Мравката, която разбуни духовете: "За" и "против" книжка за еднополова любов

Пазете децата, написа в мрежата Ангел Джамбазки
Обновена: 25 яну 2021 10:29 | 25 яну 2021 10:21,
532
Мравката, която разбуни духовете: "За" и "против" книжка за еднополова любов
Снимка: Фондация "Сингъл степ"

Детска книжка, в която е включена история за еднополови двойки, разбуни духовете в социалните мрежи. В "Мравин и планетата гора" авторката с псевдоним Великан Василева разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му памагат две крилати дами, които живеят заедно.

Героят среща и два мъжки лебеда, които са "заедно", защото се обичат. Книжката доведе до полюсни реакции и коментари сред родителите. Появиха се и коментари като "пазете децата", отправени от депутата Ангел Джамбазки.

Според някои родители историята е съвсем нормална и показва реалността. Те са на мнение, че така или иначе децата ще срещнат в някакъв момент от живота си еднополови двойки, а те като родители нямат притеснения да им обяснят житейската ситуация с книжка. "От както свят светува има еднополови двойки. Те са като всички останали", пише майка в мрежата.

Други обаче считат, че никога не биха купили подобна история на децата си и тя би могла да обърка нормалните им представи за семейството. "Мисля, че няма полза от такава книжка. Нито е поучителна, нито полезна за децата", пише друг родител.

"Идеята тръгна от необходимостта децата на еднополови семейства да могат да се припознаят с приказните герои от книжките. Те обичайно са първото нещо, с което децата растат. Те не намираха свой герой и това е причината такъв да бъде създаден. Това обаче е книжка за всички, не само за децата на еднополови семейства", разказва пред Нова тв Елена Генова.

"Функцията на приказките е да изследваме света. Има най-различни приказки и в тази възраст със сигурност не се влиза в много детайли. Децата сигурно няма и да обърнат много внимание на конкретната идея в приказката", казва и психологът Анна Жукивская, психолог от фондация "Сингъл степ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
11
 
! Отговори
до КАЛЕКОТО преди 3 години
не очаквах от поклонник на класическите американски идеали да се изказва като травестит
26
0
 
34
 
! Отговори
lenin преди 3 години
нито мравките нито лебедите се плющят ....сега някоя организация за защита на живитните да ги погне тези ***.НИкога не съм виждал мравка да гърби друга мравка или два лебеда на 69 да си смучат трътките.Престанете и разберете че сексуалните предпочитания са избор и не е нужно всиюки да знаят та и и книги да се пишат за деца
25
8
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
А бе кво ме занимавате. ОСТАКВА НА ГРОБ. Боко е за затвора.
24
3
 
33
 
! Отговори
МНОГО ИСКАТ ОТ САЩ преди 3 години
да ни върнат във времената на родово-племенните съюзи и когато поради липса на хора по света чисто биологичеки се е налагало да се създават секкуални отношения между роднини. Джендърите даже влязоха в правителството на САЩ - ЖЕНА ли е МЪЖ ли е новия министър....Израждането на нациите е висша цел на САЩ
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хомосексуалисти винаги е имало, но сега стана "модерно" да си такъв.Да си живеят, както искат тези изкривени хора, но да не ни го навират в очите, че са сбъркани.КАТЕГОРИЧНО съм против еднополови двойки да отглеждат деца. Това е престъпление."Грешиш вече не е модерно
22
7
 
11
 
! Отговори
Автор преди 3 години
Авторката на книжката е Слави Василев - апологета на Фигуранта ,който е син на Васил Василев - агент на ДС и човека ,омърсил Левски като българин !!!
21
23
 
5
 
! Отговори
ВИНАГИ Е ИМАЛО преди 3 години
Още от зората на човечеството винаги е имало и хомо и пансексуално ориентирани хора. Още в древността Тракийци, Римляни, Гърци и много други чак до днешно време и бъдеще ще има такива хора няма и не могат да изчезнат. ЗАЩО ПРОСТО ДА НЕ ГИ ПРИЕМЕМ че са такива и че съществуват ???
20
7
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Кажи им го бееее, Калеко, кажи им бееее
19
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хомосексуалисти винаги е имало, но сега стана "модерно" да си такъв.Да си живеят, както искат тези изкривени хора, но да не ни го навират в очите, че са сбъркани.КАТЕГОРИЧНО съм против еднополови двойки да отглеждат деца. Това е престъпление.
18
43
 
4
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
На който не му харесва еднополовата любов да ходи при комунистите в Русия - там няма.
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре, и на мравките посегнаха
16
2
 
35
 
! Отговори
ВЕЧЕ В ЕВРОПАТА преди 3 години
нямало да се псува на м.айка, а на родител номер .... Само не знаят кой кой номер е
15
4
 
49
 
! Отговори
В ЗАТВОРА преди 3 години
всички от тая фондация и солени глоби за печатарите, че разпространяват литература по-лоша от порнография
14
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време имахме Ферди мравката, сега имаме *** мравката
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НАРОДНИЯТ СЪДТова е една отминала епоха на тъмно и безпросветно време на средовековни инквизиции от прости и неграмотни хора управлявани от феодали.
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига ни занимавайте с обратните
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно авторът на книжката много се е зарадвал, че толкова много хора искат да го задоволят, затова иска да се представи и да си каже кой е и къде да го намерят желаещите, но е свенилив и го дава заобиколно. Нищо, в следващата статия ще си каже.
10
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От сайта на въпросната фондация:Фондация "Сингъл Степ" е подкрепена от Фондация "Институт Отворено общество" в съдействие с Human Rights Initiative на Фондации "Отворено общество".
9
3
 
22
 
! Отговори
до НЕКА ИМА преди 3 години
съгласен ли си НЕКВИ ХОРА да "обичат" *** и децата ти....
8
14
 
7
 
! Отговори
Киро Брейка преди 3 години
Трябва да правим само еднополова любов защото светът е пренаселен