Цветанов зове: Да спорим за политики, но без лични нападки

Пред Жени ГЕРБ: Делегациите се възхищават на София
21 апр 2018 14:10, Анисия Иванова
175
Цветанов зове: Да спорим за политики, но без лични нападки
Архив: Булфото

Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 140 жени от цялата страна в рамките на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ, съобщиха от партията. Форумът е във Вършец (област Монтана). Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация "Конрад Аденауер".

Според Цветанов заиграването със страховете, конфронтациите, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката. Споровете си струват, когато са за политики, смята той. 

"Много е лесно да се държиш безотговорно и да разделяш. Когато един политик не може да предложи алтернатива, залита в полето на личните нападки. Да правиш внушения е много елементарен подход. Отговорният политик си служи с факти", е обяснил Цветанов и е добавил, че днес никой не говори за икономическия растеж, за кохезионната политика, за увеличението на заплатите, а това са истински важните теми. "Дебатът ще се върне в правилната плоскост, когато спрем да отговаряме на нападките", е допълнил зам.-председателят на ГЕРБ.

"По време на КСНС Румен Радев не успя да даде разумно обяснение защо назначеният от него служебен кабинет побърза да завърши процедурата по избор на нови бойни самолети. Попитах и защо е допуснал служебното правителство да подпише толкова неизгодни за нас дългосрочни договори в сферата на отбраната, а той прехвърли отговорността на тогавашния министър. Този министър сега е негов съветник", е посочил Цветан Цветанов.

Той е коментирал, че в становището, с което КСНС е трябвало да излезе след края на заседанието, никъде не е фигурирала позицията на страните-членки на ЕС за химическите атаки в Сирия, Резолюцията на ООН от 2013 г., позицията на Могерини за тези атаки, позицията на НАТО, която гласеше, че информацията на САЩ, Великобритания и Франция е напълно достатъчна, за да се направи прецизно унищожаване на точки, в които се изработват химически оръжия. "В това становище по-скоро имаше припокриване с позицията на Русия", е добавил Цветанов.

По думите му БСП е изкривила дебата по много теми, като за пореден път от партията са се заиграли със страховете на хората.

"Примерите са много - провалът на европредседателството, рухналата ограда по границата с Турция, отделянето на Кърджали от България, злоупотребите в санирането и Истанбулската конвенция. До 15 декември БСП са организирали редица кръгли маси и са правили парламентарни питания в желанието си да натиснат властта по-бързо да ратифицира Конвенцията. След това усетиха накъде духа вятърът и промениха позицията си. Това е БСП. Този техен подход ще продължи и занапред", е анализирал председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според него през септември и октомври миналата година всички хора са асоциирали председателството само с ремонта на НДК. "Днес няма делегация, която да си е тръгнала от София и да не е била възхитена", е добавил Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
3
 
! Отговори
маши на Русия преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
133
3
 
5
 
! Отговори
президента се издаде преди 5 години
Абе президента се е компрометирал отдавна. Народа го вижда това.Спомняме си и как носеха *** до Силистра защото СерГея не даваше да се строи завода за ***. Просто БСП си беше и си остана една ретроградна терористична организация.
132
2
 
3
 
! Отговори
Зърнени култури преди 5 години
това зрънце усети че ще го кълът със суджиците по заТникъ и зе да дига кълвача за орални наказания.Бойко ще направи още един мандат ако разкара това мозъчно извращение от политиката
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
някой трябваше да му каже в прав текст на Ц.Ц .че е необразован , че е ароганен и нагъл..Тоест изпълнява всички условия да е Ч-Л-Е-Н на ГРЪБ даже още повече негов председател. И в целият този спор..даже привържениците на тази мижава партия нито за момент не оспориха и като че ли се съгласиха и те с интелектуалният статус на Ц.Ц. и членовете /по малки/ и членки приеха този този факт. Цецо покажи си дипломите-може пък да ти се извиним. Защо се срамиш да се наречеш грамотен /макар че не си /
130
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ГЕРБ - *** кога ще ги водят на академия.
129
2
 
7
 
! Отговори
ЗА НАША СМЕТКА преди 5 години
ВСЯКА ДЕЛЕГАЦИЯ Е ОБИЛНО НАХРАНЕНА, НАПОЕНА И СЛОЖЕНА ДА СПИ В ПЕТЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ. ПРИ ПРИСТИГАНЕТО СА ИМ ДАЛИ ПОДАРЪЦИ, НА ТРЪГВАНЕ ПАК.ЗАТОВА СА ДОВОЛНИ.
128
2
 
7
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Лицемер!!!
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та ти започна пръв да плюеш ? И нещо май ти е припарило отзад та обърна палачинката ??
126
2
 
14
 
! Отговори
един българин преди 5 години
радев е символ на големите български пилоти-ген. симеонов-чичо и племенник, ген.михов.България даде големи военни пилоти, хора честни. В авицията има само едно-правилно решение т.е. честност.Той не служи на други държави и милее за роди-ната ни, което не е характерно за много други политици.Един ден за неговото пре-зидентство ще се пишат добри неща, а за други политици-нищо.
125
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
133 - Всъщност, на никой не му пука, дали и имаме президент... Защото нищо не прави. От неговата титла, смао "омбудсмая"-та е по маловажна.
124
2
 
11
 
! Отговори
Ало преди 6 години
А сега как ще коментираш днешният доклад от щатите,че сме корумпирани на всички нива-че правителството е виновно или отново Радев.Защото за теб тоѝ е виновен за всичко.Всеки месец тичаш до САЩ и пак срещу Бойко е доклада.
123
2
 
12
 
! Отговори
сорая преди 6 години
радев е честен и доблестен мъж, като президент заслужава и втори мандат и дано го получи.Народа се гордее с президента радев.
122
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От страх е дал да му прочетат писаниците, те не са били негови, някой слуга ги е написал. Защото ако беше отишъл лично, щяха да му фърлят един бой, шутове и пестници по кривата му тимба.
121
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мощно освиркаха Цв. Цв. Е на концерта на Силви Вартан
120
14
 
2
 
! Отговори
Хе хе преди 6 години
Цецо Що задава въпроси чиито отговори са известниДесин Румен искаше да лапне комисионните за ГрипенитеАма Ф16 му мина път...
119
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажи нещо за светлото Бъдеще . Ние и без тези словоизлияния знаем колко струва злокобното настояще .
118
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецоуууу, за теб някога се е изказал Френсис Бейкън, прочети в google за него. Бейкън казва, човек знае толкова колкото може. Цецо е типичен пример за незнание и неграмотност. Липсата на прочетена художествена литература, генетичната обремененост която е изписана на лицето му, преяждането с власт и пари, липсата на контрол и самоконтрол, ясно се виждат от това което прави това лице. Има и още един проблем, на English се казва, infiriority complex, който Цецо притежава и прикрива но не може.
117
0
 
12
 
! Отговори
До 124 преди 6 години
Направо ме разби, колко си прав!!
116
0
 
20
 
! Отговори
На времето, преди 6 години
преди 10.11.1989 г.,на такива,като него викаха АПАРАТЧИЦИ,сега трябва да им викаме АПАРТАМЕНТЧИЦИ!!!
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.....спрете телевизора.....