Не ви ща левчетата, рече Масларова на пенсионерите

"Който връща пари, значи няма нужда от тях. За мен и 1 лев са пари", нахока министърката недоволните от индексираните пенсии
20 окт 2008 20:36,
109
Не ви ща левчетата, рече Масларова на пенсионерите
Снимка: Булфото

"Още не съм получила пари в министерството, чувам само реплики. Който връща 1-2 лева, значи няма нужда от тях. За мен и 1 лев са пари”.

Така социалната министърка коментира идеята на недоволни пенсионери да изпратят в пощенски пликове левчетата, с които наскоро бяха индексирани пенсиите им.

"Винаги съм смятала, че трябва да се бонусира всяка година трудов стаж, за да се знае, когато някой е работил 30 или 40 години и съвестно си е внасял осигурителните вноски. Много хора са работили по 8-10-12 години и сега са от недоволните“, каза Емилия Масларова.

По думите й от 1 юли до сега министерството било дало на пенсионерите 700 млн. лв.

Министърката обяви, че тези, които са одобрени за енергийни помощи, след 15 ноември могат да отидат в службите за социално подпомагане, за да получат допълнителни 100 лева.

Средствата са за покриване на инфлацията и ще ги получат 360 хиляди домакинства.

"Спорен е въпросът за увеличаването на отпуска за бременност и раждане от 9 месеца да 1 година. Трябва да сме наясно, че и сега имаме 4 пъти по-висок срок на плащане на майчинството на 90% от заплатата, отколкото в Европа. Ние и в момента сме единствена в света държава, която плаща толкова много“, каза Масларова.

Тя потвърди, че от Нова година детските добавки ще станат 35 лв., а близнаците ще вземат с 50% повече.

Ще се увеличи и програмата в помощ на майчинството, като в нея ще могат, освен хора в пенсионна възраст, да се включат и студенти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има ли някой представа какво се случва с парите,внасяни за пенсия с години от хора,които не са доживели такава! Дядо ми имаше 43 години трудов стаж-от 17 до 60 годишна възраст.Получи пенсия 2 год
67
0
 
0
 
! Отговори
l1ki преди 15 години
abe taya o6te li ya d1rjite tan be prost narod izlyazohme 4e gi t1rpim tiya bokluci . a be taya luda li e tya 4ete li statistika 1lv . e1/2 evro k1de se slaga s nadbavkite za deca 4e i v svetatya ne znae na koi svyat se namira da se gr1mne idiotkataza kakvi nadbavki govori tya da si maika v evropa e vse edno profesiya i to edna ot nai dobre platenite taya e luda da se obrazova pone i da ne si otvarya ustat 4e se vijda kolko e juha leika... deteto kato se rodi o6te do zav1r6vane na obrazovanieto mu se izd1rja ot d1rjavata..zatova se rajdat pove4e ot tri deca v semeistvo ..celi familii se izd1rjat s otglejdane na deca ot domove tya da be6e se pointeresuvala pone mahaite ya ot tam 4e kato 4uya tya i drugite ot v16liviya ni parlament da govoryat ne mi se pribira 6te mi izgniyat kokalite izv1n b1lgariya ama ve4e nemoga da gi t1rpya idemi kato s1m u nas da organiziram nai golemiya buntdaim opraznya jobovete i da gi pratya s paritre deto davat da se izd1rjat te celi mafioti sa daje mafiyata e poo socialna struktura ot tiya gadni bezdarnici abe bog za6to ne si gi pribere tiya
66
0
 
0
 
! Отговори
chris преди 15 години
Предлагам обикновените хора да се организираме в партизански отряди и хайдушки чети. За всеки политик да се провежда общонационален референдум с въпроса дали заслужава да живее или да бъде разстрелян в зависимост от съответствието между предизборните му думи и следизборните му дела.Само тогава бихме имали истинска и ефективна "демокрация" (управление на народа).
65
0
 
0
 
! Отговори
G.O. преди 15 години
Нещастница!!! Нека тя да живее с парите от една пенсия, пък да я видим тогава...Безумно нагла жена. Как не я срам да говори такива неща. Баааа...заслужава някой да натика обувките за 1000 лева в ****. Как може да каже, че за нея лев са пари... Много ще се забавлявам да видя, че тя има левче на ден... А да не говорим за майчинските...
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бе тая що не вземе да се гръмне! Егати нахалното същество! Да я оставят тя да поживее известно време с минималната пенсия и после да говори! Тя баба ми едно време такова предложение имаше. Всичката *** от Парламента да получат по една панелка и минималната заплата и това да им е наказанието!!! Та на другарката това хич няма да и се отрази зле. Блокират и всичките смитки, дават и 100 лв месечно и една панелка в някой краен квартал, ама и колата и конфискуват и всичките дрихе и бижута и я оставят да оцелява така! Ха да видим как ще искара зимата! Може дори на риалити шоу да го направим! Всяка вечер народът ще гледа по ТВ-то как другарката яде сух хлебец с разредено кисело мляко, щото няма пари за нищо друго и как се завива с вестници, щото няма как да си плати парното! Ама какав майтап ще бъде!
63
0
 
0
 
! Отговори
потребител от кошниц преди 15 години
Много арогантен човек!!!!!!!!! Дори за министър е много да ходи с обувки по 1000 лева и да обяснява ,че за нея 1 лев са пари.Хайде,де!!!!!!!!!!!!!!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
тая като я видя и направо ми се гади.............
61
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Това на снимката не е жест на милосърдие,бе хора!Масларова гледа дали бабата няма въшки на главата си,та така да я прегръща(не от обич,а за снимката).
60
0
 
0
 
! Отговори
boby преди 15 години
Мисля че Масларова спокойно може да мине в лоното на ДПС, досущ са си лика прилика с Етем и компания. Просто нямам думи колко гьон сурат могат да бъдат някои хора. Абе то ще и се върне, не се притеснявайте...
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Майка ми е работила 40 години през които се е осигурявала и взе увеличение 70 ст.
58
0
 
0
 
! Отговори
бесен пенсионер преди 15 години
Стрино Масларова, ти лично окраде пенсиите на хората през 1994 г. През 1990 г. се пенсионирах, като пенсията ми беше 190 лв. После ти Масларова измисли такава формула, че пенсията 1994 г. ми стана 33 лв. Получавах по-малка пенсия от майка ми, която беше с основно образование и с минимален трудов стаж, а аз имах 22 години първа категория труд Маслароваааа. Тази крадлива пасмина, която ограбии пенсионните фондове, източи и окраде паритите на банка ДСК - банката на пенсионеритекоято се прави на благодетелКА сега. Масларова, какво ще направиш с един лев, когато лекарствата на един пенсионер са повече от половината от пенсията му. Какво да яде, как да се топли, как да се лекува. Това цинично поведение, тази цинична загриженост и това, че тази чиито обувки струват пенсиите за една година поне на двама или трима пенсионери е за ЗАТВОРА. Тя е е една от вдъхновителките и изпълнителките на ограбването на пенсионерите. САМО ЗАТВОР ДОЖИВОТ!Като повечето българи и аз искарах инфаркт и само с божията милост съм жив, но не здрав. Защото пак тези, дето ни дават уж през здравната каса лекарства ни обират. Там цените са завишени и бонусът, който ти дават е стотинки в рамките на 50-60 лв. месечно.Масларова, по-добре си обирай крушите и не си отварят устата, че много пенсионери са ти набрали такъв гняв, че поне ако една благословия те стигне не те чака нищо хубаво освен мечтата да прекараш старините си в затвора.
57
0
 
0
 
! Отговори
дълго тире преди 15 години
такива жестове като на снимката показват най-добре цинизма на госпожата и колегите й.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Права е жената, даже и левчето е пара. Тя така ги е събирала - левче по левче и вижте как се е уредила. Това е жената с широката потребителска кошница която включва дори и пиано...Или май всъщност това е поредната дърта кошница, която умее изключително убедително да говори глупости...
55
0
 
0
 
! Отговори
няма значение преди 15 години
хей,акула,ти си ***.какво разбираш ти от труд преди 10-15 години..нито съм вземала,нито съм крала - нещата от живота бяха с ясни правила на работа,почивка и т.н.може да е имало и такива,за които говориш,но те са единици...
54
0
 
0
 
! Отговори
мамичка преди 15 години
И аз бих вземала майчинство 50% от 2000 евро вместо 90% от 220 лева. До и на 20 % съм съгласна.
53
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Госпожо Масарова, Вие като представител на Комуняжката Партия, която под формата на борба за "равнище" осъществявахте най-долните си еснафски стремежи за лично облагодетелстване и забогатяване, защото по нормален начин не можете, тъй като освен есбнафска алчност други качества, като предприемчивост, трудулюбие и отговорност нямате, би трябвало да се замислите като какво става сега в света! Да ви е направило впечатление кои финансови институции се тресат най-много сега? Това са, както обикновено най-корумпираната част на виртуалния финансов капитал-пенсионните и застрахователни осигурителни фондове! Та тези корумпирани институции, с които крадливите финансисти по цял свят баламосват и крадат обикновените хорица сега "губят" откраднатите от тях пари! Само че от това губят пак обикновените нещастни хорица, защото ако един мултимилиардер загуби няколко милиарда от десетките си такива няма да оголее и обосее! Та и бие *** дето окрадохте "спестените" парици на нещастните трудещисе, които ви повярваха в "добрите" намерения не сте никак по-различни! Напротив. Ващата перфидност проявена във всичките ви "инициативи" за индексации и помощи са нещото, срещу което хорицата макар и неосъзнато се бунтуват! Защото вместо да се стремите към реална и ефективна икономика и добри нормални доходи на хората, та да могат сами да си натрупат достатъчно за старини вие на практика озаконихте и канализирахте финансовото им оградване до неговия абсурд! Къде са сега натрупаните пари от всичките години на бездарното ви комуняжко управление? На хората реално плащахте около 22% от заработеното от тях! Нека ако лъжа икономистите ме опровергаят! Къде са сега всички тези пари? Очевидно у тези, които сега живеят добре, като вас! Но да твърдите сега, че за вас 1-2 левчета са пари е върхът на перфидността! Как не почувствате поне малко срам!
52
0
 
0
 
! Отговори
млад българин преди 15 години
Г-жо Масларова,няма причини да се гневите на пенсионерите.Вие нарекохте УВЕЛИЧЕНИЕ това,което на практика е само преизчисление на пенсиите!!! Като не е обяснено правилно,като журналистите у нас търсят само скандали,недоволство,сензации,а пенсионерите свикнаха да получават 10-20% увеличение...Резултата не можеше да е друг,освен протести.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nie pensionerite. Maslarova i ne triabva li da e pensionerka susto. men me pensioniraha na 53 - tazi kakvo se pravi, che rabota vurshi?
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
komentara na49 se otnasia za nomer 36
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ti s iasnia um izlez da porabotish i pojiveesh v 4uzbina za da ti stanat iasni niakoi neshta za socialnata politika na drygite darjavi ot evropa i nai ve4e da nau4i6 zna4enieto na dumata humannost.