Мъртвите са си мъртви... Вдовицата върна 3-те бона на бащата на убиеца

Връща ги заради спекулациите, че била продала паметта на мъжа си
Обновена: 25 ное 2016 15:33 | 25 ное 2016 15:14,
110
Мъртвите са си мъртви... Вдовицата върна 3-те бона на бащата на убиеца
Корнелия с убиеца на мъжа си. Снимка: "Монитор"

Корнелия Петкова, вдовицата на Атанас Ламджиев, който бе една от двете жертви на катастрофата в Пловдив от 18 ноември връща 3000 лева на Младен Трайков, който пък е бащата на Любомир Трайков, станал причината за кървавия инцидент, отнел живота на Атанас и Виолета Стоянова.

"Връщам парите на Младен Трайков, защото много се спекулира, че съм продала паметта на Атанас за шепа сребърници. Тези обвинения ще повлияят психологически на трите ми деца", обясни вдовицата. Тя добави, че се отказва и от предложената от Трайков-старши месечна издръжка на децата, докато учат. "Остава единствено уговорката ми с Трайков да помогне, за да си намеря работа, с която да мога да издържам децата", уточни Корнелия на пресконференция пред медиите в Пловдив.

Още по темата

Тя благодари на всички хора, които са били съпричастни с болката и трагедията й, и са помогнали с финансови средства, храни и дрехи за децата.

"Да, простих на Любомир Трайков, водена от своите морални принципи и ценностна система. Прошката е най-голямата благодат и ценност за истинския християнин, а аз съм такава", каза Петкова.

Само преди ден тя прости на убиеца на мъжа си с думите: "Мъртвите са си мъртви!"

По време на срещата бизнесменът й помогнал с начална сума, така че вдовицата да си покрие най-належащите насъщни нужди към този момент. Сумата по искане на Трайкови е било решено да не се коментира, но днес стана ясно колко е - 3 бона.

На свой ред отговорникът за тежкото ПТП Любомир й разказал, че във фаталната нощ се връщал с приятели от заведение, където пил само две чаши вино. По зла случайност решил в последния момент да мине през бул. "Руски", за да си купи оттам бургери.

По време на емоционалната среща младежът признал, че понякога е пушил марихуана, но е бил категоричен, че във фаталната вечер на катастрофата е бил чист.

Корнелия плакала по време на срещата и обещала да срещне Любомир с трите й деца, като в началото да не им казва кой точно е той.

"Емоционално беше – той мен успокоява, аз него на свой ред. Изключително добри и съвестни хора. Всеки може да сгреши. Наско бе много добър човек и съм сигурна, че в никакъв случай не би искал да почерни живота на едно толкова младо момче. Животът е пред него. Пак казвам – мъртвите са си мъртви, има кой да се грижи за душите им", каза още вдовицата на Атанас.

Припомняме ви, че в 1:20 часа през нощта на 18 ноември с много висока скорост Любомир се заби с луксозното си "Ауди А7" в старото "Пежо 405" на Атанас Ламджиев. При мелето на място загинаха шофьорът на френската кола и спътничката му Виолета Стоянова, а общо 4 деца останаха сираци.

В много критично състояние в болница, с мозъчна смърт, е третата жертва на произшествието – 23-годишната Полина Караиванова. Единственият оцелял от пежото, който е бил без опасност за живота, е приятелят на Полина – Димитър Танов.

Само преди дни пловдивският окръжен съд пусна от ареста на свобода срещу 15 бона парична гаранция шофьорът Любомир Трайков. От прокуратурата протестираха това определение на съда, а заседанието на апелативния съд е следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
26
 
! Отговори
краси преди 7 години
Хващам се на бас, че този младеж, ще отърве панделата. Имаш ли пари може да си правиш каквото си искаш. Малко да поутихнат страстите и след 2-3 години пак ще утрупе някого. Нали е добро момче.
62
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хората бяха готови да и помагат, но тя и тях предаде приемайки подкуп от баща му.Сега надали някой ще иска да и помогне.Дано поне бащата на убилия съпругът и да и намери работа.
61
4
 
17
 
! Отговори
До държава преди 7 години
Ще остане без пари,защо.Само бащата на убиеца ли е нейния благодетел.От него ли зависи животът на тази жена и нейните дечица.По важно е човек да бъде силен и умен.Да не се поддава на подобни фарисейски подаръци.
60
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До м сестраКъде да работи,като няма работа в държавата?Пък и с три деца,как се ходи на работа?
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен щото е луда
58
8
 
27
 
! Отговори
държава? преди 7 години
Сега доволни ли сте,хем вдовицата ще остане без пари,хем убиецът на пътя ще излезе бързо от следствието-свободен?!
57
12
 
27
 
! Отговори
м сестра преди 7 години
тая като я гледам да ми прости господ ама нещо не е наред, себе си ли успокоява като му връща парите и прощава незнам, но е нередовна, лежала години наред мъжа и я хранил нея и три деца, незнам що за човек да не работи в днешно време........ сега се прави на някаква си целомъдрена ! моля моля без изцепки с диагноза си е жената!
56
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дадените пари са нужни на жената и нямат нищо общо с паетта към покойния ѝ съпуг и присъдата,която заслужава убиецът му на пътя.
55
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ги връща,паметта е едно,а обезщетението,колкото и да е недостатъчно,в тези трудни времена и няма да върне съпруга ѝ,е съвсем друго?Дори трябва да получи повече от виновния за смърта на съпруга ѝ,щом държавата не е в състояние да се погрижи за вдовици с три деца.
54
3
 
31
 
! Отговори
гаьо преди 7 години
а като всички вземем та му простим дали няма след някоя друга година да претрепе още хора на пътя
53
2
 
13
 
! Отговори
реклам преди 7 години
По 5 хилки на глава?! Елате и задоволете лудите си фантази у нас евтинко.
52
10
 
29
 
! Отговори
112 преди 7 години
Г-жа Корнелия Петкова,Искам само да кажа че ако някой недай си боже ме отнесе или нещо подобно с фатален изход, не бих се сардил на жена да вземе пари, и да подсигури пари за децата до навършване на пълнолетие.Така че взимайте парите, подписвайте договора за издръжка на децата, започнете работа, за да разстът децата далеч от лишението да нямам пари и да се чувстват като просеци. Ако не друго не лишайте тях да разстат задоволени макар и без баща
51
1
 
11
 
! Отговори
ганьо преди 7 години
е и това не мога да го разбера де
50
30
 
13
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Селяни, виждам тук се води някаква дискусия за християнските ценности!!!А вие добри християни ли сте, защо сте толкова зли срещу бедните нещастни бежанци, които бягат от войни и глад???Агент Дан Макензи!ЦРУ!!!
49
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази история освен трагична заради това , че са загубили живота си невинни хора, започва да става отвратителна, благодарение на останалите живи и че основно нещата са въртят около пари!Стига с този цирк!
48
2
 
29
 
! Отговори
двяеря преди 7 години
Намесиха - християнството - да се прощава , лошо няма . Но никъде християнството не казва , че трябва злото да се оставя да се шири .Това момче , колко пъти е било глобявано за превишена скорост ???? Тогава не му ли светна лампата , че има закони че трябва да се спазват ??? Или си мислеше , че като има пари -все ще се измъква .А сега - загинали , ранени .....
47
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бащата ходи и плаща наред, а синковеца върви след него и реве като магаре. На 26 го гледат мама и тати, жалка работа.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В името на своите деца тази нещастна жена трябва да съхрани достойнството си.В този живот осъзнах ,че трудностите се преживяват ,униженията оставят трайна следа и смазват човека.Радвам се ,че е осъзнала грешката си.Всички сме грешни,всички грешим.А и е наивно да повярваш и да простиш толкова лесно.
45
0
 
15
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Селяни, всичко се върти около парите и интересите, нито бащата на убиеца е заявил че ще помага , за това , че е добър самарянин, нито тя се е отказала заради това , да няма спекулации около смъртта!!!Всичко е толкова просто, бащата брани сина си, а адвокатите й са и казали, че ще вземе голяма кръвнина!!!Агент Лерой Хъчисън!ЦРУ!!!
44
8
 
16
 
! Отговори
Mnenie преди 7 години
Народът е казал "Жена жали ден до пладне. Майка жали до гроб."Нищо чудно и нещо друго да му направи, като ги гледам.