Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск

ГЕРБ не стои зад избора ми на и. д. главен прокурор, твърди директорът на НСлС
Обновена: 18 ное 2012 11:58 | 18 ное 2012 11:58,
151
Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск
Бламирането на Марковска като конституционен съдия. Снимка: БТА

Чисто човешки морално може би е добре Венета Марковска да вземе по-дълъг отпуск докато нещата се изяснят. Така изпълняващият длъжността главен прокрурор Бойко Найденов коментира в "Тази неделя" по bTV скандала с подалия оставка като заместник-председател на Върховния административен съд магистрат, чието полагане на клетва като конституционен съдия бе бламирано от президента Росен Плевнелиев.

„Недейте на надценявате ролята на едно писмо, което ни вкара в една абсолютно ненужна спирала. То беше предоставено още при номинациите в парламента. Прокуратурата е работила по този сигнал, който е публикуван като разследване от ваши колеги и няма как да бъде анонимен. Друга тема е защо не е завършено две години. Колегите са прилагали средства и са водили разпити, които изискват повече време. До средата на декември ми се иска да направим сериозна проверка на изнесената информация“, заяви директорът на Националната следствена служба.

По думите на Найденов зад избора му за изпълняващ длъжността главен прокурор не стои „дългата ръка на ГЕРБ“. „Не искам да ме свързват с която и да е партия. С едни и същи отношения съм с всички политически сили. Ако утре дойде някое друго правителство, МВР и прокуратурата работят заедно“, обясни той.

Временният главен прокурор коментира още, че само за десетина дни на отговорния пост е видял неща във Върховна касационна прокуратура, които би променил.

„Когато временно си на едно място без определен мандат, не може да си особено полезен. От една-две седмици съм там и виждам, че трябва да се променят някои неща, най-вече в администрацията и структурирането. 3 пъти повече хора има. Не знам защо и нямам обяснения. Във ВКП са около 100 човека, които нямат много работа. В прокуратурата има настанени 50 прокурорски помощници плюс консултативен съвет от 30 души, които консултурат тези прокурори при положение, че самите обвинители нямат много работа“, заяви Найденов.

Той добави че у нас има над 1700 прокурори има – 3 пъти повече, отколкото в Италия, която пък е 3 пъти по-голяма от България по територия и 8 пъти - като население.

Така според Найденов на едно място някои прокурори остават ненатоварени, а липсата на работа води до пороци. На друго място пък обвинители били претоварени. „Този проблем трябва а се реши“, констатира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
2
 
! Отговори
MaMi преди 11 години
Това с отпуската е смешно! То говори за безсилието, с незнанието и непрофесионализма в нашата(ужас) съдебна система да се справи с този казус.Срам и позор! Председателят, който ръководи заседанието - клетвата е с изтекъл мандат! Тогава: легитимно ли е самото заседание, респ. клетвата положена от др. кандидати.А моралът на самата Марковска-говорят до приближени до нея лица, а самата тя....какво представлява............кажете..
109
2
 
7
 
! Отговори
ГЛАСОПОДАВАТЕЛ преди 11 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО АНТИНАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СЕ ПРАВЯТ НА УЛАВИ И СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ОТ ОТГОВОРНОСТТА КОЯТО ИМ НАТРЕСЕ др.Б.Б.???СЛЕД КАТО ВЪПРОСНОТО ПИСМО ИМ Е БИЛО ПРЕДОСТАВЕНО ОЩЕ ПРЕДИ ДА ДАДАТ ВОТА СИ ЗА ИЗБИРАНЕТО НА МАРКОВСКА ?!?!?!ЗАЩО НЕ СА МИСЛИЛИ И ПРОВЕРЯВАЛИ ТОГАВА ???ЗАЩОТО СА ГЛАСУВАЛИ ПО ЗАПОВЕД НА ВОЖДА БЕЗ ДА МИСЛЯТ !!!СЛЕД ТОВА ВОЖДА СЕ ОТМЕТНА ОТ РЕШЕНИЕТО СИ / НЕЩО ОБИКНОВЕННО ЗА НЕГО/ И ТЕ ОСТАНАХА НА УСТАТА НА ТОПА !!!ЗА НЕПРИСТОЙНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА ПАК ПО ЗАПОВЕД НА ВОЖДА ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ ....................................................СЕГА АНТИНАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗБЯГНАТ ПОЗОРНОТО ДЕЙСТВИЕ ДА ТРЯБВА ДА СИ ОТТЕГЛЯТ ВОТА И ТО ТОЧНО СЛЕД КАТО КОМЕНТИРАХА ПОВЕДЕНИЕТО НА СИНОДА И ГО ЗАКЛЕЙМИХА !!!!!!А СЕГА ТЕ САМИТЕ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШАТ ТОВА ПОЗОРНО, НЕМОРАЛНО И АНТИКОНСТИТУЦОННО ДЕЙСТВИЕ !!!!БРАВО ВОЖДЕ !!!!!!!!!!!!!!!!СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ВИНАТА НА САМАТА МАРКОВСКА, НО ТЯ НЕ СЕ Е НОМИНИРАЛА И ИЗБИРАЛА САМА, А ТЕ СА БИЛИ КУКЛИТЕ НА КОНЦИ !МОЖЕ И ТЯ ДА НЕ Е ЧИСТА, НО ТОВА СЕ ПРОВЕРЯВА ПРЕДИ ДА Я НОМИНИРАШ, А НЕ СЕ ПРАВЯТ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ СЛЕД ТОВА ?!?!?!?!?!?!ПРИ ПОДОБНИ ГАФОВЕ В НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ СЕ ПОДАВАТ ОСТАВКИ ОТ ВИНОВНИТЕ В СЛУЧАЯ :ГЛ. ПРОКУРОРМВР МИНИСТЪРПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪРРЪКОВОДСТВО НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ГЕРБВОЖДАА В СЛУЧАЯ И ПРЕЗИДЕНТА СЛЕД ГАФА КОИТО НАПРАВИЧАКАМЕ ОСТАВКИТЕ ВИ ГОСПОДА !
108
0
 
11
 
! Отговори
НАИВНИК преди 11 години
НЕ БЕ БАБА МИ СТОИ ЗАД ИЗБОРА ТИ !!!!!!!!!!!1НАЛИ ГРОБЧЕТАТА ЗНАЯТ, ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР КОЙТО ЩЕ ГИ РАЗСЛЕДВА СЛЕД КАТО ЗАГУБЯТ ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА !!!!!!!!!!!1ДАЛИ ЩЕ ГО ОСТАВЯТ ДА Е СЛУЧАЕН А ?!?!?!?!?!?!
107
0
 
2
 
! Отговори
вас преди 11 години
Никаква отпуска,уволнение и съд за това че се правеше на ударена през цялото веме,ако тя използва вратичките в законите,защо трябва обикновените хора да я издъжат!?
106
0
 
3
 
! Отговори
в симеоново преди 11 години
се учат полицейски само работи и малко право, за да им дадат право да работят като юристи като рано излязат в пенсия.нито един от големите преподаватели в Софийския университетине се унижава да чете лекции в симеоново.Завършилите в Симеоново разбират само от нака-зателно право, завършилите в СУ адвокати никога не броят за нормални юристи тези които сазавършили в Симеоново.А тази да ходи в пенсия, колко гузна е, тя си знае виновността.
105
0
 
9
 
! Отговори
Алекс2 преди 11 години
Отпуск ??? Направо е за тотално разследване бре пезевенци, и хайде да се осмели някой да вземе интервю от полицаите...
104
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе какъв ти отпуск!? Бабишкерът да се пенсионира. До сто години ли ще я държат?!
103
0
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....МЪ МНО ПРОСТА ТАЯ БЕ...!
102
4
 
7
 
! Отговори
до 121 преди 11 години
ГЕРБ да си поемат отговорността за всичките калинки и румянки желевки и венетки. А относно делото но др. Доган ВМ не е участвала нито в тройния, нито в петорния съдебен състав по делата за конфликт на интереси - 9660/2010 и 14649/2010 по описа на ВАС
101
1
 
8
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Кога от ченге-следовател и възпитаник на Симеоново ще стане, читав юрист - широко скроен, демократ и ще загърби подчинението, което му е втълпявано пет години в школата за ченгета. Това, че програмите им със ЮФ в СУ съвпадат не означава нищо. В Алма-Матер има свободен дух, а в ченгеджийницата се "чакат заповеди"... Това е същественото. След като в Конституционния съд влезна ченге о по-страшно за Демокрацията дори от г-жата на снимката...
100
1
 
3
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Г-н и.д. Гл. Прокурор назначен по времето на бойко и цецко, позволявош си да говориш пълни глупости за НЕНАТОВАРЕНОСТТА! Само в годишните доклади на Прокуратурата и разсл. органи /и твоето следствие/ се констатира за 2010 г- - 120 000 ПРЕКРАТЕНИ ДЕЛА, ОТ ТЯХ 94 000 ПО ДАВНОСТ, А ЗА 2011-А 74 000 ПРЕКРАТЕНИ И 54 000 ПО ДАВНОСТ, което означава, че се падат по над 50 !?!дела прекратени на глава прокурор и не знам колко вкарани с обвинителни актовеТова, че ти като следовател имаш три!?!дела годишно,
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква отпуска, какви пет лева ?!? Тази госпожа нали я освободиха от длъжностите й във ВАС, и след като не встъпи в длъжност, то тя към момента дефакто и деюре е БЕЗРАБОТНА. Но все пак, не бих се изненадала ВСС да ни поднесе друга трактовка на последиците от подадената оставка и нейното гласуване в четвъртък, а защо не- и да създаде прецедент и нов правен институт- оставка под условие. Ако по този начин е поръчано да се пази гръбчето и работата на лелката Марковска, и това вероятно ще преживеем.
98
0
 
12
 
! Отговори
abvlado преди 11 години
Тая лъжкиня се е облекла като за екскурзия, а иска да полага клетва за конституционен съдия. Тя с 38 год. стаж има осанка на главна готвачка.
97
0
 
12
 
! Отговори
баба лъжкиня преди 11 години
Съдейки по СВ-то на лъжливката тя има възраст, а предполагам и стаж за пенсия. Защо не си я пенсионират като всички простосмъртни? Вече е ясно, че доста е помагала на разни политици, вероятно се е нагушкала добре, ясно е че у нас справедливост няма - поне да изчезне от хоризонта. А останалите съдии, прокурори и следователи да стискат палци да не се разровят и в техните миризливи връзки.
96
5
 
10
 
! Отговори
тиквата си е тиква! преди 11 години
да бе да. Не стояли герб зад марковска? А кой я намери, предложи и избра? И защитаваше даже и в брюксел?
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 119ЕТО ТИ ОТГОВОРА:Ахмед Доган беше оневинен от съда за хонорара от 1,5 млн. лева, които получил от проекта на хидровъзел Цанков камък. Въпреки че не успя да докаже, че е хидролог, магистратите прецениха, че няма достатъчно доказателства за конфликт на интереси.ТОВА Е ЕДНА ОТ ЗАСЛУГИТЕ НА МАРКОВСКА, ЗА ДА БЪДЕ ИЗДИГНАТА КАНДИДАТУРАТА Й ЗА КС.В ОСНОВАТА НА ЦЯЛИЯ ТОЗИ ЦИРК СТОИ ДОГАН И СЪЗАКЛЯТНИЦИТЕ МУ ОТ БСП!ГЕРБ ИЛИ СА СЕ ВКЛЮЧИЛИ В ИГРИЧКИТЕ НА ДОГАН, ИЛИ ИЗОБЩО НЕ СА В ЧАС.
94
1
 
11
 
! Отговори
никола преди 11 години
Забелязахте ли онзи ден оная анорексия Фидосова как се оправдаваше,чак писмо изпратила до Барозу колко добра е Марковска,как са проверили всички сигнали срещу нея,а после прокуратурата не била си свършила работата,ами какво прави в КС Борис Велчев, сигурно за несвършената работа му се отплатихте,как се покриха гнидите начело с Р.Петков, дума не обелват сега,ами Цвъко и Бойко и те я подкрепиха,но така когато действието изпреварва мисълта, още малко остана.
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все повече осъзнавам колко е вреден подобен стил на поведение.Как ни внушават за някакви уж разумни решения,който всъщност разграждат и пречат за развитието на демокрацията и прогреса.Марковска си е Марковска.Продукт на грешни решения,които са създали тази ситуация.Не може да решиш даден проблем , продължавайки да мислиш и действаш по начина поради ,който си го създал.Щикалкавенето относно Марковска продължава с пълна сила.Кои са виновниците Марковска да бъде предложена за високия пост
92
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Бойко Найденов: Добре е Марковска да излезе в по-дълъг отпуск" - ПОНЕ 20 ГОДИШЕН, ПОД ДЕБЕЛА СЯНКА В СЛИВЕН, ВСЕ ЗА ТОЛКОВА Е ЗАСЛУЖИЛА.....
91
0
 
10
 
! Отговори
а преди 11 години
На това нагло бабе трябва да му бъде открит картон за получаване на месечната пенсия в пощенския клон по нестоживеене.