59% от българите подкрепят протестната вълна

МВМД: 71% обаче са сигурни, че кабинетът няма да падне
Обновена: 1 дек 2011 22:03 | 1 дек 2011 22:03,
117
59% от българите подкрепят протестната вълна
Снимка: БТА

Общественото мнение e  разтревожено и в същото време объркано в оценката си за вълната от стачки и протести от последната седмица. Това сочи представително за София и областните градове изследване на МБМД, цитирано от Нова телевизия.

Повечето от анкетираните – 59% подкрепят протестната вълна срещу 32 на сто, които са против.
В същото време три четвърти или 71 процента от хората са спокойни за бъдещето на кабинета и не очакват той да падне в резултат от протестите.

Още по темата
С резултат 58% срещу 27% надделява мнението, че кабинетът трябва да остане стабилен и да запази бюджетната рамка, срещу искането за падане на правителството и нови предсрочни избори.

Поставени пред избора дали да се увеличат субсидиите за зърнопроизводителите за сметка на орязването на други социални фондове – заплати и пенсии например, две трети – 65 процента от хората смятат, че субсидиите трябва да се запазят в настоящия им размер.

Според близо половината от запитаните блокирането на пътищата и границите  от зърнопроизводителите ще доведе до големи загуби на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: МБМДпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз я подкрепям, и родителите ми, както и всичките ми познати! Май е време да им припомним 97ма на политиците!
107
3
 
2
 
! Отговори
boris преди 12 години
Българи,протестираите срещу БСП и ДПС които крадяха и още крадат
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всеки е ясно за какво са протестите и чии интереси обслужват. На мен само не ми е ясно верно ли има 59 %, които да подкрепят тоя цирк? И 59% от какво, са това? - (...може и да са от протестиращите, знам ли, нали голяма част от тях не могат да отговорят на простия въпрос за какво протестират..?)
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лъжеш Цветозаре, нашата фирма не може да се отърве от клиенти тия дни, хората работят, нямат време за рекет и вандализъм, никой частник не подкрепя привилегии за лентяи и мафиоти
104
4
 
4
 
! Отговори
Цветозар преди 12 години
До 106 "Баси тъпия народ" - народа никога неможе да бъде ***, *** си ти !!!Ще ти кажа че бях на 30 ноември на протеста пред НС, заедно с още 70 мои колеги. Всички работим в голяма частна фирма и си пуснахме всички отпуск, за да участваме.А това че ти се повдига е от некачествения алкохол с който злоупотреби нощес и знай - ще ти мине, ако довечера се въздържаш.Всеки има права, но такива като тебе никога не си ги отстояват, за вас е по-лесно да плюете другите, за да си избивате комплексите.
103
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Общественото мнение било объркано в оценката си"?! - щом повечето 59%, подкрепят протестите, въобще не са объркани хората!!
102
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
стачки, стачки, докато заколят прасето и после ...
101
10
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Да живеят ***....гласувахте за тях-сега кусайте л.... им
100
4
 
8
 
! Отговори
Баси тъпия народ преди 12 години
Чета ви мненията и ми се повдига. Как в малките ви главици да проникне идеята, че това не е протест за права, а протест за ПРИВИЛЕГИИ !!! Огледайте се кой протестира !!!Да сте видели там работниците на частна фирма ???
99
6
 
5
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Аз съм се събудили - има портал за електронна търговия, клиентите на който са в чужденци. Всички регистрации са ми в чужбина и не ми дреме за тази държавица както и кой управлява. Изкарвам предоволно и не интересуват нито стачки нито пенсии. Всеки да се спасява по единично, защото всички са драскачи ама на учителски и доктроските стачки бяхме единици хората стачкуваще дето не бяхме от бранша. Все народ си заслужава неговия пожарникар!
98
1
 
6
 
! Отговори
граждани на БГ, преди 12 години
Искаме ли да бъдем граждани на БГ, ако искаме да имаме гражданско общество, просто излезте и протестирайте срещу геноцита който се води вече 22 год. Болестия симтом на отчаяние, в което затъваме в последните години, бавно но сигурно, този симтом да го премахнем.Ние гражданите, като част от една специялна мисия и обща кауза за бъдещето на нашите деца, трябва да излезем и да подкрепим протестите, стига са ни правели на маймуни. Да бъдем едно цяло само така ще се чуе нашия глас, некадърните ВЪН.
97
1
 
5
 
! Отговори
капиталисти преди 12 години
Имаме нагласен манипулиран световен пазар, който е организиран от престъпна организация. Това е имперски фашистки ход, решен да унищожи нашия начин на живот и срещу нас е започната война и ние трябва да отвърнем на удара. Затова нека всички от целия свят да се обеденим в протестите, в името на общото развитие на всички народи. Да кажем стига на този световен империалист, който налага деспотични правила. Като активни граждани трябва да бъдем част от тази общност, съставена от мислящи хора. НАПРЕД
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия агенции са ***,които се дупят на всеки,който е на власт!!! Какво ни занимават с тях. Всички знаем какво искаме-ДА ЖИВЕЕМ СПОКОЙНО..........
95
3
 
9
 
! Отговори
ПРОБУДЕТЕ СЕ преди 12 години
Ако продължават да ни мачкат, нашия жизнен стандарт ще продължи да намалява и ние всички ще бъдем осъдени на бавна смърт и дълго робство. През този дълъг преход живота на бедния не се е проминил и нашия живот е откъснат от уневерсалния и съвършен живот. Има имперска икономическа операция извършена срещу страни по света. МВФ и световната банка са завладели втория и третия свят и сега се прехвърлят върху страни в рамките на първия свят като западна Еврона и Америка и всичко това се случва.
94
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хич не ми пука кой прави изследване,аз гледам народа как се вдига,и тия агенции трябва най после да се закрият със закон,истината всички я виждаме пред парламента!
93
3
 
2
 
! Отговори
Аман от печенеги преди 12 години
Все повече ми се иска да станем част от Русия, та да върнем обратно зад Аралско море, в Сибир, цялата онази Печенежка ***, която ни нататрузиха Византийците през средата на 11 век. Много от потомците на тая ***, в момента ни управляват, ограбвайки труда ни. Барабар с глашатаите и *** им в Сибир. През тези над 900 години, откакто са в България какво добро са направили за държавата. Нищо. Само се скатаваха и се докопваха да бъдат близо до власта. Очистена, България ще изскочи далече напред
92
5
 
6
 
! Отговори
Фен на Дянков преди 12 години
И въобще не се шегувам. Само този е наясно какво трябва да се случи. И се опитва - ама онова шимпанзе Цветанов го спъва. Милиционерската *** трябва да се редуцира анполовина и да се пенсионира като всички останали !
91
5
 
9
 
! Отговори
Четящ преди 12 години
Заглавието да се чете като "59% са онези държавни хрантутници, които протестират за облаги".Как пък стана така, че всички протестиращи само искат. ЖП-то не иска да оптимизира, а иска едни пари от небето. Зрънчовците, те пък не е важно дали продават продукцията си. Те искат едни пари от небето. Невестулките с фуражки пък писнаха, че нямало на се пенсионират на 45 ами на 46 ... ужас, то да се носят тези шкембета в патрулките си е труд.
90
3
 
13
 
! Отговори
se преди 12 години
Не вярвам на нито една агенция.Всички са в услуга на определени интереси.Но по въпроса за стачките.СТАЧКУВАЙТЕ за да види ЕВРОПА че не сме им бели роби и ***.Стачкувайте за вас и за доброто на децата си.
89
3
 
5
 
! Отговори
gogiffh преди 12 години
Манипулирана и глупава статия за глупави хора! Да запитам - защо при увеличение на парите за земеделие трябва да се пипат заплати и пенсиии??? - това е най-лесния начина за манипулиране!!! Нещо като "барнете ли тука ще ви ударим по задния джоб".пари има, но след няколко деситилетия хора няма да има. честно като ги гледам хората на улицата не са опитали много от милиардите на борисоф. Те и затова го сложиха - да управлява 'възмутен' здраво ии като гледам оправя се. Бедствие е, защото няма избор