Национален траур на 5 август за миньорите от "Ораново"

В понеделник спускат националния флаг наполовина
Обновена: 2 авг 2013 19:24 | 2 авг 2013 19:24, Елка Василева
29
Национален траур на 5 август за миньорите от "Ораново"
Снимка: Булфото

Правителството обяви 5 август 2013 г. за ден на национален траур във връзка с трагичната гибел на българските граждани, загинали в мина „Ораново”, съобщиха от правителствената прессслужба.

В понеделник националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

Още по темата

Министерският съвет изразява дълбоката си съпричастност с мъката на семействата и близките на загиналите миньори. Министър-председателят Пламен Орешарски също изпрати съболезнователни телеграми до семействата на загиналите Иван Лазаров и Николай Михайлов.
 
Спасители и миньори откриха тази сутрин телата на Иван Лазаров и Николай Михайлов.

Двамата миньори бяха затрупани в подземната галерия от свлачище на 16 юли, когато изпод тонове кална маса бяха извадени мъртви други двама миньори – Асен Стойнев и Христо Младенов.

Въглекопачите от Крупник Иван Лазаров и Николай Михайлов бяха от 18 дни в неизвестност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
вечен траур преди 10 години
За нас траур,а в народното събрание закачки и усмивки,хайде стига с тези без мислени траури.Всичко е само за близките на загиналите, другото е гадно лицемерие!
26
0
 
1
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 10 години
ХОРА СТИГА СМЕ ГИ ХРАНИЛИ ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ "бизнесмени".ТЕ НЕ СА БИЗНЕСМЕНИ,А ШАЙКА ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО ДАЖЕ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ,А УБИВАНИ НА МЯСТО С КАМЪНИ.КУПУВАТ СИ ВСЕВЪЗМОЖНИ ГЛЕЗОТИИ,А НЕ ИНВЕСТИРАТ НИТО ЛЕВ В ПОДОБРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯТА ЗА РАБОТА,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЗАПЛАТИТЕ КОИТО СА 10 ПАТИ ПО НИСКИ,А ТЕЗИ ПАРИ ОТИВАТ ПАК В ДЖОБА ИМ.НЕ Е ВЯРНО ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И АКО СЕ ДИГНЕ МИН ЗАПЛАТА НАПР НА 1000ЛВ ЩЕ ИМА БЕЗРАБОТИЦА.ЗАТОВА СМЪРТ НА ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ И ПОЛИТИЦИ В БГ!!
25
0
 
1
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
много лошо , лошо ,лошо. Това е България днес.
24
3
 
0
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Викахте, че по времето на герб хора умирали и се самоубивали, а сега какво става - още по-лошо , хора си заминават не по собствено желание - двете млади момичета на Цариградско, тези момчета от мината и други - правителството ни е прокълнато и от тук нататък с тях ще е така.Лека им пръст на всички починали!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Популизъм от олигарски.... трябва да има единен критерии за национален траур.. а не всеки когато му кажат от PR отдела за прави такъв. Умряха наведнъж 5 младежи -имаше ли траур?? Един се самоуби - имаше ли? Зимата един се запали - траур... вместо на момента да беше извършена цялостна проверка във фермата, и щом както казва министъра, има драстични нарушения - Цацарова да се е сезирала и вече да сме видяли поне две пресконференции от съдебната палата... не занимават с глупости
22
0
 
6
 
! Отговори
Време е за смяна преди 10 години
Лека им пръст на момчетата. Но вместо национален траур, бих се радвал да чуя, че собственикът, главният инженер и цялото ръководство на мината са окошарени. Националният траур не ме топли, но веста че тия безотговорници са окаушени ще ми изпълни сърцето от доволство. Време е безотговорните да си ядат мазната опашка. Много се навъдиха през тези 24 години. Махалото трябва да тръгне назад и да обере всичси ***, дето се нагушиха за наша сметка.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОГАТО РАБОТНИЦИТЕ УМИРАТШЕФОВЕТЕ НА ФИРМИТЕ ЗА КОИТО СА РАБОТЕЛИ ИСКАМ ДА СА ЗА 100ГОДИНИ /ЗА ВСЕКИ МЪРТЪВ РАБОТНИК 25 ГОДИНИ ЗАТВОР/ ЗА ВСЕКИ МЪРТЪВ РАБОТНИК ВСЕКИ СОБСТВЕНИК КОЙТО ЕКСПОАТИРА ТРУДА МУ 25 ГОДИНИ БЕЗ ПРАВО НА НАМАЛЯВАНЕ В ЗАТВОРАТОЧКА
20
0
 
4
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Мир на праха им !.........НО ! Всеки божи ден у нас умират по толкова хора от катастрофи.За тях няма не само национален траур ,но се приема като нещо нормално..................................................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
2
 
8
 
! Отговори
MOTOPETKA преди 10 години
Лека им пръст на хората... Съболезнования на семействата им... Моля всички коментиращи - не политизирайте трагедията на опечалените! Просто сведете глави... Хората загинаха за хляба си...
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом има обявен национален траур,значи има сбирка на дсмутроченгеджийски величия в НДК и пушат пури,както предишния път
17
2
 
5
 
! Отговори
спецназ преди 10 години
До Весела Пред национална трагедия ,която е породена именно от *** ,наистина партитата и веселбите са на първо място.
16
5
 
8
 
! Отговори
Весела преди 10 години
до 14Ами не се ли сещаш, че има хора които са планували сватбите си или други семейни тържества преди месеци и няма как да ги отложат?
15
1
 
12
 
! Отговори
спецназ преди 10 години
Дълбок поклон пред паметта на загиналите момчета! Съболезнования към близките.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така ще бъде, ще мрът хора защото собствениците - работодатели изцеждат и последната капка сила от хората, които им работят като роби. Работим като роби защото няма алтернатива. Няма алтернатива защото няма работа. Няма работа защото икономиката е мъртва. Честито на печелившите.
13
1
 
12
 
! Отговори
черноработник преди 10 години
толкова ли струва човешкият живот на бизнеса в нова еврепейска българия-1000лв и кофичка кисело мляко,да ни пази от угрози ,ама от най евтиното дето за айрана не става .ААааа за бравих и за малко хартия за некролозите
12
4
 
16
 
! Отговори
Bobo преди 10 години
След като стана ясно ,че в тази мина са нарушени правилата за безопасна работа на концесионерът е задължително прокуратурата да му повдигне обвинение за причиняване на смърт. Крайно време е прокуратурата да се само сезира.
11
4
 
16
 
! Отговори
Ajax4o преди 10 години
До АнонименАми ние и с траура няма да върнем хората! Моите уважения към хората, ама това не е повод за траур! Това е повод за съдебно преследване!
10
7
 
8
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Против!Стига популизъм!
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние сме в национален траур от 1989год. Съболезнования на роднините на загиналите.
8
7
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
По добре гладни или умряли?