрелят, те работят.