Майката на Тодор: Патологът е бил подкупен!

Как 28 рани липсват при първата аутопсия, пита съкрушената жена
Обновена: 18 яну 2016 07:50 | 18 яну 2016 07:00, Петя Славова
182
Майката на Тодор: Патологът е бил подкупен!
Снимка: Facebook

Патологът, дал първото заключение, че по тялото на Тодор няма наранявания, е бил подкупен. Това предположиха майката и братът на убитото във Враца момче.

"Как така на първата аутопсия няма никакви следи, а на втората има 28 рани - кой го преби това дете? Единственото обяснение е, че патологът, който е направил това заключение, не си е свършил работата", коментира майката.

Според нея може да му е било платено, за да бъдат оневинени двамата обвиняеми – братята Иван и Десислав Дамянови.

Пред Нова тв братът на починалия младеж Ивайло отрече информация, че нямат пари за погребението.

"Не знам кой извъртя нещата. Става дума за средства за адвокатите", поясни той и допълни, че идеята за тези адвокати е дошла от хора, живеещи във Франция, които са им обяснили, че за да се свършат както трябва нещата, ще са необходими доста пари.

Още по темата

Ивайло разказа, че очевидец на трагедията е чул как братята Иван и Десислав, с прякор Поничките, са заявили на Тодор: "Сега ще видиш какво ще се случи като дойде полицията". Изводът, който си прави Ивайло е, че двамата са наритали колата на момчето така, че да изглежда, че той ги е блъснал и да предявят претенции.

Именно инцидент на пътя стана причина за фаталния край на 18-годиишното момче. Трагедията се случи в центъра на Враца, където Тодор карал колата си и свирнал с клаксона на двамата братя, които се намирали на пътя. Това предизвикало техния гняв. В защита на факта, че младежът е носил бокс излязоха негови приятели като обясниха пред bTV, че в града всички носят оръжие в автомобилите си за защита.

Бащата на приятелката на Тодор – Грета сподели, че дъщеря му още не може да се съвземе и пие много силни успокоителни.

Убийството на Тодор породи множество болезнени въпроси за жестокостта в съвременното обществото и различните й проявления. Те бяха провокирани най-вече от направените записи на трагедията, от които се вижда как никой от намиращите се на мястото на сблъсъка не се е намесил да помогне на битото момче.

По този повод кметът на Враца Калин Каменов коментира, че момчето е можело да бъде спасено, ако свидетелите са били качили Тодор в колата и закарали в болницата, вместо да чакат да дойде линейката или просто да снимат.

Пак общественото мнение бе причина и да бъде сменено първоначалното повдигнато обвинение срещу Поничките за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда. 

След протести в града в защита на загиналото момче, Сотир Цацаров изпрати във Враца екип от Върховна касационна прокуратура, който промени обвинението на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Братята Дамянови бяха задържани за 72 часа, а в момента се намират под домашен арест без право да напускат страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия понички, явно добри пари изкарват да "подкупят" прокурори, свидетели, патолози. Опечалените, я малко посмалете, че работата взе да се вмирисва много.
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък ще Ви замоля, прочетете коментара на 138.
122
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля администраторите на този сайт да изтриват некоректните мнения, които уронват човешкото достойнство на жертвата и се подиграват на мъката на роднините.
121
17
 
11
 
! Отговори
.. преди 8 години
По форумите продължават да пишат разни аверчета на Марковски, който се опитва отчаяно да спаси дебелите *** на убийците. Няма да успеят да ги спасят, колкото и да пишат глупости за убитото момче и семейството му. о
120
22
 
17
 
! Отговори
изродите в затвора преди 8 години
Двамата убийци нарочно са си търсели с кого да се заядат, за да изкарат пари чрез съд. Затова и са чупили и ритали колата, за да предизвикат спор. Надявали са се с подкупни полицаи да докажат в съда, че някой ги е блъснал, та дано спечелят някой лев. Да лежат до живот престъпните ***. Ако ги пуснат, утре може да скроят подобен номер на някой друг и пак да го убият.
119
15
 
16
 
! Отговори
Бай Ставри преди 8 години
Усещам как "поничките" ще гризнат дръвцето. Скоро ще се появи съжаление за случилото се, а току виж и се признали за виновни, с цел да намалят присъдите си с една трета. Задава се "дебелия"! И им го пожелавам сърдечно!
118
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същия нахакан младеж преби направилия им забележка човек в автобуса в Сарафово!Ако бития човек имаше оръжие резултата щеше да е същие като във Враца!На тези младежи много им липсва уважение и КАЗАРМА!!!
117
11
 
35
 
! Отговори
Оги преди 8 години
хайде сега патолога подкупен, прокурора и той, съдийте ако не отсъдят в полза на тошковци и те подкупени ще бъдат изкарани...всички по форумите които се изказват обективно...и те подкупени...наглоста на тия няма граници...
116
3
 
8
 
! Отговори
само селяни преди 8 години
пишат тука .. и умствено недоразвити
115
8
 
15
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
На патолога даотговори без побоя щеше ли да си глътне езика убития .
114
8
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към близките на Тодор -наемете си добър адвокат.Ако нямате пари,безплатен съвет: спрете всякакви изявления за медиите и поява по ТВ. В началото всички бяха на ваша страна.Откакто опечалените родители започнаха да ги показват по ТВ,по-често от Б.Б. , откакто нагло държаща се изрусена ученичка,днес говори едно,утре друго,откакто будещи смях,40 килограмови момченца с качулки по главите и гледащи лошо,взеха да се появяват по ТВ,привържениците ви се топят като снега.
113
4
 
14
 
! Отговори
az преди 8 години
Уникален е тоя кмет на Враца. Само налива масло в огъня. Да не били чакали линейка. А защо е нямало линейка 30 минути?? По-рано пак имаше някакви предварителни изказвания и обвинения, които се оказаха пълна глупост.
112
12
 
6
 
! Отговори
Млад човек. преди 8 години
До 133 Ама искам,1000 лева чиста заплата.Работа от 8 до 17 часа в топъл офис.Без събота и неделя,без нощни смени.Не знам език и нямам никакви умения. За по-малко няма да работя.
111
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЛАДИ ХОРА - НАУЧЕТЕ СЕ ДА РАБОТИТЕ !НАУЧЕТЕ СЕ ДА СТЕ ПО СДЪРЖАНИ И ЛЮБЕЗНИ С ХОРАТА - всеки си има проблеми !НАУЧЕТЕ СЕ ДА УВАЖАВАТЕ по възрастните от вас.
110
4
 
32
 
! Отговори
Petar, NY преди 8 години
Тази жена колкото по-рано спре да говори толкова по-добре за нея и за делата и.
109
26
 
9
 
! Отговори
ЕВА преди 8 години
МЛАДИ ХОРА - НЕ СПИРАЙТЕ ПРОТЕСТИТЕ !!!БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЗАВИСИ ОТ ВАС !!!!!!!
108
4
 
20
 
! Отговори
от София преди 8 години
е затова ше си останете Северозападнала България, щото сте много велики и ербап на думи, а сте всъщност прости ***... пък после ми протестирайте "София не е България"... трепайте си се у селата, ***
107
24
 
9
 
! Отговори
BG преди 8 години
До Селянина - превишаването на неизбежната отбрата се нарича .... предумишлено убийство !!!Като гледам, масово от Атака са се юрнали да си защитават поддръжниците !само един факт - момчето е с чисто криминално минало, колкото и пенсионираните .... да се опитват да го изкарат бандит, докато Поничките са регистрирани в полицията !
106
4
 
31
 
! Отговори
Селянина преди 8 години
Стига сте дъвкали случая. Съболезнования на роднините и Бог да прости момчето, който стана жертва на нещастен случай. Може да е отнесъл някой удар, но истинският му убиец не са Поничките, а както се пише в статията-сеирджиите, които са гледали, снимали и никой не се е сетил да го закара с кола до болницата. Братята най много да бъдат осъдени за превишаване на неизбежната отбрана или в най лошия случай, ако се докаже от патоанатома - непредумишлено убиство, вследствие на удар.
105
1
 
18
 
! Отговори
Атос преди 8 години
Това все повече заприличва на колумбийска сапунка...