Радев видя режисирана кампания: Политици водят война с държавността!

Според президента има опит за приватизация на евроидеята за лични цели
178
Радев видя режисирана кампания: Политици водят война с държавността!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев смята, че има политици, които водят война с българската държавност.

"За мен това съвсем не е махленски дебат", посочи Радев пред журналисти, попитан дали е утихнало напрежението между институциите или продължава да ескалира.

Още по темата

Задочният спор между президента и вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов избухна след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и пакта.

Малко по-късно от "Дондуков 2" разпространиха текста на становище и обвиниха Цветанов в манипулативност. В следващите дни двамата си отправяха различни реплики, а от БСП, които подкрепиха президента, заявиха, че от ГЕРБ опитват да създават интриги.

Според държавния глава се тиражират лъжи в медиите и става дума за режисирана кампания, която не е първата.

"В стремежа си да дискредитират президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България, и то в разгара на европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели", добави Радев, цитиран от БТА.

"И колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците, и какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите", попита президентът.

"Виждате, че нашата корупция вече се вижда и отвъд океана, чели сте доклада на Държавния департамент на САЩ. И как очакваме да бъдем приети в Шенген и в еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност. Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа", добави в коментар Румен Радев.

На въпрос дали министри са изпълнили заръката на премиера Бойко Борисов да осветлят в президентството теми, за които има съмнения за корупция, Радев отговори, че щом премиерът смята, че някой друг трябва да контролира министрите му, да инициира съответните промени в Конституцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
17
 
! Отговори
С ГЕНЕРАЛА преди 6 години
НАШ НАПРЕД--ДА СМАЧКАМЕ ЧУДОВИЩЕТО ГЕРБ..ДОЛУ ГЕРБ ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА-СТИГА ЦЕНЗУРА....НАПРЕД С ГЕНЕРАЛА НАШ,ДА ИЗМЕТЕМ МАФИЯТА НАРЕЧЕНА ГЕРБ ОТ ДЪРЖАВАТА..-!!!!!!!!
24
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът е изолиран тъй като никой не го приема сериозно в Европа. Това да кажеш на поляците, че санкциите срещу Русия трябва да паднат е политическо харакири. Ясно е, че е крайно недипломатично и грубиянско, а също така много глупаво при положение че поляците са на предния фронт в борбата с руската агресия.Кой е посъветвал президента да говори тези неща в Полша не е ясно, но и никой не се интересува от това. Важното е, че Румен Радев е в международна изолация и предизвиква насмешки
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията не е от вчера и няма да свърши утре другарю президент. Само с партийни лозунги не става.
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ СА НАТРУПАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ДВОЙНО ВЪНШЕН ДЪЛГ, ТАКА ЧЕ АБИТУРИЕНТА ПО МЕДИЙНА СВОБОДА ОТ УНИВЕРСИТЕТИТЕ В ПРАВЕЦ И ВРАНЯ, КЛАСИРАН НА 111 МЯСТО, ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ДОКТОР ПО ФИНАНСИ
21
11
 
27
 
! Отговори
избори 2016 преди 6 години
Гласували за Радев 2 063 032Гласували за Цачева 1 256 480избирателна активност 51.62%За г-н Румен Радев е гласувал всеки трети БЪЛГАРИН имащ право на глас
20
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25да бе! това лице беше избрано с личната благословия и помощ от борисов! герб, бсп и дпс се разбраха радев да е президент и герб номинираха цачева, защото знаеха, че никой няма да гласува за нея! дефакто радев е номиниран от герб!
19
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя човек е слабоумен и го есплоатират безмилостно. И попа го би! Свобода за пРезидента!
18
19
 
9
 
! Отговори
Ама вие,сериозно ли? преди 6 години
Вервате ли му?Поредния който ще ви оправи!
17
1
 
12
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Чакай бе ци.ник ти да не си от бившето вече РБ,че и те са пребоядисани,те също "управляваха" заедно с комунистите от Герб. Ха-ха-ха. Борисов си лъсна ботушите с РБ и ги изхвърли като мръсни котета. Така ще направи и с фалшивите патриоти след време,ще им смачка фасона,като на Янето. Така прави с всички жадни за власт,а не са спечелили те изборите...
16
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалките герберастки *** имат наглостта да оплюват Президента на България, избран от 3/4 от БЪЛГАРИТЕ.За разлика от тяхната хунта, която трети мандат управлява с фалшификации на изборите, за което им помагат отвън.Не познавам човек, който да е гласувал за ГЕРБ. Или ако има такъв явно го е срам да си признае.
15
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия политици си имат партия и това е бсп! нинова е кралицата на интригите!
14
6
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Hafen die Wahrheit
13
16
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливата некадърна и корумпирана герберастка шайка никога няма да прости на президента Радев, че постоянно им вади кирливите ризи и е на страната на НАРОДА.Те си мисялт, че още е оная ухилена Шуш-уми-га от помашките села.
12
39
 
23
 
! Отговори
ист преди 6 години
Радев трябва да се успокои. Няма пагони, няма никаква власт. Така е по конституция. Президентството е тихия кът, там да отмаря от шофирането на тренировачния самолет. Злобата е лош съветник. Споко президенте.
11
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на президента Радев! А който смята да ръси обиди на тема генерал да не забравя, че макар и измислен, и Бойко също е нещо като генерал.
10
16
 
42
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Герберастките чер.ве.и масово в атака във форума. Колкото и да злобеете,колкото и да плюете по Президента,той ще продължава да показва кирливите ризи на мутринско мафиотското правителство,кражбите и интригите научени от живковото управление. Защо да се учудвам,като всички в Герб са комунисти и мутро-милиционери. Злобеете,защото Радев ви обеща да ви пусне прожекторите,за да излезете на светло и за това е тази яростна атака срещу него. Продължавайте с прожектора г-н Президент ние сме с вас.
9
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този му е толкова широка културата, че се чудеше какво да отговори, докато оня с антената на главата го насосваше кое и как.
8
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партия има да прави човекът и се опитва да трупа точки на Боков гръб.
7
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е БСП да възстановят държавността и да сложат пак Пеевски за шеф на ДАНС
6
29
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натресеният на българите ОТ ЧУЖДА ДЪРЖАВА С ПОМОЩА НА ДОМАШНИ ПРЕДАТЕЛИ си позволява да обвиНява други че водели битка с българската държавност-ТИ ЛИ СИ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ БЕ ДРУГАРЮ и коленичещата ПРЕД РУСКИ АГЕНТИ ВИЦЕРЕЗИДЕНТКА??ВИЕ ЛИ СТЕ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ??Ти другарю ДА УПРАВЛЯВАШ ЛИ ЖЕЛАЕШ ТА ИСКАШ ПРОМЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА И КАКВО-СТАВАМЕ ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ??Ти и колкото Бареков не струваш,оня поне разтягаше локуми а ти и да четеш не можеш!