Отведоха в дом братчетата и сестричетата на изоставения Мустафа

Родителите нямали финансова възможност да останат при болното си дете
20 сеп 2016 18:30,
24
Отведоха в дом братчетата и сестричетата на изоставения Мустафа
Снимка: Facebook

Братчетата и сестричетата на изоставеното от родителите си 9-годишно онкоболно момче Мустафа Х. бяха изведени от дома на баба си и дядо си в кърджалийското село Бряговец (община Момчилград) и откарани в Център от семеен тип със заповед за временно настаняване.

Още по темата

Социалните служби тепърва ще изготвят експертна оценка за състоянието на семейството на Мустафа и чак след това ще се вземе решение дали децата ще бъдат настанени за постоянно в приемно семейство, пише "Труд".

За по-малко от 24 часа Държавната агенция за закрила на детето и полицията се самосезираха по случая.

Диагностицираното с остра линфобластна левкемия деветгодишно момче се оказа най-голямото от четирите деца на Джейлян Халилова, която ги е оставила на грижите на майка си и баща си в Бряговец. Бабата и дядото отглеждали в пълна мизерия и нищета трите по-малки деца, които били съответно на 1, 2, 5 и 7 години.

Мустафа е за втори път в детската онкохематология след като през 2015 година му е поставена тежката диагноза, минава химиотерапия и е бил стабилизиран. Доведен е повторно този юли, след рецидив на болестта и влошаване на състоянието.

Вчера служител на пловдивската болница съобщи във Facebook, че момченцето е изоставено и има нужда от дрешки и помощ. Лекарите обясняват обаче, че най-необходима е подкрепата на родителите му в тежката битка със заболяването.

"В началото майката придружаваше детето, след това известно време бабата. Всички наши деца държим да имат придружител. Това е важно за емоционалното им състояние. То остана само и беше тъжно. Тъй като от лятото остана само, имаше нужда от малко по-есенни дрешки. Затова си позволихме да напишем този призив в страницата на нашето отделение, който доведе до много бърза реакция от много хора", обясни д-р Стоянова от болница "Св. Георги".

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво има за разбиране? Прочитате името на майката и ситуацията е изцяло изяснена.
2
7
 
21
 
! Отговори
Майка преди 7 години
Не го разбирам това - да изоставиш тежко болното си дете. Дано децата да бъдат осиновени от хора, които да ги обичат и да научат какво означава обич и подкрепа на този свят.
1
4
 
42
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Майка съм на две деца,обичам децата си повече от собствения си живот!Винаги съм искала голямо семейство,но точно заради финансите съм се отказала.Да ги правиш и раждаш е лесно,но трябва и да ги гледаш като хора,не като животни!!!Пожелавам на детенцето да се оздравее,и да се намерят хора които истински го ценят!