Откъде накъде е казал, че е умряло, като то не е умряло?

Ужасяващи СРС-та излязоха наяве по скандала с родилката
Обновена: 3 дек 2010 14:35 | 3 дек 2010 13:37,
959
Откъде накъде е казал, че е умряло, като то не е умряло?
Снимка: Булфото

"Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло. Той си е виновен. Откъде накъде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?"

Това е само част от разговорите между лекарите в болницата в Горна Оряховица при израждането на бебето на 17-годишната родилка.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов беше изслушан от депутатите за скандалния случай с шумните арести на четирима лекари заради подозрения, че са умъртвили преждевременно роденото бебе.

Да мятам ли бебето?
Според докторите не става въпрос за раждане, а за аборт. Те били направили всичко възможно, но плодът, който е бил във 21-ва гестационна седмица и с тегло 600 грама, е бил нежизнеспособен.

Скандални разкрития за вината на арестуваните в Горна Оряховица  лекари направи обаче Окръжната прокуратура във Велико Търново на извънреден брифинг днес.

Пред журналистите беше представен декласифициран запис с телефонни разговори, водени от директора на болницата д-р Миролюб Кожухаров, направен със специални разузнавателни средства, от които става ясно, че недоносеното бебе е било живо в продължение на 24 часа и че за неговия живот не са положени никакви усилия от персонала на родилното отделение.

"Това дете стои живо. Те ще кажат: вие като дойдохте на работа и видяхте, че бебето е живо, какво направихте?", "Могат да ни съдят за предумишлено убийство бе, човек!", "То си отива при Андрей Баташов, ама какво да правим", цитира разговорите вътрешният министър пред депутатите.

"Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс", коментира Цветанов скандалния случай.

Разговорите на д-р Кожухаров с лица, на които от прокуратурата не пожелаха да съобщят имената, показват, че бебето е живяло 24 часа.

Още по темата

Прокурорът по случая – Светослав Калчев, съобщи, че детето е родено на 28 ноември около 15,00 часа в горнооряховската болница.

Разговорите, които д-р Кожухаров е провел, са на 29 октомври следобед. В тях става ясно, че детето е още живо.

Първият разговор е проведен в 14,44 часа. При него д-р Кожухаров пита другия мъж защо д-р Лазаров не е извикал неонатолог. 

"Плащане, плащане, ама щяхме да избегнем, сега какво да го правим", казва директорът на болницата.

От разговора става ясно, че са възнамерявали да платят на майката на бебето. Те обсъждат дали да кажат на майката, че детето е все още живо.

В следващия разговор на същия ден в 15,24 часа събеседниците коментират, че вече са съучастници, и осъзнават, че могат да бъдат съдени за предумишлено убийство. 

Мъжът пита д-р Кожухаров "дали да мята детето".

От разговора става ясно, че детето е било поставено в хладилника, но после е извадено. Обсъжда се и вариантът детето да се дави в кофа.

В третия разговор в 16,10 часа събеседникът на д-р Кожухаров споменава, че детето вече е при Андрей Баташов.

Директорът пита как е умряло детето, а мъжът отговаря, че му е било малко хладно в биологичните отпадъци.

А д-р Кожухаров заявява: "Просто няма такова, че е живяло, никой не е виждал, не е чул".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


959
Още по темата: новородено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
866
2
 
18
 
! Отговори
Снежана преди 13 години
Сещам се за репликата/ОЦЕЛЯЛ НЕ БЛАГОДАРЕНИЕ,А ВЪПРЕКИ НАМЕСАТА НА МЕДИЦИНАТА/.Жалко,че това не е история от някой трилър, а част от нашата действителност.
865
2
 
19
 
! Отговори
мед сестра преди 13 години
за съжаление е така, в повечето болници, където съм била, положението е подобно, в лекарските среди го смятат за нормалнопросто сега стана достояние на обществеността, какви долни *** са някои лекари, за тях човешкия живот нищо не означава, само парите ги интересуват и собственото им благополучие...истината боли, но по-добре да се знае, а не да живеем в заблуда
864
1
 
7
 
! Отговори
G преди 13 години
SEGA TQH GI NAVRETE NA HLADNO PRI OTPADACI!!!
863
2
 
34
 
! Отговори
УБИЙЦИ преди 13 години
200 000 български двойки не могат да имат деца.Един доктор им се подигра "КАТО НЕ МОГАТ ИНВИТРО, ЩЕ ИМ НАПРАВЯ ИНВИВО" - СЕЩАТЕ ЛИ СЕ.НАГЛИ БЕЛИ *** !!!УБИЙЦИ
862
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АКО ТОВА СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО В САЩ ,ЛЕКАРИТЕ ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА СА ЗАДЪРЖАНИ, БОЛНИЦАТА ЩЕШЕ ДА Е ОСЪДЕНА НА МНОГО МИЛИОНИ ,И СЛЕД ИЗЛЕЖАВАНЕ НА ПРИСЪДИТЕ, ЛЕКАРИТЕ ЩЕШЕ ДА СА САНИТАРИ!!!Ако това беше дори в Нигерия, щеше да е същото.
861
4
 
27
 
! Отговори
,КАРБОВСКИ преди 13 години
НАЛИ ВИНЯХТЕ ПОЛИЦАИТЕ,ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ БИЛО,НЕ ЗНАМ СИ К'ВО....КАКВО ИЗЛЕЗЕ - ЕДНА ГОЛЯМА ИСТИНА ЗА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ - ГАДНИ НЕЧОВЕШКИ СЪЗДАНИЯ, ГОТОВИ ДА ПЛАЩАТ ЗА ДА МЪЛЧАТ ДРУГИТЕ И Т.Н.АКО НЕ БЕШЕ ТОВА СРС, НЯМАШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ГРОЗНАТА ЖАЛКА ГНУСНА ИСТИНА.КОЙТО ЗАЩИТАВА ТЕЗИ 4 ЛЕКАРЯ, ЗНАЧИ Е ИЛИ КАТО ТЯХ, ИЛИ ЛУД.ТЕ СА СИ ЧИСТИ УБИЙЦИ, ГОТОВИ ДА ПОКРИЯТСЛЕДИТЕ СИ.
860
2
 
12
 
! Отговори
българка, по-читава преди 13 години
Човешки *** си ти, не си българка! Като ти гледам мирогледа, *** е цялата ти рода.
859
14
 
0
 
! Отговори
cons преди 13 години
Това е бебе индиго, то е специялно и дело на експеримент. Висш боец над който природата няма власт. Било е готвено за Авганистан. Дете което може да издържи в Сибир още преди да си е отворило очите. Дете което е по-силно от вирус. Щяло е да оживее и в Инсинератора. Добре нахранено и на поено от лекарите то ще спре извънземните, за които НАСА скоро ще ни съобщи че приближават. Но лекарите осъзнават, че свръх-бебето за което говори Ницше може да е опасно и решават да го убият. Но как!!!
858
31
 
5
 
! Отговори
българка преди 13 години
голяма работа-умряла 1брой ***-***/ромче/който плаче да иде във факултета-има хиляди такива и да си ги вземе всичките в къщи!!!!!!!!
857
1
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
мноо си зле мойто момиче
856
1
 
12
 
! Отговори
мед сестра преди 13 години
Лееееее............леееее................е то бива,бива............ама чашата на нашето здравеопазване преля............и това са хора положили хипократова клетва!!!
855
0
 
6
 
! Отговори
ясен преди 13 години
до болен, номер 88Макар и коментарът Ви да е на страната на органите на властта, този шаблон "ако беше станало в САЩ... вече щеше" не е правилен. И там няма толкова бързи процедури. Трябва време, за да се докаже вината и да не стане грешка. Така че пак търсите някаква вина във властта. Хайде стига сме си плюли държавата, стига нихилизъм, иначе няма надежда да се оправим.
854
2
 
13
 
! Отговори
маргарита преди 13 години
това е канал за продажба на деца. казват на майката, че е умряло, и го продават. само че кандидатите да го купят явно са се отказали (затова говорят за пари и че "ония" са *** и с тях не можеш да се разбереш). А то вече е било вписано из куп документи като мъртвородено и не могат да ги променят, защото ще се разчуе из болницата. затова говорят за цуг цванг - трябва да го убият, за да покрият случая. това е, народе.
853
0
 
7
 
! Отговори
до 888 преди 13 години
въобще не си правслед такъв скандал едва ли повече тея щяха да практикуват нещо...дори и за санитари нямаше да могат да работят
852
0
 
17
 
! Отговори
plamen преди 13 години
а в България като ги арестуваха, всички скочиха че това е полицейски произвол на "физкултурника" - нама угодия !!!
851
0
 
15
 
! Отговори
БОЛЕН преди 13 години
АКО ТОВА СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО В САЩ ,ЛЕКАРИТЕ ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА СА ЗАДЪРЖАНИ, БОЛНИЦАТА ЩЕШЕ ДА Е ОСЪДЕНА НА МНОГО МИЛИОНИ ,И СЛЕД ИЗЛЕЖАВАНЕ НА ПРИСЪДИТЕ, ЛЕКАРИТЕ ЩЕШЕ ДА СА САНИТАРИ!!!
850
1
 
11
 
! Отговори
Кристиян преди 13 години
Български доктор = на доктор Менгеле.Бягайте далеко от тяхна подла и алчна милост.
849
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко ли такива некадърници са помогнали на "мъртви деца" не се знае, едно се знае само, че през последните години доста млади семейства бяха почернени. Иначе реват тези доктори, а не виждат в каква пасмина са се превърнали някои от тях. Е, има и отговорни , но те стават все по-малко. А виновни за лекарските "грешки" няма, остава само съда на Господ!
848
0
 
4
 
! Отговори
лулу преди 13 години
не разбирам - какъв им е мотива да убиват БЕБЕ?? някай да ми обясни? или става дума просто за немарливост?
847
0
 
18
 
! Отговори
pasat преди 13 години
След като лекарите нямат морал и смелост да си признаят ами се защитават според мен заслужават само 1 разстрел.