СДС застана зад Милена Славова след поста й за гей парада

Певицата призна за заплахи и лични обиди в социалните медии
23 юни 2021 07:16, Ния Христова
190
СДС застана зад Милена Славова след поста й за гей парада
Снимка: БГНЕС
"Изразяваме възмущението си от отношението към Милена Славова, от омразата и опитите да затворят устата й." Това посочват от СДС в официална позиция, а повод за нея е блокирането на профила й във Фейсбук, след неин пост за гей парада.
 
"Обидите, блокирането на профила й във фейсбук, соченето с пръст, още повече доказват нашето убеждение, че неолибералните течения налагат обратна дискриминация у нас. Милена Славова е блокирана, защото не подкрепя гей-парада и нарича нещата с истинските им имена! А дали са блокирани профилите на тези, които изляха върху нея лични обиди, заплахи, и не се посвениха да използват език на омразата?! Когато те обиждат – няма проблем. Когато някой, който не ги подкрепя, изрази мнението си, веднага е подложен на публичен линч", казват още от СДС. 
 
Според синята партия Милена Славова е от поколението творци, които са допринесли за победата на демокрацията в България и са го правили от сърце и по убеждение. 
 
Според СДС тези хора трябва да бъдат уважавани и ценени.
 
"И когато изразяват свободно мнението си, е добре да бъдат чути, а не охулвани! Подкрепяме Милена и я поздравяваме за ясната и смела позиция! Човешките ценности и нормалността трябва да бъдат обща кауза на всички здравомислещи българи. В битката срещу налагането на „нова нормалност“ не трябва да се правят компромиси!", завършват от СДС.
Още по темата
 
Пред в. "Монитор" Милена обясни, че възмущението й в социалните мрежи е било провокирано от направено сравнение, публикувано отново във Фейсбук, в което се виждало изображение на знаменосец от едно време и представител на гей парад, който бил със свалени панталони, а знамето се показвало от задните му части. 
 
“Сигурна съм, че не подкрепям гей парадите! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си" - това гласи последвалият пост на Славова, който провокира остра реакция от LGBT общността и доведе до блокирането на профила й.
 
След като изрази позицията си пред Нова телевизия по-рано днес, акаунта на певицата във Фейсбук отново бил блокиран. Нейни приятели и почитатели обаче й изпращали скрийншотове с обидните коментари, които противниците на тезата й пишели по неин адрес. Изпълнителката на "Истина" вече е разговаряла с адвокат. 
 
"Сега обмисляме какво да направим. Със сигурност ще има реакция. Аз не съм нагрубила никого лично, да кажа - този е еди-какъв си. А мен ме нападат с лични обиди, което по нашето законодателство е абсолютно наказуемо. Имаме събрани сигурно 50 изказвания, които са абсолютно отвратителни", обясни още Славова пред "Монитор". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейсбук е частна компания и може да и блокира акаунта си по каквато причина реши, включително за хомофобски изказвания. Милена ако иска, може да си направи нейн сайт и в него да си изразява мнението. Не знам откъде идва това убеждение, че свобода на словото значи да казваш каквото си искаш, където си поискаш, но да не си носиш последствията.
115
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете Милена. По-интересно е КОЙ плаща за парада, КОЙ плаща за охрана, КОЙ плаща озвучаването, КОЙ
114
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Има един "това, което изхвърляш" много активен във фейсбук, ангелина летникова
113
0
 
40
 
! Отговори
до 124 преди 2 години
До Анониен - "Смисълът на гей-парада е, че българинът трябва да разбере, че всеки има свобода на изразяване." --- и затова спират изразяването на Милена ли? Явно е точно обратното вече - само сбърканяците да имат право на свободно изразяване и мнение.
112
1
 
28
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Милена я съдят "хора", които не са постигнали нищо в живота си, тотални анонимници. Гледам не понасят и Евгени Минчев, защото им казва истината в лицето
111
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, Милена! Оставаш идол и на идните поколения
110
2
 
5
 
! Отговори
До жена,но май не си преди 2 години
Верно че има много филми за възрастни в мрежата!Но не е хубаво да се превръща в мания тяхното гледане!След пристрастяването,следва търсене на нови стимули за мозъка!Малко специялни филмчета,за определена аудитория!До пълни изварщения с цел да задоволят нечия болна психика!Така че внимавай,наличието нанякой от тези филмчета в телефона/компютъра и посещоването на определени итернет адресиможе да доведе прокуратурата у вас!
109
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 129Ти ще станеш ли по-велик ако пратиш в урановите мини инако мислещите или ще си останеш същата долнопробна оттрепка?
108
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма лоша реклама, наред е васко кръпката...
107
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 131 "Но когато ни задължат да им даваме повече права отколкото имаме ние, вече ми пука." Я кажи, какви права са им дали, които ти нямаш?
106
2
 
29
 
! Отговори
az преди 2 години
Моите почитания за позицията на Милена Славова.
105
3
 
34
 
! Отговори
противоконституционн преди 2 години
Добре е дефинирано в Конституцията - бракът е съюз между мъж и жена. Който се бори за събаряне на това действа против Конституцията, а противоконституционни действия се наказва със затвор
104
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те СДС са си партия на тези още от създаването си. Правителството на СДС-Филип Димитров си беше гейдружинка, главно от пловдивчани.
103
1
 
20
 
! Отговори
СС преди 2 години
Споко е един ден всичко ще се обърне не могат да променят махалото на историята, нека всички да се разкрият които са ЛГБТ после полесно ще ги отсеят. Иначе се крият и е трудно да ги поразтребят....
102
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И АЗ СЪМ МИЛЕНА СЛАВОВА!
101
0
 
8
 
! Отговори
До Жена преди 2 години
Доста си изкукал. И не си жена определено. И не знам как не си ядеш г-ната.
100
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Жена Скъпа, никой не отрича правото на обратните да си бъдат такива, просто не желаем да ни се навират в лицата, да подменят правилата според които момиченцата и момченцата биват учени да стават жени и мъже. Тия хора преминаха границата. Да си живеят мирно и кротко. Не ми пука кой с кого си ляга. Но когато ни задължат да им даваме повече права отколкото имаме ние, вече ми пука. Когато решат да четат приказки в клас, където Снежанка е момче с различна ориентация, вече ми пука!
99
1
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Добре че модерните леви са само софийски ГМО бройлери и тая проказа е само там и нямат шанс да се възпроизвеждат!
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
124, абе за такива като вас, урановите мини трябва да се отворят
97
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много примитивни тролингени "подкрепящи" елгебетейците. Ако не изглеждаш според тях добре и ако си застаряващ значи си лош човек и не ги обичаш. Първобитни мисли на примитивни хора.