Рами Киуан спечели Европейската титла по бокс в Белград

Той победи на финала руснака Джамбулат Бижамов
28 апр 2024 22:15, Красимир Ангелов
13
Рами Киуан спечели Европейската титла по бокс в Белград
Снимка: Lap.bg

Националът Рами Киуан спечели европейската титла в категория до 75 килограма на първенството на Стария континент за мъже и жени в сръбската столица Белград.

Въпреки трудностите, които срещна във финалния двубой, Киуан стигна до златното отличие. Под наставленията на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров националът се наложи в здрава битка над руснака Джамбулат Бижамов.

Киуан показа страхотен характер. Той изостана след първия рунд в съдийските карти, но се хвърли с всички сили напред и обърна развоя на срещата за неединодушно решение, въпреки че руснакът му отвори аркада с нечист удар.

В категория до 57 килограма Хавиер Ибаниес взе сребърен медал, след като отстъпи с 1:4 гласа на руснака Едуард Савин. Двамата направиха много здрав мач, в който националът тръгна устремено напред, търсейки победата. Съперниците влязоха в тежки размени на удари в рамките и на трите рунда, но съдиите дадоха предпочитанията си в посока на Савин.

По подобен начин се разви и финалният двубой на Радослав Росенов при 60-килограмовите. Шесткратният европейски шампион при юношите и младежите отстъпи на Всеволод Шумков в равностойна битка. 20-годишният българин се хвърли от самото начало срещу руснака, но устремът му бе спрян във втория рунд, когато съдията на ринга му даде наказателна точка за задържане. Опитите на Росенов да обърне развоя на събитията в третата част не бяха достатъчни и той също остана със сребърно отличие.

По-рано на шампионата с бронз при мъжете се поздравиха трима български национали. Трети се наредиха Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг) и Йордан Морехон (+92 кг). Медалистите спечелиха и премии от Европейското първенство - 15 хиляди долара за злато, 10 хиляди долара сребро и 5 хиляди долара бронзов медал, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: боксБелградРами Киуан
Още от Миш-маш
Пет заблуди за детокса, в които няма смисъл да вярвате
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
До патреотин преди 2 седмици
Джамбулат Бижамов не е руснак. Финалът е между палестинец и таджикистанец, а някакъв жълтопаважник лъже за бой на българин срещу руснак. Но това е демокрацията, лъжеш и мажеш като за последно.
11
1
 
3
 
! Отговори
До патреотин преди 2 седмици
Рами не е българин, а палестинец. Спри да лъжеш, не се натягай пред чуждите посолства.
10
4
 
5
 
! Отговори
патрЕот преди 2 седмици
Като истински български патреот съм възмутен от факта, че българският състезател си е позволил да победи руския. Това е проява на неблагодарност през братушките, задето са ни освободили от турците к фашистите. Рами Киуан, засрами се, колко ти платиха американците, предател???
9
6
 
5
 
! Отговори
Русофоб преди 2 седмици
А съветските агресори защо са допуснати?
8
1
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 2 седмици
Спортът стана голяма гмеж. Доколкото разбрах, само един от четирите медалисти е българин.
7
1
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 2 седмици
За коя държава е спечелената титла?
6
0
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
До Анонимен 4 === Прилича на славянин :)))
5
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Е, ГОЛЕМИ СТЕ, БРАВООООО.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не разбрах какво точно му е българското на този освен името
3
4
 
3
 
! Отговори
Бacи пpocтaкa преди 2 седмици
Най-добрата стратегия в бокса е измислена от Великия арменски боксьор ГHУCAPЯH. Той се наяжда преди мача с *** и развален боб с бамя. После на ринга стои далеч от юмруците на противника и само леко накланя главата напред - OPИГHЯ в лицето. После бързо завъртане, навеждане и ПPЪДHЯ в носа. Противникът е замаян и без да спираш - OPИГHЯ, ПPЪДHЯ, OPИГHЯ, ПPЪДHЯ и чак накрая кроше по вече безсъзнателния противник.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бокс, бокс му е мaйкaтa. Всеки ден, всеки час, всяка минути, вървиш по улиците и всеки срещнат постоянно бокс, бокс. Без почивка, това му е мaйкaтa. Само така се става световен шампион и се постига успех в живота.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руснаците винаги ги бием във всичко.