Младежка кръгла маса ще бистри демократичните промени

За нас демокрацията не е даденост, отчитат младите
11 ное 2019 10:40, Красимир Ангелов
27

Ден след като отбелязахме 30 години от демократичните промени в България, млади българи с интерес към политиката пресъздават кръглата маса от онези години, на която беше определен новият курс, към който страната ни върви вече три десетилетия. За събитието говорят Атанас Радев - председател на Студентския клуб на политолога, и Илина Мутафчиева от Националния младежки форум и докторант.

"Ние от студентски клуб на политолога активно се занимаваме с политика и бих могъл да кажа, че от дистанция на времето не сме обременени от събитията, които са се случили преди 1989 и по времето на Прехода, имаме по-обективна преценка за това какво се е случило", коментира Атанас Радев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"За нас демокрацията не е даденост. Това се опитваме да възпитаваме в нашите участници на различни обучения. Говорим какво е демокрация, какви са нейните ценности и защо тя е важна, да бъде отстоявана всеки ден, защото както я има днес, така утре може и да я няма", отговори Илина Мутафчиева на въпроса дали взимаме за даденост демокрацията.

Атанас Радев разкри, че на кръглата маса ще има студенти от различни специалности и всеки един ще изложи неговите виждания за развитие на България.

"Това е една от малкото кръгли маси, която не се прави от млади хора за млади хора", заяви Мутафчиева като допълни, че "Галъп Интернешънъл" организира събитието.

И двамата са на мнение, че паралелите с други страни са хубаво нещо, но трябва да се гледат и лошите примери, от които може също да се поучи обществото ни.

Кръглата маса ще се проведе днес от 9 часа в  клуб "Перото". Достъпът е свободен за всички желаещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
V преди 4 години
Демокрацията е анархия с банани в която основен спорт е атаката на държавната хранилка .Демокрацията е анти капиталистическа и службогонска ;)
25
0
 
1
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Изкарайте репортажа за кръглата маса от телевизията,първа или втора програма ,към 3 часа след полунощ,който беше много кратък.Повече не го показаха! Чух само,че овчедушно се разбраха,първоначалният капитал да се осигури по спекулативен начин??? После разбрах,че понятието "спекула",за тия умчовци означавало гандиозна кражба на банки и промишленост от комунистите.
24
0
 
0
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Статистически погледнато всички коментирали тук, са болни мозъци....
23
1
 
2
 
! Отговори
асд преди 4 години
Искаме или не, младото поколение ще дойде на власт! По-добре да не се дърпат старите муцуни.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т.Ж.: Другари, по-близо до масите !
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20Кажи ни, о мъдри! Не се притеснявай! Допий си ракийката и ни се накара със за учени клишета от рода на "съсипахте я тая държава" от удобството на телефона или компютъра си, без да длпренесеш с нищо повече, освен да си излезеш яда върху тотално непизнати хора.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Това, че някой не ти е харесал, не означава че всички са лоши. А и кой предпочиташ, да е начело - някол напуснал гимназията в 10-ти клас за да меси вар или хора, които учат, за да се подобрят?
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли за цели 30 години да не схванете как се прави една проста демокрация? Какви са тези кръгли маси, крал Кратун, рицари и средновековни олигархични глупости? При истинската демокрация няма такива глупости. Демокрацията е най-елементарната система на управление - събирате се на площада, взимате властта и управлявате самите вие от площада.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До адвокат ТаневНикакъв адвокат не си, а въпросите са ти риторичми и нападателни, така че не изисква отговор.И спри с това българското "ако нещо не ми харесва е невалидно и трябва да накарам хората участващи в него, да се чувства зле". Грозно е!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво означава "ще бистри"?Иначе няма лошо, за младите да се интересуват от политика и да мислят за бъдещето. Повечето ми набори мислят за това, Как да изкарат пари, за да платят наема, след което да се напият и надрусат.
16
0
 
2
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Пояснявам: Най голямата пречка за истинската демокрация е,либерал демокрацията!?...
15
0
 
6
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Могат ли да ми кажат тези, какво е първо това демокрация,второ какви демократични промени настъпиха след 90те год. трето защо само те са се събрали на дискусия а не са поканили бездомни и безработни на тази им дискусия плюс селяните на които унищожиха поминъка плюс няколко известни криминални типове и няколко наркомана за"капак"...И накрая да ми кажат коя е най-голямата пречка за истинската демокрация?
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастките комсомолци се чудят какво да откраднат. Да не останат по-назад от батковците си.
13
0
 
5
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Преди няколко год.един участник на кръглата маса в началото на 90та год.се изтъпани и каза: Ние тогава излъгахме хората(писаха го във вестника).Та и сега мога да извикам: Олеле,пак ли кръгла маса!?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще им бистри?Мътна и кървава и край няма!Хора без работа-на кой му пука?
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно за вас си беше даденост.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яааааа,те активно се занимавали с политика.В какво всъщност се изразява вашата активност,щото нито сме чували за вас,нито сме ви виждали.Може би сте колкото една кръгла маса,и на маса бистрите политиката.И аз така.
9
1
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Тия дечковци са изкарани по теле-визиите от дедовците и бабите им седесарковци. Само като видя, тази визия на подострен молив с очила, "ала Филип Димитров", веднага става ясно, кой стои зад тях. Още в началото на 90-сетте, седесарите си бея барнали тая отвратителна визия: брада, мустаци, очила и безкрайно лаладжийство и наглост, всичките бея в един калъп. Още тогава си бея за тепане!
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да бистрят демографските проблеми.
7
3
 
4
 
! Отговори
Флоранда преди 4 години
А аз искам да дефекирам върху тая кръгла маса ама защо е кръгла не е много удобна за дефекиране?