Б. Велчев: Трима министри на Станишев на съд до дни

Все още се изяснява загубил ли е Станишев класифицирана информация
19 фев 2010 15:02,
87
Б. Велчев: Трима министри на Станишев на съд до дни
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната Николай Цонев, на земеделието Валери Цветанов и екссоциалната министърка Емилия Масларова ще бъдат изправени пред съда до дни.

Това потвърди главният прокурор Борис Велчев пред Дарик радио.

Обвинителните актове срещу тях вече се пишат и до няколко седмици ще бъдат внесени в съда, учочни Велчев.

Все още се очакват назначените експертизи за действията на бившия премиер Сергей Станишев във връзка с изчезналия от кабинета му доклад на ДАНС.

"Вие знаете, фактът, че на един документ пише поверително, не означава, че на него има класифицирана информация. Трябва експертите да ни кажат дали тези документи са били правилно графирани. Ако се окаже, че те съдържат класифицирана информация и са били загубени от Станишев, законът е достатъчно ясен", заяви главният прокурор.

На въпрос дали класифицираните документи, намерени при в офиса на Алексей Петров, са част от докладите, заради които Станишев ще трябва да се изправи пред съда, Борис Велчев заяви, че не изключва такава връзка.

Още по темата
Той уточни, че не знае точно какви са намерените документи, а в ДАНС се извършва анализ на материалите – дали са автентични и как са стигнали до място, където не би трябвало да се намират.

"Когато този анализ приключи, ще можем да кажем повече, но не изключвам да има такава връзка", заяви Велчев.

Още в сряда градският прокурор на София Николай Кокинов обяви, че тримата министри от кабинета "Станишев" ще бъдат дадени на съд.

Обвинението срещу бившия военен министър Николай Цонев е за неизгодни договори с различни български и чуждестранни фирми за доставки и съхранение на хранителни продукти, на техническо имущество и резервни части за нуждите на Българската армия.

Досъдебното производство срещу ексземеделския министър Валери Цветанов е за длъжностно престъпление в особено големи размери заради 15 неизгодни заменки на земи.

Обвинението срещу бившата министърка на труда и социалната политика Емилия Масларова е за престъпление по служба и нарушение на закона за обществените поръчки. Тя ще отговаря за ремонта на бившата Работническа поликлиника в Стара Загора, която стана център за социално обслужване към министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
Трябва да се започне чистката от сметната палата!!!Те са оставили всички партии да крадат.Навън всички от корyмпираната сметна палата
79
0
 
0
 
! Отговори
ЗООЛОГ преди 14 години
ТОЗИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ МАЙМУН В ДЪРЖАВАТА !
78
0
 
0
 
! Отговори
мария преди 14 години
абе тия всичките *** са за оня свят- на всички трябва да им отрежат главите на гялотините.Минутка не трябва да се чака-това са *** ***.***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
77
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
ami ko da se pravi sega trupat malko devidenti za d a zabkludqt 4e se raboti po dela a kakvo se pravi samo shum za mnogo a posle ni6to ste s epokriqt ne6tata.prokoreturata nnai mnogo lujat i ne im vqrvam 6te napravqt edin nevinen 4ovek na golqm prestupnik i d asi gledat kakto trqbva rabotata ane da se pravqt 4e rabotqt ne6to.sujelqvam 4e go pisha na latineca no ne zaslujavat da im se pishat komentari na tazi prokorettura.a i nqma nikakvi zakoni v tazi durjava ako ima ne se spajvat.
76
0
 
2
 
! Отговори
Б. Велчев преди 14 години
НИКОГА ЕСТЕСТВЕНО ;)
75
0
 
4
 
! Отговори
РЕЖИСИРАНА ЗАБЛУДА преди 14 години
Защо не се публикуват и имената на журналистите, които задават най-удобните за главния прокурор въпроси?!?! Защо му се задават въпроси, отклоняващи вниманието на обществото в друга посока (към бившите престъпници-министри), а не му се зададе поне един път въпроса за бизнес-отношенията му с настоящият задържан Алексей Петров?!?!Няма ли една безпристрастна неумърсена медия в тая страна бе?!?!?!?!?!
74
0
 
2
 
! Отговори
baltiqta преди 14 години
vse o6te sa6testvuva ostrov BULSHEVIK.az predlagam da se saberat tezi korumpirani pomiqri to4no tam i da budat zatvoreni dojivot za6toto,tova koeto sa pravili s vlasta koqto imaha,ne e bilo za blagoto na naroda ami za tehni oblagi.pitam samo o6te kolko godini 6te mal4i naroda??koga tezi mu6ennici 6te budat zanuleni??
73
2
 
0
 
! Отговори
Коментар преди 14 години
пише се -> ражиСьор, а не режиЗьор. и свали курсива - наравно с другите.
72
3
 
1
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
АБЕ ТОЯ ВЕЛЧЕВ ,АКО СЪМ РЕЖИЗЬОР ЩЕ ГО ВЗЕМА ВЕДНАГА ЗА РОЛЯТА НА ХИТЪР ПЕТЪР...
71
4
 
1
 
! Отговори
кога? преди 14 години
До дни, до дни... това го чуваме от доста време. Все пак кога?
70
2
 
2
 
! Отговори
тони преди 14 години
няма ли да има вече операция акула
69
1
 
0
 
! Отговори
тони преди 14 години
Тони здравей, На събранието се реши да изчакаме с вземането на решение за поддръжката на блока от фирма, тъй като ние все още нямаме Акт 15, а оттам процедурата по Акт 16, която така или иначе отнема време. да каже прокурора как хората живеят на акт 14
68
2
 
2
 
! Отговори
плъхчо преди 14 години
това е прах на хората в очите ,нищо няма да им направят.
67
0
 
1
 
! Отговори
д-швейка преди 14 години
За де не пищунят после че има натис на съда що не ги съдят в Брюксел-глобете ни ги налагат от там,те да се оправят
66
0
 
1
 
! Отговори
ivan преди 14 години
smart za vsi4ki
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тия са тежкари и с имунитет
64
0
 
7
 
! Отговори
совата преди 14 години
до 5 дена Станишев в Белене доживот.
63
0
 
5
 
! Отговори
МАГИ преди 14 години
НАЛИ И АЗ СЕ КЕФЯ ЗА ТАЯ НАГЛАТА! ДА ВИДИМ СЪДА САМО......... КАК ЩЕ СЕ ИЗМЪКВА!
62
0
 
8
 
! Отговори
марго преди 14 години
есега почва българина да пита защо тези а не онези1 ами защото госпожо отнякъде трябва да се почне! Масларова не виждахте ли как ходеше и парадираше с тоалети и пари и скъпарски вещи, не сме ги избрали за да се обогатяват за сметка на нас нали така !и аз искам да купя на сина ми апартамент както тя за кратък период купи на синовете си! да ама с 400 лв заплата на м. сестра дали ще стане? айде моля ви се тая е най наглата далавераджиика. всичко трябва да почне от нея!
61
0
 
8
 
! Отговори
кравар преди 14 години
МАСЛАРОВА - е това чукане чаках......