СДС застана зад Милена Славова след поста й за гей парада

Певицата призна за заплахи и лични обиди в социалните медии
23 юни 2021 07:16, Ния Христова
190
СДС застана зад Милена Славова след поста й за гей парада
Снимка: БГНЕС
"Изразяваме възмущението си от отношението към Милена Славова, от омразата и опитите да затворят устата й." Това посочват от СДС в официална позиция, а повод за нея е блокирането на профила й във Фейсбук, след неин пост за гей парада.
 
"Обидите, блокирането на профила й във фейсбук, соченето с пръст, още повече доказват нашето убеждение, че неолибералните течения налагат обратна дискриминация у нас. Милена Славова е блокирана, защото не подкрепя гей-парада и нарича нещата с истинските им имена! А дали са блокирани профилите на тези, които изляха върху нея лични обиди, заплахи, и не се посвениха да използват език на омразата?! Когато те обиждат – няма проблем. Когато някой, който не ги подкрепя, изрази мнението си, веднага е подложен на публичен линч", казват още от СДС. 
 
Според синята партия Милена Славова е от поколението творци, които са допринесли за победата на демокрацията в България и са го правили от сърце и по убеждение. 
 
Според СДС тези хора трябва да бъдат уважавани и ценени.
 
"И когато изразяват свободно мнението си, е добре да бъдат чути, а не охулвани! Подкрепяме Милена и я поздравяваме за ясната и смела позиция! Човешките ценности и нормалността трябва да бъдат обща кауза на всички здравомислещи българи. В битката срещу налагането на „нова нормалност“ не трябва да се правят компромиси!", завършват от СДС.
Още по темата
 
Пред в. "Монитор" Милена обясни, че възмущението й в социалните мрежи е било провокирано от направено сравнение, публикувано отново във Фейсбук, в което се виждало изображение на знаменосец от едно време и представител на гей парад, който бил със свалени панталони, а знамето се показвало от задните му части. 
 
“Сигурна съм, че не подкрепям гей парадите! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си" - това гласи последвалият пост на Славова, който провокира остра реакция от LGBT общността и доведе до блокирането на профила й.
 
След като изрази позицията си пред Нова телевизия по-рано днес, акаунта на певицата във Фейсбук отново бил блокиран. Нейни приятели и почитатели обаче й изпращали скрийншотове с обидните коментари, които противниците на тезата й пишели по неин адрес. Изпълнителката на "Истина" вече е разговаряла с адвокат. 
 
"Сега обмисляме какво да направим. Със сигурност ще има реакция. Аз не съм нагрубила никого лично, да кажа - този е еди-какъв си. А мен ме нападат с лични обиди, което по нашето законодателство е абсолютно наказуемо. Имаме събрани сигурно 50 изказвания, които са абсолютно отвратителни", обясни още Славова пред "Монитор". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
2
 
! Отговори
Валери Стоилов преди 2 години
"и някой ден сърцето ..." .... "писна ми" ..._"да светя като крушка" "да ходя по въже" , толерантни сме , но не сме длъжни да носим чужда вяра в съцата си ! Имаме право на мисли и слово наше си ! Молива е предназначен за писане , тези които му сменят предназначението нямат право да ми налагат със сила вярата в други предназначения !
135
14
 
4
 
! Отговори
Хари преди 2 години
До Анонимен"Какво да кажем за рок феновете тогава,ние не се ли набиваме на очи.Може да изплашим децата с нашия външен вид,някой да е казал нещо за това?А Милена какъв пример дава и тя мен ме дразни как се облича,но аз нищо не казвам за това" - че ти как се обличаш на никой не му пука! Да си видял някъде рокаджии да протестират че някой нещо му е забранил.... и ти ли си някакъв платен.... смешници. Да, фен съм на Милена, не ми харесва облеклото и визията ама че аз па да не съм по убаФ...
134
1
 
13
 
! Отговори
Свиро преди 2 години
До АнонименИ да е обратна, не ми пука. Не съм я виждал да парадира с ориентацията си. Тя е точно с/у това.
133
1
 
24
 
! Отговори
Браво Миленче преди 2 години
Ние сме повече от тях !
132
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тая Милена, като я гледате на снимката, не ви ли изглежда обратна бе? И аз обичам рока, ама друго си е да слушаш истински мъже, като Елтън Джон!
131
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая що се е направила на нищо?
130
3
 
24
 
! Отговори
Toto преди 2 години
Виждам че много от коментарите тук са писани от долни гейове. Продължават кампанията срещу нормалните.
129
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече да си нормален не е нормално! Браво на Милена! Винаги е имала смелостта да казва, това, в което вярва! И никой не бива да бъде съден за това, че изразява мнение! Не може да има двойни стандарти едните да имат свобода на словото а другите - не!
128
6
 
12
 
! Отговори
До 142 преди 2 години
Значи,ако не си гейзеръ,искаш да целуваш путин и си съвЦка нзнам кво си!Е такава опорка само герб могат да сътворят хахахааа
127
0
 
0
 
! Отговори
До 142 преди 2 години
Добре муахахаааааа
126
1
 
16
 
! Отговори
Нямам фейсбук и преди 2 години
си живея царски...Миленче, услуга са ти направили тия от Новото Нормално...Махай вайбъри, майбъри - това е поквара отвсякъде!
125
3
 
45
 
! Отговори
Всички нормални преди 2 години
Хора от същото поколение като на Миленчето разсъждават по същия начин и категорично подкрепящите я са много повече от тези, които са срещу позицията й, респективно личността й. Браво на Милена!!!!
124
2
 
28
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Пендерастката мафия е много силна,политиците ги крепят.И най вече задокеанския рептилл байдън,който е зад всипки изврстеняци от 70те години.Скоро ще стане като с безумията на християните когато им дават права и избиват ,изгарят и унищожават всичко ще не е християнско ,който не обратен ще бъде линчуван,и всичко ме обратно горено и заклеймявано.Тези са много злобни люде.Аз отдавна съм баннат от краварското посолство и знам че свободата на словото отдавна е пълен мираж!!!
123
1
 
16
 
! Отговори
Apple преди 2 години
Delete Facebook
122
42
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Тая е толкова метълка и рокаджийка, колкото и Азис - с тоя половин килограмов кръст на врата - един от символите на религиозно робство - само доказва, че е поредното менте. А по целия свят в очите на хората се навират именно ментетата... Питайте който искате метъл и само като й види снимката, ще ви каже, че Славова е минала покрай свободата и бунтарството...
121
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали осъзнавате че ако ЛГБТ-то не бяха блокирали профила и не бяха направили скандала, тая публикация щеше да стигне до 4-5 хил. души максимум? Не че хората не я слушат, просто колко народ ѝ рови във фейса.Така че ПР не го прави Милена, ЛГБТ НПО-тата, които симулират работа за финансиране. Както и партийките, които гледат да се закачат към всеки възможен скандал.
120
27
 
3
 
! Отговори
Инженер Футур преди 2 години
или е глупава или търси внимание, което е същото, което правят тези дето критикува. ФБ е БИЗНЕС и си има интереси и правила и хомофобски, расистки и т.н. обиди минават само ако не се вдигне много шум. Естествено, че ФБ го интересуват огромната бройка потребители, а не една Милена ( колкото и да харесвам някои нейни песни и да не харесвам идеята с парадите)
119
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нивото на цензура и манипулация в социалните медии е направо зловещо. На практика в момента живеем в технократичен тоталитаризъм. Много е важно масите да се ограмотят технически и да се научат как да си правят собствени децентрализани платформи за дискусия и да не са зависими от тези компании. Спрете да ползвате фейсбук, туитър и тем подобни глупости!
118
21
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
От написаното аз така и не разбрах Милена какво е коментирала и за какво са я нападнали. Тя против гей парада ли е или обратното? Всъщност, явно има личен проблем и защо трябва всички ние да се занимаваме с него? Ако някой я е обиждал лично както разбирам, да го съди, след като си е наела адвокат, но да не занимава останалите.И още нещо: Всички слушаме рок музика. Това не значи че трябва задължително да сме на едно мнение с Милена. И Елтън Джон е рок музикант, и то не по-лош от нея нали?
117
2
 
29
 
! Отговори
коч преди 2 години
Фейсбук се превърна в контролирана социална мрежа , в която вече няма свобода на словото. Махайте се от там, аз го направих преди година