Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници

Повдигат на Октай 2 обвинения - за хулиганство и закана за убийство
Обновена: 20 яну 2013 10:09 | 20 яну 2013 10:08,
287
Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници
Снимка: Reuters

На нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, предстои да бъдат повдигнати две обвинения – за хулиганство и за закана за убийство. 25-годишният бургазлия ще бъде задържан за 72 часа, съобщи пред bTV градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му данните от експертизата на оръжието, с което Енимехмедов заплаши лидера на ДПС в събота, показва, че обективно не би могло с него да се осъществи убийство или да се стигне до смърт на нападнатия.

Кокинов подчерта, че атаката по време на конгреса на партията в НДК е солова проява, решението е било взето лично от нападателя и няма доказателства за негови съучастници.

На въпрос дали мотивите за случилото се преди ден са лични, градският прокурор заяви: „До голяма степен бих казал да” и допълни, че няма доказателства, задържаният мъж да е невменяем.

Още по темата
Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж. 

„Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”, каза прокурорът.

По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции заради този случай – към момента усилията били насочени към събиране на доказателства.

В понеделник случаят отива към Районна прокуратура, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
3
 
! Отговори
Ростислав Петров преди 11 години
Кокинов,Кокинов...винаги ще си останеш една политическа *** ! Нямало нужда от нападателите на момчето да се търси отговорност,а от кого бе *** ? Щяха да го линчуват пред погледите на цяла България,а едина ориенталска *** му събу гащите.Вие в кой век живеете г-н *** прокурор ?
190
0
 
1
 
! Отговори
lpp преди 11 години
До Исмаил.Доган,чобанино е пияна комунистическа ***.А че ПИЧ да ти кажа пич е,че се подпичкосва със избирателите си повече от 20 години и все още ги клати както си иска с такива нескопосани театрални постановки.Но какво друго може да измисли неговия червен мозък ами само това на което са го обучили БКП-покушения,атентати,кажби.Нищо ново за него.
189
0
 
0
 
! Отговори
petkov преди 11 години
PLATEN AGENT NA SIDEROV E NAPADATELQ.
188
0
 
0
 
! Отговори
папата преди 11 години
Такава олелия се вдигна покрай тоя случай,че 18 февруари да бъде Догановден.А 2 февруари - празник на НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТА,който всяка годена с охота празнува !
187
0
 
0
 
! Отговори
Евала на СДС преди 11 години
СДС показа най-ясна и добра позиция по проблема с Доган, най-после е удачно да видим кой е истински демократ от десницата1. ГЕРБ -тоталитаризъм2. ДСБ и остатъците около Мартин Димитров - секта3. Разните РЗС, Марешки и земеделците - творение на ГЕРБ и поръчка на ГЕРБСамо СДС, това е истината скъпи читатели на този сайт, само СДС - > 1
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, това момче не е ли боксьор? Нормална реакция на човек свикнал да удря с юмруци е при засечка да удари с юмрук. Той защо не реагира първосигнално? Психолозите могат ли да обяснят това, което всички видяхме по ТВ?!
185
0
 
0
 
! Отговори
batmario преди 11 години
като започнаха да го бият и по едно време спряха за малко и той беше обърнат към камерата и тогава го видях да казва---Олду,Олду...което на турски означава---Стига,Достатъчно...явно викаше на тия дето го накараха да направи това...
184
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Sega liberastkite gadosti ot Belgia da si platat za shouto.
183
0
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 11 години
Ако това са думите на Кокинов, този човек по-добре да си подаде оставката моментално. Ясно е, че това е инсценировка и трябва да се открие кой е поръчителя. А обвинения срещу онези ***-делегати, също трябва да има, а не Кокинов да твърди че повдигането на обвинения не било нужно.
182
0
 
1
 
! Отговори
До политиците на БГ преди 11 години
Защо пребихте човека бе г-да политици,вие сте анти--хуманни зверове?!
181
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Napadatelite v Aljir doshli ot Libia.
180
0
 
0
 
! Отговори
ТЕАТЪРА НА ДОГАН.. преди 11 години
.....МИНА--ХА,ХА,ХАААААААААСЕГА ОЧАКВАМЕ ПИЕСКАТА НА СИДЕРОВ----/ОЗЛОЧЕСТЯВАНЕ НА "ЧЕРВЕН АТАКИСТ"--ВЪВ БАНЯ БАШИ/!!ОЧАКВАЙТЕ СКОРО!!!!!!!!!!!!!!!!!!
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вече 100% ще гласувам за герб
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в дома на Енимехмедов в София е намерено предсмъртното писмо, адресирано до майка му, в което той посочва, че - може да загине и се извинява, че няма да може да завърши образованието си. Октай Енимехмедов се определя като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си. Неговото деяние представлява еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото,
177
0
 
0
 
! Отговори
СДС е СДС преди 11 години
Само СДС, най-после да видим една европейска държава, която се управлява от демократи, от европейци, само такаСДС е марката, другите като Единство на Костов и Надето са менте
176
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Otvrashtenieto Cvetanov da povdigne obvinenie s/u razjarenata divashka tulpa-"delegati".
175
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
DPS i PKK ne e edno i sushto.Turcite i *** sa natrapnici-prishulci po bulgarskite zemi,kakto turcite sa natrapnici-prishulci v kurdskite zemi.Kurdite sa mesten narod.
174
0
 
2
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Мазното турско ченге Доган отново излезе пред прожекторите , беше се покрил, постановката е ясна и за първолак, сега е великомъченик и "герой" в очите на неграмотната *** , но това са последствията от поредното сатанинско дело на комунистите, създатели на партията на паплачта за да си осигуряват гърба в борбата за кокала. Събуди се българино.
173
0
 
2
 
! Отговори
Буба преди 11 години
Хубавото е ,че в чуждите медии изрично се подчертава ТУРСКИЯТ произход и на двамата.От това става ясно,че проблемът не е на етническа основа.Лошото все пак,че е намесена България в този цирк.
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Българското общество е традиционно известно със своята толерантност, с взаимното приемане и с уважение между различните етноси и религии." Чета Плевнеливя, после чета коментарите и виждам, че или той не живее в България или по форумите не пишат българи...