Мъртвите са си мъртви... Вдовицата върна 3-те бона на бащата на убиеца

Връща ги заради спекулациите, че била продала паметта на мъжа си
Обновена: 25 ное 2016 15:33 | 25 ное 2016 15:14,
110
Мъртвите са си мъртви... Вдовицата върна 3-те бона на бащата на убиеца
Корнелия с убиеца на мъжа си. Снимка: "Монитор"

Корнелия Петкова, вдовицата на Атанас Ламджиев, който бе една от двете жертви на катастрофата в Пловдив от 18 ноември връща 3000 лева на Младен Трайков, който пък е бащата на Любомир Трайков, станал причината за кървавия инцидент, отнел живота на Атанас и Виолета Стоянова.

"Връщам парите на Младен Трайков, защото много се спекулира, че съм продала паметта на Атанас за шепа сребърници. Тези обвинения ще повлияят психологически на трите ми деца", обясни вдовицата. Тя добави, че се отказва и от предложената от Трайков-старши месечна издръжка на децата, докато учат. "Остава единствено уговорката ми с Трайков да помогне, за да си намеря работа, с която да мога да издържам децата", уточни Корнелия на пресконференция пред медиите в Пловдив.

Още по темата

Тя благодари на всички хора, които са били съпричастни с болката и трагедията й, и са помогнали с финансови средства, храни и дрехи за децата.

"Да, простих на Любомир Трайков, водена от своите морални принципи и ценностна система. Прошката е най-голямата благодат и ценност за истинския християнин, а аз съм такава", каза Петкова.

Само преди ден тя прости на убиеца на мъжа си с думите: "Мъртвите са си мъртви!"

По време на срещата бизнесменът й помогнал с начална сума, така че вдовицата да си покрие най-належащите насъщни нужди към този момент. Сумата по искане на Трайкови е било решено да не се коментира, но днес стана ясно колко е - 3 бона.

На свой ред отговорникът за тежкото ПТП Любомир й разказал, че във фаталната нощ се връщал с приятели от заведение, където пил само две чаши вино. По зла случайност решил в последния момент да мине през бул. "Руски", за да си купи оттам бургери.

По време на емоционалната среща младежът признал, че понякога е пушил марихуана, но е бил категоричен, че във фаталната вечер на катастрофата е бил чист.

Корнелия плакала по време на срещата и обещала да срещне Любомир с трите й деца, като в началото да не им казва кой точно е той.

"Емоционално беше – той мен успокоява, аз него на свой ред. Изключително добри и съвестни хора. Всеки може да сгреши. Наско бе много добър човек и съм сигурна, че в никакъв случай не би искал да почерни живота на едно толкова младо момче. Животът е пред него. Пак казвам – мъртвите са си мъртви, има кой да се грижи за душите им", каза още вдовицата на Атанас.

Припомняме ви, че в 1:20 часа през нощта на 18 ноември с много висока скорост Любомир се заби с луксозното си "Ауди А7" в старото "Пежо 405" на Атанас Ламджиев. При мелето на място загинаха шофьорът на френската кола и спътничката му Виолета Стоянова, а общо 4 деца останаха сираци.

В много критично състояние в болница, с мозъчна смърт, е третата жертва на произшествието – 23-годишната Полина Караиванова. Единственият оцелял от пежото, който е бил без опасност за живота, е приятелят на Полина – Димитър Танов.

Само преди дни пловдивският окръжен съд пусна от ареста на свобода срещу 15 бона парична гаранция шофьорът Любомир Трайков. От прокуратурата протестираха това определение на съда, а заседанието на апелативния съд е следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3000 хиляди ли му са се откъснали от сърцето. Направо без думи :@!А7-цата на *** а струва поне 30-40 пъти повече!!!Ей на такива ******* от все сърце пожелавам от болести да не се отърват!
22
4
 
7
 
! Отговори
дърта пърхуда преди 7 години
е тая кака!
21
0
 
21
 
! Отговори
ddd преди 7 години
"Снизхождението към виновните е предателство към невинните!" Станалото не е случайност, госпожо. То е следствие от липсата на адекватни наказания. Ако ги имаше, вероятно сега това нямаше да се случи. Като гледам, май така ще продължават нещата. Не съдя! Вярвам в бог, но той не може да е оправдание за сполетялата ни беда. Помогни си сам, за да ти помогне и бог.
20
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-справедливо е убиеца да поеме грижите за децата докато поотраснат.Няма смисъл от затвори ако човека съвестно дава всичко от себе си те да живеят добреНо дали ще стигнем такова съзнание у хората...
19
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Интересно, ако става въпрос за Ваш много близък роднина, дали бихте разсъждавали по същия начин. Защото аз не само няма да му простя, ами бих го убила лично, да не говорим да му галя ръката
18
3
 
35
 
! Отговори
Край преди 7 години
Не винете жената - 3деца има да храни. Държавата оставя жертвите на милостта на палачите. Питайте родителите на Вероника дето я отрепа с теслата оня гад дали са взели и лев кръвнина. Питайте роднините на стотиците убити по селата от роми дали са взели и лев от иначе присъдените им обезщетения.
17
2
 
22
 
! Отговори
живите преди 7 години
Да мъртвите са си мъртви, дай да поубием още малко.
16
4
 
19
 
! Отговори
2 преди 7 години
В тази държава има законови начини за това да получиш пари от виновника, като например да го съдиш и да предявиш гражданкси иск за обезщетение или т.нар. кръвнина. Пари ,взети под масата, не са законни и най-малкото морално оправдани, каквато и да е причината.
15
12
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Госпожо, взимайте парите и си гледайте децата !Няма как да върнете случилото се назад. Кой какво казал-рекъл хич да не ви интересува.След 1 месец случаят ще се забрави, но тогава децата ви ще стоят гладни.Убеден съм, че съпругът ви би ви посъветвал същото.А, виновникът има кой да го съди !Ако не държавата и нейното измислено правосъдие, то Господ със сигурност.
14
7
 
19
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Интересно сега всички дето плюха по нея ли ще поемат издръжката на децата и? Има още 2 жертви и нищо не му се е разминало.Обвинението е държавата срещу ..... а не е от частен характер.Това ,че бащата е решил да помогне не оневинява извършеното от сина му !!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бълха ги ухапала богаташите!Обаче нЕкой адвокат ще напълни гушката.
12
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аабе оставете жената на мира бе, вие ли ще и поемете издръжката на семейството??след 1 месец всичко ще е забравено, но тези деца ще трябва да живеят някак!*** злобарите
11
5
 
19
 
! Отговори
Голата истина преди 7 години
Това е България!3000лв. струва живота на средно-статистическия българин.Госпожата не е направила нищо нередно.2 от 3 на нейно място биха го сторили дори за децата си.Случея Мануела Горсова-Ставитски е нарицателен.Бедното русначе не само е първия пиян убиец с условна присъда но и заряза кака Албена бременна и мина на по млади нейни колежки в Москва.И на всичкото отгоре парите за откупа,проиграни на комар от бащата,ги събирахме всички ние *** наричащи се българи.Е кой е тъпака в играта питам?
10
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пратете и данъчни.Много е алчна.
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много тежко състояние - мозъчна смърт, демек мъртъв..проверявайте си терминологията, че вече дори не сте смешни, казва се клинична смърт, с мозъчна смърт е автора на "статията"
8
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
таз жена не е в час в главата ама изобщо.
7
1
 
59
 
! Отговори
ined преди 7 години
Мъртвите може и да са мъртви, ама убийците им трябва да са в затвора, а не да са на свобода защото имали баща богаташ.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цъ цъ цъ, *** долен е тази
5
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Връща ги заради спекулациите, че била продала паметта на мъжа си - тази я гледах просто *** алкохоличка която бих я пребил от бой заради тази глупост която направи. Все съм виждал да се продаде човек но това беше върха - нямам думи просто
4
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много проста! Стана за посмешище.