Мнение: Светът бавно се самоубива заради този вирус

Тръмп спасил животи с решението си да затвори границата с Китай
Обновена: 24 апр 2020 23:05 | 24 апр 2020 23:05, Веселина Йорданова
74

Залага ли президентският си пост Доналд Тръмп в борбата си срещу Китай? Според журналиста Огнян Дъскарев американският президент е спасил много човешки животи с решението си да затвори границата с Китай в началото на тази година.

"400 млн. долара са били платени миналата година от Съединените щати за СЗО, Китай е платил около 10 пъти по-малко. Независимо от това, на 14 януари тази година Световната здравна организация повтори безумното твърдение на китайските власти, че вирусът не се предава от човек на човек. Това беше една много ярка лъжа.

На 21 януари тази година беше открит първият болен в Съединените щати, сега са 900 000. На 31 януари Тръмп затвори границата с Китай и по този начин спаси безброй човешки животи", коментира Дъскарев за Bulgaria ON AIR.

По думите му в началото на декември се е считало, че вирусът е прескочил от прилеп на човек, но по неофициална информация, свързана с разследване на Американските тайни служби, епидемията е започнала от института по вирусология в Ухан.

Светът бавно се самоубива заради този вирус. България бавно се самоубива, Съединените щати също, икономиката се самоубива, подчерта журналистът.

"Благодарение на Тръмп беше спасен Ню Йорк. Град Ню Йорк и щатът, защото той осигури 1900 болнични легла за един център. Освен това изпрати един военен кораб в болница с още 1000 легла и станаха 2900. И той осигури над 10 000 вентилатора за щата Ню Йорк. От тях много не бяха използвани", заяви още Дъскарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това си мислех и аз. Едно към едно думите на Тъмп. Факти, детайли... кучета ги яли. Страшен журналист
31
5
 
9
 
! Отговори
Kajzer преди 4 години
А бе тва тръмпист е диагноза бе. Плещят едни и същи опорни точки и като се разтърсиш се оказва, че са и лъжи. Първо Куомо е поискал 17 000 вентилатора от правителството, но се оказва че има 10 000 за цялата държава и щатите се надцакват кой да ги вземе. За едни има за други няма да има. Какво значи "Тръмп спаси града"? Кое му е спасеното с тежка карантина, 1000 умрели на милион, препълнени болници и лекари без защитни облекла?
30
2
 
10
 
! Отговори
V преди 4 години
Американците пиритискат китайските фирми да не купуват петрол от Русия ;) Затова паднаха цените на петрола. Китай има общи интереси с Русия но си гледа неговия интерес .А иначе вярно че Китай е гладен за храни и руснаците продават много там.Китайците трябва да избират между американските пазари или по сигурни инвестиции в коалиция с Русия.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Това е решение на щаба. По някаква причина да не натоварва болниците. Да приемат само най спешните случаи. При една ситуация като Италия е разбираемо, но при нас малко над 1000 е странно
28
13
 
7
 
! Отговори
тиша преди 4 години
само Русия може да ни почогне на нашите деца от чумата
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30При нас тестовете са сравнително малко. 5-10 процента е средно тестове/заразени в западна европа.Теоретично 7млн при дори 5 процента дава 350 000.Не казвам че е така. Въпроса е че става дума освен за здраве, и за много политика и икономика. Може всички тези ограничения на хората вече доста време, и изхарчените ресурси да не доведат до резултат
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27Значи, ако 1000 не е реалната бройка, а примерно 35 000.Питам:Значи 34600 души си го имат вируса и си живеят без никакъв проблем.Оттам - защо това е така при тях, а при 600 човека, примерно, ги вкарва в болница?И само придружаващите заболявания ли са причината?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 27Хубаво, ама тая "ясна картина" след 10-14 дни може да е друга.Докога ще продължава това?
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26Ще има ясна картина. 1000 ли мислиш е реалната бройка.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БгИ какво като направиш скриниг?След 7-10 дни ще трябва да повториш, и така колко пъти?
22
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е прав г-н Дъскарев.Убива ни не грипа, а мерките срещу него. Убива ни страхът на невежите.
21
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от комунисти само беди и мизерия, нека западът да види "плюсовете" на комунизма и да продължават да инвестират в Китай
20
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ще ни помогне!Да те попитам.....разтовариха ли линейките?
19
13
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Докато Умните - Умували ,Турците се НалудувалиХА-ХА-ХА-ХААААААААААТурция - Превзе - Либия, Ирак и Половин Сирия,Умрелия - Умрял , Да идва СледващияХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
18
12
 
11
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Мерките, които се взимат с,цел ограничаване нямат смисъл ако не се започне масов скреенинг на населенитео, за,малка държава това не е ороблем нито финансов нито организационен ще отмнемв дни, след това ще имате пълна яаснота и какво точно да се прави, скрининга трябва да,се,напеави наколко пъти през две седмици като се променат мерките докато се приключи. Сега което правите ще продължи години
17
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е най-неадекватния президент в историята на САЩ.
16
10
 
14
 
! Отговори
Хлопа му дъската преди 4 години
Този сигурно им е струвал доста евтинко на тръмпистите. Не че защитавам жълтурите, много лъжи наприказваха, но тои *** толкова прекалява с хвалбите за "гениалните" държавнически решения на рижия клоун, че чак байгън да ти стане.А светът не се "самоубива", кризата щеше да си настъпи по-бавно и постепенно без вируса, друга разлика няма. Впрочем и решения няма - финансовата система вече е толкова сбъркана и вредна за реалната икономика, че изход не се вижда.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Иска ти се, нали?
14
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новата Ялта- РФ, Беларус, Украйна, Молдова, България, Македония + Сърбия и Сръбска Босна, Унгария и Словакия като близки съюзници! Върху това умуват сега Щатите, но ако стане реалност Америка си получава опечената китайска патица, Тръмп най- вероятно служебно втори мандат, а Путин ще остане в историята като човека възстановил една вече позабравена епоха и империя
13
7
 
7
 
! Отговори
подкрепям напълно преди 4 години
Подкрепям напълно мнението и съжалявам за това, че не мога като този господин да го изразя. Най тежко нещо на света е да имаш ерудиция, но да нямаш ефир.