Учениците - само физически в клас, а иначе са в мрежата!

Смартфоните пречат на децата и ги разсейват
Обновена: 15 сеп 2014 14:04 | 15 сеп 2014 10:23,
45
Учениците - само физически в клас, а иначе са в мрежата!
Снимка: Архив Reuters

"Не забраняваме смартфоните, а настоятелно препоръчваме на родителите учениците да не носят смартфони в час", каза Асен Александров, директор на 51-во СОУ "Елисавета Багряна" в София пред Нова тв.

По думите му модерните технологии разсейват децата и подрастващите нямат волята да спрат да използват телефоните си. Те сърфират в интернет, влизат в социалните мрежи и чатят с приятелите си.

Още по темата
"Децата са само физически в училище, а всъщност са в мрежата", допълни директорът на столичното училище.

Асен Александров обясни стратегията на учителите спрямо смартфоните. Ако ученик извади смартфон, учителят му го отнема и трябва да викне родителя, за да му го върне и да поговори с него за това колко той пречи в час на детето му.

Директорът допълни, че всички ученици в неговото школо имат смартфони, защото то се намира в скъп квартал и родителите имат възможности.

Според Александров най-големият проблем е не в звъненето, а в това, че смартофоните разсейват учениците, защото имат достъп до интернет. Затова той препоръчва да се носят в клас обикновени телефони и притеснените родители да се чуват с децата си в междучасието.

"Много си развалят успеха с тези смартфони. Поне с една единица", категоричен бе директорът по въпроса за вредата от мобилните устройства.

Асен Александров направи и аналог с практиката в чужбина, като посочи, че в Англия и Германия се спазва правилото да не се носят телефони в час.

В петък просветният министър Румяна Коларова също се изказа по въпроса с употребата на телефони в класната стая. Според министър Коларова децата не трябва да оставят телефоните си вкъщи, защото това е част от сигурността им. Тя сподели, че първото нещо, което са купили на внучката ѝ, която сега ще бъде първокласничка, е телефон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДудекНикакъв - ама на никой не му пука.... - само лаф моабет да става....
9
5
 
18
 
! Отговори
Дудек преди 9 години
Какъв е проблема във всяка стая или всеки учител да има по един GSM-заглушител? А?
8
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Образование без смартфони и интернет е умряло образование и ***.
7
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига простотии! Ако учителите си водят часовете както трябва няма да имат такива проблеми.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е част от подготовката на бъдещата европейска нисша "arbeitklasse" от чистачи и миячи и ***-пролетариат /тия дето ще живуркат на социални помощи в т.ч. *** наркомани и так дали/
5
2
 
25
 
! Отговори
extremist преди 9 години
В нашата псевдо държава простотоията на родителите се предава пряко върху децата. Да нямаш телефон е лукс !!!!!!!!!! господа ***.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В училище се отива за да се УЧИ. Вярно е, че някои от предметите са по "сухи" или скучни за учениците но трябва да имат някаква елементарна представа поне за нещата. Системата е калпава, кара всички да учат еднакво добре или зле. Те и сега не учат особено или поне по-голямата част този който има желание и сега си учи но това с телефоните е простотия трябва да ги изключват поне, да не казвам, че не трябва да ги внасят в час. Преди години когато нямаше телефони да не би да не оцеляха учениците?
3
5
 
34
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
А бе, хора, то става въпрос за началните класове най-вече. В днешно време всички дечурлига имат 'смартфони' и таблети, което е най-голямата простотия за едно дете. На едно дете в 1ви клас дори и телефон не му е нужен, камо ли смартфон. България се превърна в една гето-снобарска държава, в която всеки *** с анцуг, си 'цъка' на смартфона, докато се разхожда из 'молу'. Следователно децата на тези индивиди гледат от тях и започват и те да искат същото. Tell me about role modeling, huh ?
2
30
 
7
 
! Отговори
Блъско преди 9 години
Завиждам на сегашните ученици,че имат такива неща под ръка и вместо да блеят и спят в някой *** предмети с още по *** даскаля ,се ровят в нета и чатят с приятели,защо ги нямахме ния тези неща,да бях изръчкал половината момичета в даскалото а не да и звъниш на домашния телефон
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще го кажа така ... jammer10$ струва