Ключовото за случилото се с МиГ-29 е намирането на черната кутия

Операцията ще приключи като се уточни причината за инцидента, каза специалист
Обновена: 11 юни 2021 10:31 | 11 юни 2021 10:22, Петя Славова
160
Ключовото за случилото се с МиГ-29 е намирането на черната кутия
Снимка: БГНЕС

Ключов етап в операцията по търсене на останките от изтребител МиГ-29 е намирането на черната кутия. Намирането е от значение, тъй като в нея се намира информация, без която трудно ще бъдат анализирани причините, довели до инцидента. Това заяви пред БНТ контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС.

По думите му става ясно, че операцията ще приключи едва след като бъдат уточнени причините за инцидента.

 "От вчера, както беше вече съобщено, ние преминахме в нов тип операция. От операция за търсене и спасяване на изчезнал пилот вече е само операция за търсене на останки от самолета и откриване на черната кутия. Към момента продължават действията по търсенето", допълни контраадмирал Михайлов.

Още по темата

Михайлов обясни, че рано тази сутрин във водите са открити два нови контакта, които в момента се изследват дали имат връзка с инцидента. Към операцията са се присъединили и представители на Института по океанология на БАН, които също ще изследват района със специализирана техника. Районът, който трябва да бъде обследван, обаче е изключително голям.

Разследването продължава, но Михайлов заяви, че не може да се ангажира с поставянето на конкретни срокове.

"Трудно е да се каже конкретен срок. Всичко зависи от състоянието на самата черна кутия и сблъсъка на самолета във водата. Най-вероятно той се е разпаднал на множество парчета", добави той.

"Към момента разчетите ни за обследване на районите, които са определени, показват, че някъде в следобедния час на съботния ден ще сме покрили първоначално определените райони за търсене. Всичко зависи от това колко останки ще намерим на дъното, колко време ще ни отнеме обследването им, тъй като времето ще е променливо в района", каза още контраадмирал Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Ст. Аврамов преди 2 години
<html><body><!--StartFragment--><span class="d2edcug0 hpfvmrgz qv66sw1b c1et5uql lr9zc1uh a8c37x1j keod5gw0 nxhoafnm aigsh9s9 d3f4x2em fe6kdd0r mau55g9w c8b282yb iv3no6db jq4qci2q a3bd9o3v knj5qynh oo9gr5id" dir="***" lang="bg-BG">Черната кутия на самолета може да се търси само чрез детайлна морска магнитометрична снимка на предполагаемия район. Други видове търсения са несъстоятелни, защото самолетът се е забил в дебел слой тиня.</span><!--EndFragment--></body></html>
48
6
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 45 - тея ДрОгарю ги разправяй на себеподобните си. Над 50-те съм и съм служил по социализма. Тогава ДрОгарю имаше тотално мълчание за войничетата които умираха и в Щит-овете и командно-щабните учения. Така че, пробутвай си вехтите краставици някъде другаде.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е бедна и изостанала страна - и защо тогава НАТО съществува, с кой ще се бие? Нали СССР го няма и комунизма се провали? Или сами си свалят самолети от некадърност! Какъв е смисъла на НАТО освен да избиват цивилно население както в Сърбия, Либия и Ирак или натовски военни да загиват при учения?
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пълна пародия е това НАТО! Рейнджърите вместо да влизат в оня завод, трябва да влязат тук и да изтрепят путинските агенти.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въпросът е данс защо още не са арестували 3-те поутинови трола? или да докладвам на Мустафа? Да не изчезнете и вие безследно като пилота... Айде беж мишки да бягаме, че...
44
2
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Вярно е, че трябваше първо да се изгради интегрирана ешелонирана ПВО и даже с елементи на ПРО, но русофилите пищяха като га ги колят, а Тиквения гъс гледа това, което е по-ефектно и носи повече политически дивиденти - нов самолет. Пък и новият идва с три години забавяне, та хем да угоди и на руснаците. А той - най-хитрият "политик". Тьп банкянски прьд льо...
43
3
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Христо Христов - не Ице. Те си просто озлобен пенсионер, който цял живот е свеждал главица, и днес е бесен на променилия се свят, защото не може да влезе в новите правила. Кога е била България в новата си история "независима"? България Ице и малка държава която може да отстои правата си само в голям и силен съюз. И тъй като аз не искам да е новия Съветски съюз на Путин, предпочитам ЕС. Обиколил съм Европа, и там хората не са нито лъжци нито основно ***. Така че, сори, ама не!
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пародия на учение, армия, съюзници. Тъй де натовски стандарт, по бумаги всичко е изпълнено, преизпълнено, препроверено, застраховано, презастраховано и прошнуровано. Сигурно в докладите и жертви ще липсват. бе по натовски учебник от една бюроклатска академуйка. Пародия, ама много скъпа и много *** на хранилката. Даже и в зехчето щети влезнат да крадат олио.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждал съм кофичка от кисело мляко в морето която е била повече от 4 дни гаранция! Явно черните кутии са по слаби
40
7
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До а зашо? - точно за това! За да не може да се осъществят мокрите ти хибридни блянове. Русия не може да извърши чудото което и приписваш. Нито има силите да води пълномащабна война с НАТО. А защо днес Русия тренира флота си в Тихия океан? А, ясно - според теб защото може да унищожи Америка, Марс и Империята и нищо не може да и противостои! Да, ама не. Ако Джуджан имаше свръхестествените възможности които му приписваш, щяхме отново да сме в СИВ и Варшавския договор. Такива работи дрОгарю!
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мене в армията цари разложение, газят се правила и устави, пият като смоци, качват се на самолетите след формале медицински преглед, не си гледат здравето и най-показателното е, че това е Началник щаб на военно летище.И не е вярно, че не летят - последните пет-шест години се лети сериозно, постоянно има учения с много самолети. Преди време се подмазваха на Тиквата, че им дал пари за керосин. Да се забиеш в морето със здрав самолет пълна дивотия. Има куп нарушения, затова мотаят работата.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да намерят бе.Човека си отиде в морето само отломки.
37
3
 
6
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
нотовско учение без жертви няма ,краварите са го думнали аре на бас !
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купете си един самолетоносач от САЩ за 20-30 милиарда за вашия контраадмирал. Не може така цял контраадмирал да стои без флагшип голям самолетоносач.
35
11
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Скъпи сънародници, време е да се обединим, стига 30 години разединиение. Разединението и делението на "фили" и "фоби" само вреди на Бъгария. Together we stand - divided we fall! Българите могат да е обединят само на основата на евратлантическите ценности, твърда ориентация към ЕС и НАТО и безпощадна конфронтация и санкции към Русия която ни държа окупирани 45 години! Русофилите трябва да бъдат преследвани от закона и наказвани с цялата строгост за разпространение на руска хибридна прокаганда.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо няма оставки на управляващите за смъртта на пилота?
33
0
 
11
 
! Отговори
казвам ти преди 2 години
До РАДАРИТЕ радарите вършат работа ако през годините не бяха направили така че да напуснат обучени школовани оператори сержанти,а назначиха панделки и джендърчета,питайте операторите/ките на висотомера с кого са в роднинска връзка ,и колко опит имат в осигуряване полети нощни с реални стрелби,иначе книгите за инстсруктаж са изрядни нали,жалко за пилота ,но всичко е панделки и пародия
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА ДА СЕ НАМЕРИ, КАКТО НЕ БЕШЕ ЕКСТРАДИРАН МУСТАКА ОТ БЕЛГАД. ЧЕ АКО СЕ РАЗПРИКАЗВА... ТА И КУТИЯТА. ЩЕ ПОКАЖЕ НИВОТО НА СЪВЕТСКАТА ТЕХНИКА. ПЪК НИЕ НАЛИ ГЛЕДАМЕ ДА НЕ ДРАЗНИМ БРАТУШКИТЕ - КАЖАТ НИ ПОТОК - ПРАВИМ ПОТОК, КАЖАТ - АЕЦ- ВОТ ТЕБЕ АЕЦ...
31
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
данс, абе няма ли да се събудите и да ги арестувате тия руски нагли агенти тук, хрантутници? елемнтарна работа е! то бива бездарие!
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До С-400Това кой ти го каза, получи смс от космоса може би?