Вместо ръст на заплатите, дават карти за фитнес на полицаите

Синдикална организация иска 20% увеличение на възнагражденията
213
Вместо ръст на заплатите, дават карти за фитнес на полицаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Недоволство от заложените средства за МВР в проектобюджета за 2022 г. изразиха от Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец”, пише „Труд“.

Още по темата

В бюджета не е предвидено увеличение на заплатите на служителите в МВР, което води до значителното им обедняване предвид галопиращата инфлация, посочват от синдикалната организация.

За сметка на това са предвидени 9 млн. лв. за карти за спорт за подобряване на физическата подготовка на служителите в МВР. Явно през годината служителите ще бъдат поставени на диета и усилен спорт, заявяват синдикалистите.

През настоящата година е предвидено увеличение на средствата за заплати само за персонала на изборни длъжности, за заетите в системата на съдебната власт и педагогическите специалисти.

От синдикалната организация настоява за започване на преговори с правителството за вдигане на заплатите в системата на МВР с 20%. В противен случай ще изразим недоволството си чрез регламентираните в закона начини, посочват от организацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: фитнесзаплатиПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
20
 
! Отговори
Живков преди 2 години
То полицай те работят за богатите. Да сте видяли полицай беден да пази. Те взимат от бедния дават на богатия. Сега да идат при които са пазили
37
5
 
26
 
! Отговори
Мързели нагли преди 2 години
Учители и полицаи - нищо не правят освен да имитират дейност, резултати никакви и лоши, а получават най-високите заплати. Представа си нямат какво работа и как се работи.
36
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой реално може ли да се похвали МВР нещо да му е помогнало каквато е функцията на тоя орган. Аз освен да си сменя документите в полицията и да видя някой полицай да смени гумата на някоя кака по пътя, друго полезно не съм ги видял да правят.
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами супер!В другите държави като види човек някой полицай,ами той висок, силен,здрав физически,внушава респект.У нас едни ниски толуупи уяли се яко като шопари и се надули все едно без тях няма да съществува светът!Пресен пример преди няколко дни пребиха един ковач,обикновен човечец,защото нещо им било скучно.Трябва да има къде да изразходват енергията.По-добре във фитнеса от колкото да бият хората.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо им е фитнес,има толко площадки с лостове и успоредки,ще студуват малко..недейте ги глезите!!
33
2
 
21
 
! Отговори
.. преди 2 години
Твърдо против и това МВР не работи въобще адекватно . Те па от всяка власт първи да и вдигат заплата не са ядрени физици
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-корумпираната институция - МВР. Откраднат ти колата - ходиш пишеш жалби, вдигат раменете фуражките. В същото време покровителстват авто крадците.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте им и Калорекс, че са заприличали на ояли се прасетта
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицаите винаги са с властта, против народа - бият невинни хора. Отвратителни заптиета!
29
7
 
13
 
! Отговори
Продължаваме промяна преди 2 години
А на учителите ще вдигнем заплатите с парче хляб и кофичка кисело мляко! Тепърва предстои новата методика за вдигане на заплатите в останалите сектори. Вариантите са: кебапчета, минерална вода, тоалетна хартия, а за най-заслужилите - хранителна добавка рекламирана от самата Опра Уинфри!
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От който друго нишо не става, става полицай!
27
0
 
21
 
! Отговори
Ss преди 2 години
Фитнеса през работно време ли ще е?
26
2
 
34
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Браво Рашков ! Кефиш ме! Край на хипопотамите по патрулките! Не се притеснявай, никой няма да напусне системата, извън нея са едно НИЩО!
25
6
 
9
 
! Отговори
опс преди 2 години
поне да бяха купони за хляб защото с тая промяна той чукна 2 лева ,и по едно фенерче защото и това си купуват , а вече няма и улично осветление та не знам как ще видиш крадец в тъмното
24
1
 
20
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Има тумбаци дето е задължително да минават кантар преди заплата..
23
2
 
14
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Освен картите за фитнес да ги пратят и за по 14 дена при доктор Емилова!Като гледам кви толстолопи има незнам дали и доктор Емилова ще им помогне ама все пак да опитатат.
22
0
 
28
 
! Отговори
Не че нещо, ама.. преди 2 години
Дебел полицай стои пред едно училище. Учителка го пита:- Извинете! Дете ли чакате?- Не, от бирата е
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали Бойко им я вдига суматя и пъти! Стига вече!
20
2
 
20
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Ами правилно .Да ходят да тренират , за да им спаднат тумбаците !!!
19
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези глупави, мързеливи и нагли връзката даже и минималната заплата им е много. Да ги съкращават, нищо не вършат освен да тормозят хората, докато престъпниците си остават ненаказани