Не ви ща левчетата, рече Масларова на пенсионерите

"Който връща пари, значи няма нужда от тях. За мен и 1 лев са пари", нахока министърката недоволните от индексираните пенсии
20 окт 2008 20:36,
109
Не ви ща левчетата, рече Масларова на пенсионерите
Снимка: Булфото

"Още не съм получила пари в министерството, чувам само реплики. Който връща 1-2 лева, значи няма нужда от тях. За мен и 1 лев са пари”.

Така социалната министърка коментира идеята на недоволни пенсионери да изпратят в пощенски пликове левчетата, с които наскоро бяха индексирани пенсиите им.

"Винаги съм смятала, че трябва да се бонусира всяка година трудов стаж, за да се знае, когато някой е работил 30 или 40 години и съвестно си е внасял осигурителните вноски. Много хора са работили по 8-10-12 години и сега са от недоволните“, каза Емилия Масларова.

По думите й от 1 юли до сега министерството било дало на пенсионерите 700 млн. лв.

Министърката обяви, че тези, които са одобрени за енергийни помощи, след 15 ноември могат да отидат в службите за социално подпомагане, за да получат допълнителни 100 лева.

Средствата са за покриване на инфлацията и ще ги получат 360 хиляди домакинства.

"Спорен е въпросът за увеличаването на отпуска за бременност и раждане от 9 месеца да 1 година. Трябва да сме наясно, че и сега имаме 4 пъти по-висок срок на плащане на майчинството на 90% от заплатата, отколкото в Европа. Ние и в момента сме единствена в света държава, която плаща толкова много“, каза Масларова.

Тя потвърди, че от Нова година детските добавки ще станат 35 лв., а близнаците ще вземат с 50% повече.

Ще се увеличи и програмата в помощ на майчинството, като в нея ще могат, освен хора в пенсионна възраст, да се включат и студенти. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Rumen преди 15 години
Ti si pubertet nali? Podobni maloumia nikoi po-goliam ne moze da sutvori.Abe shto se burkate v raboti deto ne sa vi jasni da se chudi chovek. ...
47
0
 
0
 
! Отговори
hi преди 15 години
sigurno ne6tasnoto sa6testvo 0t komentar nomer 36 e niakoi ot ohranata na maslarkata.izkazvaneto mu e debilno kakvoto e sigurno semeistvoto mu.samo nenormalnik moje da pravi takova izkazvane. sigurno maika mu go e nau4ila na savremennia variant na stihotvorenito AZ SAM BALGR4E,a imenno,AZ SAM BALGAR4E I RASNA VAV POMIINA IAMA PRIASNA,IAM OT SLADKATA POMIA I RACETE SI NE MIA.
46
0
 
0
 
! Отговори
hi преди 15 години
maslarova da ne pravi sravnenie s drugite dargavi,za6toto 90 procnta ot zaplata minimalna 1200-1500 euro e razli4no ot 90 procenta minimalna bg zaplata.i o6te ne6to tuk kadeto jiveia ot 8 godini dori na horata koito nikoga ne sa rabotili v jivota si im se pla6ta dojivotna izdrajka s koiato da se 4uvstvat evropeici i grajdani na sobstvenata si strana.dori na 4ujdencite kam mese4nata mu zaplata se davat dobavki i bonusi za podarjane na evropeiski standart.da ne govorim za otno6enieto kam vazrastni hora,deca,bolni i invalidi.te sa svetaia svetih.v balgaria pravitelstvoto i ministry kato maslarova triabva da badat sadeni za masov genocid i predadeni na megdunarodnia sad v haga. te nadminaha ***.
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тая кой я назначи да и гледам мясащата на *** физиономия, но и да слушам нотсъстващия и интелект. Тази не ми е ясно за какво се подвизава.Като са започнали да се трепят, и не я да премахнат.Брей няма край тази българска пародия.....
44
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 15 години
"Ние и в момента сме единствена в света държава, която плаща толкова много" Не мога да повярвам - тази чува ли се какво говори? Наистина ли го каза?
43
0
 
0
 
! Отговори
akula преди 15 години
че масларова е най мразената или една от най мразените няма спор за това но и пенсионерите да се правят че са най честните айде друг път.свикнали са да взимат и крадат до преди 10-15 години и сега на всички им се вижда нагорнище еми така е
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не си мислил, когато си писал. Баба и дядо нямаш ли? Майка и баща? Засрами се! Всеки има право на достоен живот!
41
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
Да се чете 36,не 34
40
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
Теб няма защо да те плюя-ти сам си се заплюл в лицето със своето изказване.
39
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 15 години
Много си мсел на думи! Говориш абсолютни простотии, ти имаш ли идея че тия хора са изградили по-голямата част от тая държава, имаш ли иея че те са работили по 40-50 години, има и търтей-няма начин, ама помисли кой е построил пътищата, с чий пари, с чий труд, само пътищата ли са? Давам ти пример с моя дядо който е работил от 16 годишен до 70 и той заслужава 150 лева ли? А колко други има? Построил е къща човекът,купил е апартаменти на двете си деца, но затова не само е работил на служебната си рабоата а се е трудил извънредно-гледал е тютюн, имаш ли идея какво е това? Цял ден да оправяш трактори и за почивка да идеш да береш тютюн, след това да го нижеш,после да обърнеш внимание на животинките си? Да родът ми е от село и няма нищо срамно в това, не ме е срам да кажа че когато е трябвало съм ходил на село и съм помагал, но ме е срам че хората дали всичко от себе си, изцедени до краен предел получават подаяния, окрали всичко били, сигурно спали са по 5-6 часа, какволи са правили? Крали са естествено крали са от залъка си за техните деца, крали са от сънят си за да има за тия след тях, крали си са от себе си за да има за поколението след тях! Тия хора не заслужават да живеят на ръба на отцеляването! А ти си просто един от хората който плюят по всичко което им с еизпречи по пътя! Няма нужда от РОДОЛЮБЦИ като теб!Приятен живот и ти желая някой ден да разчиташ на такава пенсия!
38
0
 
0
 
! Отговори
болшевик преди 15 години
Цинизмът на болшевиките наистина е цинично страшен!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
baigui преди 15 години
Разбирам защо Масларова си е изпуснала нервите. Много е досадно докато попръцкваш дискретно на седалката на новото Бентли, някакви лешове да те занимават с техните досадни проблемчета.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Егати лакомите пенсионери,те са свикнали с шепи да грабят,нали цял живот крадоха и ядоха на корем,Но се чудя защо сега Масларова не припомня една статистика,според която на голяма част от пенсионерите пенсиите дори трябва да се намалят,защото не са внасяни толкова пари,колкото сега получават.С колко очакваха тези търтеи да им увеличат пенсиите.Изпиха кръвчицата на тая държава,гадове.Да им приседнат новите пенсии.А на тези дето ще скочат да ме плюят ще им кажа,че са едни нещастници и казват на черното-бяло.
35
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Пенсионери, Масларова не ви ще левчетата защото си имама мильончета тези левчета са за вас
34
0
 
0
 
! Отговори
brrr преди 15 години
kato ia vida taia sko4ubra,samo ko6nizi...pazni letiat okolo men
33
0
 
0
 
! Отговори
buhalka преди 15 години
samo tia li,a drugite ***
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе, пенсионери, тая няма ли да я хванете някъде и да я убиете с камъни? направо ви се чудя как я търпите?
31
0
 
0
 
! Отговори
colobur преди 15 години
ХОРАААААА!!!ВИЖТЕ ГИ ВСИЧКИТЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ!ВСЕ *** СА!!!И ДРУГАРКАТА МАСЛАРОВА Е ЕДНА ОТ ТЯХ!!!ТЕ СА ПОДЧИНЕНИ НА МАСОНСКИ ЛОЖИ!!!!И ИСКАТЕ ОТ ТЯХ ДА НЕ СА ЦИНИЧНИ?????????НЕВЪЗМОЖНО!!!!!!!!!СЪС ТОЗИ 1 ЛЕВ СВЕЩИ ДА СИ КУПЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
vseki den s nova bro6ka i kolie?Vseki den s nov toalet?Ami taka se jivee kogato i 1 lev sa pari za teb!Da ne zabravjame,4e taia maznata "opravia6e"socialnata politika i pri Jan Videnov!!! 4aka ni sa6tiat zavur6ek na mandata!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
6ef na banka преди 15 години
mnooogo mi haresahte s komenta,ama si vikam,4e pak pa4ki 6te potekat kam tazi.....,dori po lev4eta