Да свалиш 70 кг, но с пържоли в менюто!

Бях 140 килограма, сега съм 73-74, обясни Атанас Узунов
5 фев 2019 12:40, Анисия Иванова
64

Да свалиш над 30 килограма за година, без да изключваш пържолите от менюто. Да, напълно постижимо е. Това доказват Атанас Узунов и Александър Сарамандов, които гостуваха в "България сутрин", за да споделят тайната на успеха в битката с наднорменото тегло.

Примерът на Узунов вдъхнови повече от 250 хил. души в социалните мрежи. Сарамандов пък свали 65 килограма, следвайки съветите на Атанас.

"Бях 140 килограма, сега съм 73-74. Трудно намерих пътя, минахме през всички диети. Обиколки на градинки, тичане и нищо не ставаше. Трябваше да взема нещата в свои ръце. Това е режим на хранене, който изключва всички въглехидрати - хляб, тесто, захар. Влизане в кетоза. По този начин горим мазнините по нас и подобряваме здравето си от мозък до кости", сподели специалистът по хранене Атанас Узунов пред Bulgaria ON AIR.

Той вече залага на пълномасленото сирене, маслото, яйцата, зеленчуците, рибата и периодична гладува от 15 до 36 часа.

Консумираме само естествени мазнини, подчерта Александър Сарамандов. За него закуската трябва да е изключена, освен ако човек сутрин не приема медикаменти. А ако се закусва, то трябва да се приемат 1-2 варени яйца и малко сирене

"Хубаво е между обядът и вечерята да има поне 5-6 часа. Препоръчително е да се избягва йодираната сол", каза още Александър.

И двамата мъже не спортуват. Настояват, че храната е на първо място за здравето на човек. Според Атанас и Александър българите масово не знаят как и с какво да се хранят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
14
 
! Отговори
здравословно преди 5 години
Яжте здравословно.Това, което бабите ви са яли.Без пакетирани.
56
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази диета и другите подобни на нея са адски вредни и супер много ще си прецакате здравето. Преценете дали си струва заради едната суета да се влачите хронично болни с години след това.
55
13
 
17
 
! Отговори
aa преди 5 години
само няколко месеца са нужни да си ликвидирате бъбреците, черния дроб и стомаха от плюскане само на месо и тогава ще почнете да виете
54
3
 
11
 
! Отговори
aa преди 5 години
я този индивид на тази диета да каже дали тялото му вони на ацетон. В последно време се рекламира няккаъв американец дето пише книги че точно тази диета е чудодейна, да не е и тоя от тази кампания.
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да изключиш въглехидратите? Луди ли сте, с какво според вас се храни мозъка .. или той не е от значение. За да качваш кила (както казаха по-долу) са "виновни" хормоните и по-точно веществата, които влизат в организма и които той приема за естроген, за това и със съвременната храна някой момчета са с по-големи д*пета. За да се избавите от това е нужно да спрете всякаква преработена храна (вкл. консервиана). С малко спорт тялото само ще върне баланса.
52
4
 
14
 
! Отговори
Нонстрадамус преди 5 години
Стига с тази КЕТО диета. Това е глупост. Слаб и задръстен със сланина - не благодаря!След едни 10-15 години на тази диета, ще разберете какво сте си причинили.
51
5
 
3
 
! Отговори
Нонстрадамус преди 5 години
Стига с тази което диета. Това е глупост. Слаб и задръстен със сланина - не благодаря!
50
2
 
14
 
! Отговори
БЕЗ ЗАХАР преди 5 години
Аз ще го каза по-лесно, не е нужно да имате здравословен проблем или наднормено тегло за да изключите захарта и захарните изделия напълно от хранителния си режим. Ако се здрави и с нормално тегло, консумацията на въглехидтатите от хляба, ориза, картофите, плодовете не е никакъв проблем, стига това да не е основната ми храна. И като казвам БЕЗ ЗАХАР, нямам предвид захарта да се замести от синтетичен подсладител като аспартам (т.е вместо кола да пием диетична кола, понеже била без захар).
49
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животниските мазнини се усвояват от организма и лесно се превръщат във енергия. Поради тази причина и лесно се изгарят със спорт.А като набивате наситени растителни мазнини като палмовото масло, това няма изгаряне! Трудно се чисти. Тези мазнини са толкова наситени че даже съпуна трудно ги разтваря а какво остава за стомаха!Може да пробвате. Вземете чисто палмово масло намажете си ръцете и после пробвайте да ги измиете.....И тоя *** го ръгат във всичко! От десерти и сирене до колбаси.
48
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има много затлъстели хора не защото ядат много ами защото ядат малко и то най големите ***.Масово се тъпчат със палмово масло, слънчогледово и рапично илио. Най вредните мазнини! Особенно след като преминат термична обработка.Ако ядете животински мазнини няма да имате проблеми. Например свинската мас е много по полезна от всяка разтителна мазнина! Едно време хората са готвили само със животински мазнини и по селата са живели по 100г. Затлъстели не е имало както сега.
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затлъстяването се дължи преди всичко на генетични промени или хормонален дисбаланс.Иначе казано ако лесно пълнеете и трудно сваляте килограми това е сигнал че имате някакъв друг проблем. Яденето не единствен фактор.Здравия човешки организъм се самобалансира и усвоява толкова хранителни вещества и калории колкото му е необходимо. Останалото се изхвърля.Но има значение и качетвото на храната. Например наситените мазнини от растителен произход може да се натрупат и организма трудно ги чисти.
46
3
 
10
 
! Отговори
Виждал съм това преди 5 години
Напълно възможно е!Изобщо не е Чудо това.Самият потърпевш го казва по-горе.И с пържоли става, АМА трябва да вдигнеш енергийният преразход на организма си с бягане ,тичане, упражнения и да изключиш Въглехидратите -от Захар и Хляб,че до мед и ориз и картофи.Инак си хапвай пържолки- пилешки, Риба на скара и по нетлъсто свинско.Накарай черният си дроб да работи за теб!
45
3
 
16
 
! Отговори
BigAl преди 5 години
Режима наистина е добър. И при мен работеше и се чувствах прекрасно. Изчезнаха и мускулните спазми и болки в кръста. За съжаление развалих режима преди няколко месеца, но смятам да започна пак. Най-трудното е съпротивата на близките, които непрекъснато те гледат странно защо не искаш баничка, пица или пържен картоф. Много бързо се свиква с храненето. Има един период на загуба на енергия, трае около седмица, две, тъй като тялото се адаптира. щом премине този преходен период-БИНГО!
44
1
 
10
 
! Отговори
смок преди 5 години
Не требва воля. И пържоли не е добре. Само мазни свински ребърца на скара - пробвано, няма глад.
43
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ги свалих пък на шоколади и вафли. Точно с въглехидрати. Преди 20 години и задържах килограмите. С всякаква монодиета може да се отслабне. Може и с балансирана такава. Не е нужно нищо да се изключва от менюто. Въпросът е просто в калориите и движението.Иначе монодиетите са винаги вредни. Нищо, че са модерни.
42
0
 
15
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Има един ключ към успеха - нарича се воля. Останалото е алабала. А пътища много. Редуциране на порциите, балансирано хранене, кардио и анаеробни упражнения, алкохол само по повод или най -добре без, елиминиране на нощните закуски и мнооого други!
41
7
 
7
 
! Отговори
PoPolina преди 5 години
Диетата работи. От личен опит. Но важното е след това да не си върнете старите навици!!! Групата във Фейсбук се казва: Оригинал - Отслабвай и бъди здрав с мен Атанас Узунов. Има и книжка по темата, която е издал господина. Цената й е около 28 лв. Успех на всички!
40
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговорът е: фитнес клуб, тюмбели азиатски!
39
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Препоръчвам "Зоната", защото е за спортисти, от спортен лекар, подхожда се индивидуално, не се лишавашот нищо, храниш се от 8 до 11 пъти на малки порции.Резултатът е отличен - минус 20 за 10 месеца.И ги поддържаш. Не мога да гладувам, обичам месо, не обичам марули.Месо и зеленчуци е това, което сваля холестерола, ако изобщо е необходимо.От опит.
38
2
 
20
 
! Отговори
Стоко преди 5 години
Да оставим настрана простотата в изказа на гостите, който е далеч от професионален. Беше наложително да се спомене задължителната нужда от завишен прием на течности и въвеждането на равномерно балансирана диета, като почивка, на всеки 2-3 месеца прекарани в кетоза. Изключването на спорта в този режим е пълна глупост, тои има метаболитен и психологичен ефект върху спортуващия. Периодичното гладуване пък е познато като фастинг и е нужно да се информирате по темата преди да експериментирате.