Майката на Тодор: Патологът е бил подкупен!

Как 28 рани липсват при първата аутопсия, пита съкрушената жена
Обновена: 18 яну 2016 07:50 | 18 яну 2016 07:00, Петя Славова
182
Майката на Тодор: Патологът е бил подкупен!
Снимка: Facebook

Патологът, дал първото заключение, че по тялото на Тодор няма наранявания, е бил подкупен. Това предположиха майката и братът на убитото във Враца момче.

"Как така на първата аутопсия няма никакви следи, а на втората има 28 рани - кой го преби това дете? Единственото обяснение е, че патологът, който е направил това заключение, не си е свършил работата", коментира майката.

Според нея може да му е било платено, за да бъдат оневинени двамата обвиняеми – братята Иван и Десислав Дамянови.

Пред Нова тв братът на починалия младеж Ивайло отрече информация, че нямат пари за погребението.

"Не знам кой извъртя нещата. Става дума за средства за адвокатите", поясни той и допълни, че идеята за тези адвокати е дошла от хора, живеещи във Франция, които са им обяснили, че за да се свършат както трябва нещата, ще са необходими доста пари.

Още по темата

Ивайло разказа, че очевидец на трагедията е чул как братята Иван и Десислав, с прякор Поничките, са заявили на Тодор: "Сега ще видиш какво ще се случи като дойде полицията". Изводът, който си прави Ивайло е, че двамата са наритали колата на момчето така, че да изглежда, че той ги е блъснал и да предявят претенции.

Именно инцидент на пътя стана причина за фаталния край на 18-годиишното момче. Трагедията се случи в центъра на Враца, където Тодор карал колата си и свирнал с клаксона на двамата братя, които се намирали на пътя. Това предизвикало техния гняв. В защита на факта, че младежът е носил бокс излязоха негови приятели като обясниха пред bTV, че в града всички носят оръжие в автомобилите си за защита.

Бащата на приятелката на Тодор – Грета сподели, че дъщеря му още не може да се съвземе и пие много силни успокоителни.

Убийството на Тодор породи множество болезнени въпроси за жестокостта в съвременното обществото и различните й проявления. Те бяха провокирани най-вече от направените записи на трагедията, от които се вижда как никой от намиращите се на мястото на сблъсъка не се е намесил да помогне на битото момче.

По този повод кметът на Враца Калин Каменов коментира, че момчето е можело да бъде спасено, ако свидетелите са били качили Тодор в колата и закарали в болницата, вместо да чакат да дойде линейката или просто да снимат.

Пак общественото мнение бе причина и да бъде сменено първоначалното повдигнато обвинение срещу Поничките за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на лека телесна повреда. 

След протести в града в защита на загиналото момче, Сотир Цацаров изпрати във Враца екип от Върховна касационна прокуратура, който промени обвинението на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Братята Дамянови бяха задържани за 72 часа, а в момента се намират под домашен арест без право да напускат страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрахте ли ,че ако този момък бе починал от травми ,както им се иска да го представят роднините и прокуратурата ,която за пореден път показа колко е "независима " -до сега щяха да оповестят резултатите от експертизите ,но както се досещате -от охлузвания ,синки по краката и пр. НЕ се умира .Причината явно е съвсем различна .Това е и част от мотива на съда да ги пусне под домашен арест.Ако имаха черно на бяло че умишлено са го умъртвили сега щяха да са в ареста.А роднините вече прекаляват!
83
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Поничките или патологът излязат гадове, майката рискува да бъде съдена и осъдена за набеждаване, уронване престижа на институцията и патолога и т.н. Тогава събраните от дарения пари няма да й стигнат, та ще трябва и къщата си да продаде. Да внимават какво говорят!
82
0
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 8 години
Само дето думите на Алън Дълес са измислица -това е перефразиран цитат от руския роман Вечния Зов на А.Иванов. Смисъла е изменен на 180 градуса .Интересно е все пак как една измислица пусната в нета е добила такава широка популярност,че и се връзват и даже я приемат за достоверна и явно верни са приказките на министъра на пропагандата на Третия Райх ,че "една лъжа повторена 1000 пъти -става истина".
81
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъжно ми е за семейството, но такива изказвания по медиите не трябва да остават без последствия. Ако нямат доказателства е редно те да се явят в съда за клевета.
80
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А помислихте ли си, че никой не се е намесил понеже е нямало за какво и кога? Ако Тодор беше паднал и ония да го ритат, дали пак нямаше никой да е намеси? Ако имаше кръв или викове за помощ дали пак никой нямаше да се намеси? Инцидентът е приключил най-много за минута две. Никой не е преценил, че момчето е болно и ще почине от това, а и кой би могъл?
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 89. Думите са точно на Дълес,уж. Само че когато се преписват на него казват "Трябва да предизвикаме морален и духовен срив".В новата версия за Бейкър са написали "Предизвикахме.."Смени ли са глаголното време.Останалото е copy/paste.
78
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е просто злополука хора, никой е нямал намерение да убива. Ако бяха замесени алкохол, наркотици или други интереси тогава да би могло да се търси вина, ако момчето беше пребито тогава отново да. Само, че как изглежда пребит човек виждали ли сте? Със смазана физономя, кръв навсякъде, оповръщано, а той е бил здрав и прав, поне има клип и може да се види това така ли е. Той щом от толкова малко умрял, би могъл да почине и от падане на леда, съдба. А да се обвиняват лекари е тъпо в тоя случай.
77
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По телевизията даваха интервюта с неговите приятели които протестираха пред съда. Може да им е болно, че приятелят им вече не е тук, но това не ги оправдава, че са глупави като телета. И това не е най-лошото, защото подозирам, че всички в България на тази възраста са такива телета, защо младежите от Враца да се по-различни от другите...
76
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има много гласове за експертиза дали Тодор и кифлата са взимали наркотици.Поне кифлата,вече я измъкнаха."Бива на силни успокоителни".Перфектно алиби.Макар,че тази опечалена и не спираща да дава интервюта си изглежда съвсем адекватна по време на тях.
75
1
 
0
 
! Отговори
До 83 преди 8 години
Преди 40 години студената война не беше спечелена от никой. Алън Дълес беше шеф на ЦРУ по време на ВСВ говори за в бъдеще след края навойната, а Бейкър казва какво са свършили и вършат още.
74
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така вдигната със свит лакът и то на лявата ръка не се удря, освен ако не е искал да му удари шамар с опакото на ръката. Имаше показания на свидетели, че си е вдигнал ръката да се защити в момента в който са пуснали ръцете на нападателя с бокса той моментално е опитал да удари единия от братята. Може да е взимал наркотици или амфетамини или да е бил на кокаин, затова му правят сега експертиза, иначе е доказано че не е починал от охлузванията.
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Харон Във Враца,всички ли сте такива,че не може да проведете нормален човешки разговор.И на всеки въпрос реагирате като диви ***?
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 82.От десетки,а може би стотици снимки се пуска само тази.Защото може да се тълкува по различен начин.Както че,единият го държи а другият го удря,така и че този отпред е вдигнал ръце да си предпази лицето от удар,а задния му е хванал ръката да не нанесе удар.
71
13
 
1
 
! Отговори
Харон преди 8 години
До докторТебе па кой те пита кво си що си? Айде бегай се скрий некъде на тъмно!
70
3
 
12
 
! Отговори
прекалено е преди 8 години
Няма начин съдебния медик да е злоупотребил.Това са доказуеми неща.Друг въпрос е ,че по липсата на лаборатория и съвсем в началото не може всичко да се види в детайли.А възможно е и внезапна сърдечна смърт да настъпи и там няма в първите часове видими изменения.
69
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До цезар. Цезарионе,поне си синхронизирайте писанията с другите путинофили,че стават засечки.Повечето твърдят,че това го е казал Алън Дълес,шеф на ЦРУ,40 години по-рано,през 50-те.
68
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката според мен се вижда ,че не единия брат държи каратиста ,а другия го налага ,а по-скоро и двамата се мъчат да го осмирят и да се предпазят.Това май го потвърдиха и много свидетели.Освен близките и приятелите на починалия,за които той е "ангелче".Ангелче ,което тренира бойни изкуства и ходи с бокс
67
6
 
6
 
! Отговори
цезар преди 8 години
През 1992г държ. секретар на САЩ Джим Бейкър заяви пред конгреса на САЩ- Ние похарчихме 30 хиляди милиарда долара за да победим в студената война с/у СССР и сателитите му, за да предизвикаме материален и духовен срив. Да внесем наркоманията убийствата и изнасилванията. И всичко това под девиза защита правата на човека и гражданските му свободи. Нека някой опровергае тази истина.
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Липсата на пулс, не винаги е маркер, за спряла сърдечна дейност! Човека може да е в шок!!! Съответно, правейки му сърдечен масаж, вие пак го убивате!!!
65
5
 
15
 
! Отговори
Доктор преди 8 години
Лекар съм от 15г.Досега не съм взел 1 лв от пациент и не са ме съдили.Ако някой реши да ме съди,искрено му пожелавам успех.Без капка ирония.Ако трябва ще наемем чужди експерти.Ако се каже,че съм невинен,Бог да ви е на помощ.Ще ви сваля и последната риза от гърба и ще спите по пейките.Не може да хвърляш клевети по медиите,просто така.Ако аз кажа,по медиите,че продавате наркотици и ви опозоря до живот,пред близки,колеги,какво ще направите.Ще се задоволите ли с "Абе извинявай,май не е така" ?