Митрополит Гавриил: Скандинавският подход към децата е страшен!

Страх ме е България да не стигне до това, допълни духовникът
Обновена: 18 фев 2019 07:37 | 17 фев 2019 20:02, Анисия Иванова
170
Митрополит Гавриил: Скандинавският подход към децата е страшен!
Снимка: bTV

Свръхлибералният скандинавски подход към децата е страшен, заяви ловчанският митрополит Гавриил във връзка с позицията за Национална стратегия за детето, която беше публикуваната, а впоследствие свалена от сайта на Св. Синод.

"Ние изработваме становищата по екипен начин. Синодът определя комисия от педагози, богослови и юристи, на които им се възлага дадена тема. След това становището минава през заседание на Светия синод. В случая нямаше възможност, защото имахме четири дни, за да направим становище, за да може то да влезе навреме в Министерския съвет”, обясни митрополит Гавриил по bTV.

Още по темата

"Аз лично съм против физическите наказания. Смятам, че това не работи. По-добре е детето да бъде лишено от нещо, което обича. Например някаква игра. Това дава по-добър ефект. Физическото наказание е крайна мярка”, смята той.

По думите му скандинавският пример децата да имат повече свобода да взимат решения всъщност е свободия.

"За мен този пример е страшен и най-много ме е страх България да не стигне някога до това, което е в скандинавските страни. Ако имаме възражения срещу тази стратегия, то е защото се опасяваме, че тя е един преходен елемент по пътя към нещо подобно. А то е страшно, защото постепенно се изземват функциите на възпитание на родителите и се възлагат все повече на държавни учреждения”, коментира Гавриил.

Той е категоричен, че абортът е убийство. "В този смисъл бихме искали защитата на детето да започне още в момента на неговото зачатие. Не си въобразявам обаче, че можем да постигнем това да бъде забранен. Не се и опитвам да го правя. Мнението ми обаче не може да бъде друго”, каза още митрополит Гавриил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
15
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Скандинавците си имат едни "глупави", меки политици които веднага си подават оставките при загуба на избори или нещо нередно, докато българите си имат истински мъжкари политици които не мърдат от местата си, дори да ги хванат по ***..
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
масоните ще погубят децата, прокарвайки "законови" механизми за откъсването им родителите
20
19
 
4
 
! Отговори
читател преди 5 години
Този пък какво общо има с децата?Да си гледа колегите доносници.
19
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
съгласен съм с попа изцяло , обаче и аз като него силно се опасявам, че тук вървим именно в плоскостта на скандинавската перверзия, разпуснатости свободия.най-добре си беше схемата от социализма
18
6
 
6
 
! Отговори
Трол преди 5 години
News. България е на дъното в доклад за корупция в ЕС. Четиринадесет от водещите 20 страни по тазгодишния Индекс на възприятие за корупция са от Западна Европа и Европейския съюз (ЕС). С 88 точки Дания е световен лидер, въпреки че резултатът остава непроменен спрямо миналата година. В региона, Дания е следвана от Финландия, Швеция и Швейцария, всяка от които се оценява с 85 точки, представят в сяой доклад "Трансперънси интернешънъл".
17
7
 
4
 
! Отговори
Трол преди 5 години
StandartБългария е на опашката в ЕС по спазване на основни трудови права. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров, който представи изводите от третия годишен доклад на синдиката за нарушаването на трудови права. Той обяви и мястото ни в света според Глобален индекс на Международната конфедерация на профсъюзите за нарушени трудови права.
16
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дека беше, *** църкви заспал, га народа са о гърба с чалга? Кат станах въевежни мутри, златни шанци, мерцедси и чрочи? Дека спа тогава, *** цървко?Сега за това на даваш вой, защото всички на дадоха вой и никой го не ще. Много лес и, *** църкви смота а.Ти не си църква, ти си акционер о дружество, въртя и от агенти, дето си прави евтен пиар, по подобие на всеки втори политик....
15
10
 
6
 
! Отговори
Трол преди 5 години
InvestorБългария на дъното в ЕС по нови коли на глава от населениетоПоказателят за 11-те месеца на 2018 г. е 4 нови коли на 1000 човека
14
8
 
8
 
! Отговори
Трол преди 5 години
BlomergtvБългария е на дъното на класацията по жизнен стандарт в Европейския съюз, потвърждава поредно изследване - този път на икономистите от БАН. Авторите са проучвали и териториалните различия, според които водещ е Югозападният район, а сред губещите е и Южен централен, съобщава резултати от изследването БНР.
13
12
 
6
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Извадка от български новини, 2018."Смразяваща статистика - 22 жени са убити от партньорите си в България само тази година"
12
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И други неща може да си спомним за тези страни. Например преди две три години скандинавски съд отсъди присъда в много "демократично" дело. Поръчител на убийство съдеше извършителя на убийството за несвършена работа. ***,отите си имали дори договор. Единият получи присъда като поръчител на убийство, а другият за несвършена работа по договор, по точно защото не е убил жертвата - която беше 14 годишна ученичка! Да ви го ....... на ЕС.
11
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако желаят и пари да ми дават за да живея във Финландия никога няма да стъпя там.
10
4
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БЕЗ ФИЗИЧЕСКО НАКАЗАНИЕ НЕ МОЖЕ!!! ТО ТО НЕ СЕ ПРИЛАГА ВЕДНАГА! ПЪРВО МУ СЕ ПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКА, ЧЕ ТОВА НЕ Е РЕДНО СКАРВАШ МУ СЕ!ПОСЛЕ МУ СЕ ПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКА, ЧЕ СЛЕДВА НАКАЗАНИЕ!И НАКРАЯ БОЙ ПО ДУПЕТО ДОКАТО НЕ СТАНЕ ЧЕРВЕНО :DАКО ДЕТЕТО КРАДЕ МУ СЕ КАЗВА, ЧЕ ДРУГИТЕ СИ ЗНАЯТ ТОЧНО НЕЩАТА И , ЧЕ ЩЕ ГО ХВАНАТ , ЧЕ Е ТО!
9
16
 
19
 
! Отговори
Трол преди 5 години
В скандинавските страни е страшно докато в балканските се трепат пияни пред дискотеки и по пътищата. Балканските страни цъфтят. Безупречно управление, нулева корупция. Никава кражба на евро средства.. Развита и на най високо ниво социална система.. абе рай
8
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично нито харесвам скандинавия, жителите и т.н. нито пък студа. Обожавам южните топли страни. Скандинавците са дръпнати и студени хора. За разлика от южняците който са усмихнати и добродушни и топли.
7
3
 
26
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Малмьо е столицата на изнасилвачите в Европа.
6
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** 2Ти *** като не ти харесва заминавай във скандинавските държави. При извратените скандинавци. Не можем да се движим по техните разбирания. Ти деца имаш ли , и ако имаш си ги възпитавай по скандинавси. Тук живеят българи които стотици гони са възпитавали и отглеждали успешно деца, и не по едно , а повече.
5
21
 
4
 
! Отговори
Трол преди 5 години
До 4, брей.. Какъв ум, каква памет.. Как си го спомни това?? Хиляди хора се мъчеха да си го спомнят това, без успех.. браво на тебе..
4
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Скандинавските страни става нещо странно. Спомням си как в една зоологическа градина решиха, че едно жирафче не трябва да живее и извикаха деца да гледат как ще го евтаназират и след това му направиха дисекция. Не разбрах защо не дадоха жирафчето в друга зоологическа градина, ама нейсе. А иначе мнението за добричките скандинавци е силно преувеличено - всеки си спомня как оня пияница шутира камериерката в хотела, и ако не беше камерата никой нямаше да повярва.
3
8
 
14
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
Напишете нещо за Цвък Молитвата - кога пак ще ходи на сатанинска молитвена закуска.