"Галерия" пусна на лъва Танов и Дянков

Изданието с аудиозапис на двамата срещу МВР шефа
Обновена: 5 яну 2011 14:36 | 5 яну 2011 13:14,
399
"Галерия" пусна на лъва Танов и Дянков
Снимка: Булфото

В записани телефонни разговори (два броя), за които се твърди, че са между митничар №1 Ваньо Танов и финансовия министър Дянков, двамата обсъждат вицепремиера Цветан Цветанов. Записите бяха пуснати на пресконференция от редакторите на вестник "Галерия".

Звуковото СРС било получено анонимно в редакцията на изданието, на флаш памет, адресирана до зам. главния редактор на "Галерия" Явор Дачков.

"Тези записи повдигат завесата над въпроса къде са парите от контрабанда", обяви главната редакторка на вестника Кристина Патрашкова.

Тя твърди, че от разговора между Ваньо Танов и Симеон Дянков става ясно как Танов е бил подложен на сериозен натиск от страна на МВР и лично от вицепремиера Цветан Цветанов. 

Патрашкова допълни, че в записите се разказвало как Цветанов лъже премиера.

"Аз искам да знам, защото съм човек, който си държи на името и на авторитета. Аз искам да се разхождам и да гледам хората в очите. Значи или той (Бойко Борисов – бел. ред.) осуетява и да престанат с тез измишльотини, или аз си тръгвам, във вторник излизам и казваме нещата от А до Я с истинските им имена", казва в записа мъж, за когото от "Галерия" твърдят, че е Ваньо Танов.

Още по темата

От "Галерия" допълниха, че от контекста на разговорите са установили, че те са осъществени през май 2010 г. Въпросните аудиофайлове вече били изпратени на главния прокурор Борис Велчев.

Вестник "Галерия" беше създаден през есента на 2009 г. от освободената бивша говорителка на родното ФБР – Зоя Димитрова.

След създаването на ДАНС тя стана гласа на агенцията и не криеше близките си отношения с Петко Сертов и съветника Алексей Петров.

След идването на Бойко Борисов на премиерския пост и смяната на ръководството в ДАНС тя излезе от агенцията и стана съучредител на вестник "Галерия".

Вестникът широко отразява конфликта между властите и Алексей Петров, който дълго бе арестант след акция "Октопод" през февруари 2010 г.

В началото на миналата година Зоя Димитрова, която е обвиняема за изтичане на секретен доклад на ДАНС, напусна медията, оглавявана до днес от Кристина Патрашкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
0
 
1
 
! Отговори
Костов(хахахах) преди 13 години
Я, кво стана, Яне *** издъни помака А.П с подписката за референдум.И сега кой ще им повярва и на Яне и на оня *** Дачков с сересетата.Кофти за помака.....
329
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има ли Гербераси бе
328
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
браво на Галерия...и добре правят тия источници казвайки истината с доказателства...че обикновенните мижатурки журналисти не им стиска да пишат и казват истината такава каквато е...а робуват на всяка власт която дойде...ние обикновенните хора знаем че всеки идвайки на власт се корумпира рано или късно...и едва ли им вярва някой на тия..вярват им наивниците само...
327
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то се знае че за Галерия Цветанов е виновен за всичко. От един обикновен разговор се правят КАРДИНАЛНИ ТЪЛКУВАНИЯ И ИЗВОДИ
326
1
 
4
 
! Отговори
БСП(БКП) Е МАФИЯ преди 13 години
ЯВОРЕ , ЯВОРЕ , ТИ ДА НЕ СИ РОДА С ГОЦЕТО ОТ СИРИШНИК БЕ МАЙНА ?! С ТИЯ ЗАПИСИ МНОГО СИ МЯЗАТЕ НА РОДА ПО ДС ЛИНИЯ ;) .
325
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ХМ...ГЕРБЕРИ..НЕПОДКУПНИ БИЛИ...ЩЕЛИ ДА РАБОТЯТ ЗА НАРОДА ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА И ТНТ...И ВИЕ СТЕ МАСКАРИИИИИ.... човек ли е не ми го хвали ...или ще е подкупен или ще работи в свой интерес...другото са само лъжи пред публиката....а истината съвсем друга.....***...НИКОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА И ЕДИН ГЛАС ДАЖЕ....МММММММ..ТО ИМ НА ВСИЧКИ
324
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
поредната безплатна театрална постановка ОТНЕМА СЕ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА ОТ МНОГО ПО-СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ
323
7
 
7
 
! Отговори
Лема преди 13 години
Червените са виновни пред тоз народ.........когато и да им запалиш централата все има защо
322
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак Гоцето и Станишев виновни, нали?Смешници!
321
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МРАЗЯ тези герберастки нещастници.
320
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредните глупости и интриги на Гоце и компания.Вредят на БЪЛГАРИЯ само и само да се доберат до власт.Ей тез *** и крадци искат да ни управляват.Съдбите на всички загинали по пътя до морето трябва да им тежат на съвеста и да знаят че са отговорни за смърта на стотици хора.Ами сега да излезнат и техните СРС-та
319
4
 
23
 
! Отговори
Тот анализатор преди 13 години
??!!! Галерия пусна на лъва ?!!====================================================================Тракторът се напъна и пръдна, Галерия разнесе акото, а форумните *** изпаднаха в екстаз от миризмата :))
318
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пита се: 1. кой е подслушвал тези хора и по чие височайшо удобрение?2. кой е дал записите точно на галерията от приближени на Трактора?МОЛЯ, ДАЙТЕ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ!Иначе не чух нищо особено, освен че зам. министъра на финансите май ще си търси нова работа
317
0
 
7
 
! Отговори
догайниън преди 13 години
344 коментара за ПРОСТОТИИ - българите са *** !
316
7
 
30
 
! Отговори
Шизофреник преди 13 години
ЦвъЦвъ е най-честния политик в България-той е единствения с доказани консултантски доходи!
315
19
 
15
 
! Отговори
рр преди 13 години
Това е чист монтаж на агентите на Петров .Висите ли получено на флашка от анонимен служител. Каква наглост на изгонените от Данс.
314
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май е време Цветан Цветанов и Алексей Петров да си сменят местата!
313
31
 
9
 
! Отговори
X преди 13 години
ТОВАЕ ПОРЕДНИЯТ НОМЕР НА чЕРВЕНИТЕ КХМЕРИ ДОГАНОВЦИ И РЗС,ДА ИМАТ МНОГО ЗДРАВЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕЕ ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ,ТОВАЕ НАЙ чЕСНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ 100 ГН НАСАМ ТАКА чЕ Е...... М..... ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ И БОРИСОВ.ДУХАЙТЕ СУПАТА.ЯЛОВИ ПАРТИИ.ВИНАГИ ТЪРСИТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ.501 ПУСКАТЕ МРЪСНИ ПАРТЕНКИ ОТ СТРАНИ И ПОСЛЕ НАСКАчАТЕ КАТО ПЪРЛЕТА ПРЕД МАЙКА.*** ТАКИВА КАТО чЕЛИ НЕВЕ ПОЗНАВАМЕ.НИКОГА НЯМА ДАВИ МИНАТ МРЪСНИТЕ НОМЕРА.Е...... .....А.*** ГАДНИ.
312
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно в българия има и доста мощни частни подслушвателски агенции. Всъщност даже не е необходимо подслушване - слагаш програма на телефона на човека да записва разговора и след това си вземаш записа от телефона му. Не всеки си сто 100% от времето до телефона си.
311
4
 
22
 
! Отговори
? преди 13 години
Само не разбирам как така СРС-та свободно циркулират в публичното пространство? Одавна не вярвам на медии, дори и да побликуват достоверна информация така са се дискедетирали, че...... Нямам думи.