Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия

Вярваме в целостта на Украйна, ясен партньор на ЕС и НАТО сме, посочи той
231
Петков допусна: Ще влезем в ценови войни за енергията заради Русия
Снимка: БГНЕС

Вярваме в целостта на Украйна, че всяка държава, в случая Русия, ако влезе с танковете в чужда територия, това е нарушаване на международното право. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти във връзка със световния конфликт.

Още по темата
По думите му България е много ясен партньор в ЕС и НАТО, силата на тези съюзи е да се говори в един глас.

Солидарни сме с тези санкции и едновременно с това приготвяме нашата система да има варианти да не останем без енергийни източници, да има план Б какво се случва във всяка една ситуация. Гледаме българския интерес, но работим в една общност със Съюза, посочи още той.

Тръбата, която захранва България, захранва и Сърбия, и Унгария, които са стратегически партньори на Русия, така че шансът да стигнем до този сценарий е малък. Ще влезем в динамика на ценови войни за енергията и за газа, допусна Петков.

Той изрази надежда до лятото да видим, че след 11 години строеж газовата връзка с Гърция е факт. Петков разкри, че на седмична база с гръцкия премиер обменят информация докъде е стигнал проектът.

Премиерът коментира още, че се е зарадвал да се срещне с българите в РСМ. Това, което потвърдих, е, че техните права са огромен приоритет за българското правителство. Съгласихме се едновременно с това, че най-доброто е
да видим Северна Македония в ЕС, това е дългосрочната ни стратегия, обясни той.

Премиерът допълни, че дългосрочно целта е хем да бъде премахнат езикът на омразата, хем да сме сигурни, че съседката ни "няма да изпадне извън шанса си да бъде в ЕС".

От думите на Петков стана ясно, че "пиар отборът" му е отрязал премиера на РСМ Димитър Ковачевски от  снимката на Мюнхенската конференция.

Това, което се опитват да направят всички - и в РСМ, и в България, да ни изкарат от диалогичния и конструктивен тон, няма да позволя. Кой на каква снимка е, няма значение.за общата ни стратегия, коментира той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Кирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що пък Русия да е виновна за скока в цените? Нали УСА, вашите ментори, налагат санкции, спират потоци, обещават ви "свтло" джендерско бъдеще...Е да де, ама УСА си пазарува от Русия и газ и петрол, а за вас "Зелена сделка" със зелен колец (да го поемете по-лесно и демократично)!
155
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На първо място са българските интереси. Повтаряне на натовски и есовски лъжи и заблуди няма да ти помогне като премиер. Ще излезем да те изпратим с канадската ти жена и дъщерички на фронта в украйна. Окей?
154
0
 
8
 
! Отговори
Протестираща преди 2 години
Симпъл киро е толкова симпъл, че вече се чудят и неговите авери от ПъПъ ПъПъ какво да го правят и как да му оправят бакиите. Как съжалявам че се подведох по вдигнатия юмрук на рундю и нося вина за докарването на това недоразумение на власт.
153
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като видях какви са цените на градския транспорт в ДНР (пост 172), реших да погледна и цените на горивата -- бензин А95 -- 1.16 лв (53 рубли), дизел -- 1.26лв (57 рубли). Газ -- 0.82 лв (37 рубли). А там върви война и стрелят, ако не сте забравили. А защо енергоносителите у нас са все едно ние сме във война?
152
0
 
11
 
! Отговори
45 преди 2 години
До българинПравителството на измамата на Киро простото(***) и Румен парцала докараха половин България до просешка тояга. Докато парцала и *** се надпреварват да се показват по телевизията няма одобрен план за възстановяване от ЕС , всички останали държави вече усвояват средства за борба с кризата. Простото и Румбата топат топката поради пълното си безхаберие. Киро *** е срам за българската история, благодарете на гласувалите в чужбина и заблудените от България. Страдаме истинските българи.Честито.
151
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
един вид султана е наредил да вдигнат цените още, че нема пари за продължителни военни действия. жална ни майка колониална, ще ни докарат до купони и опашка за капачки. прочие, тогава руснаците се биеха пък в чечня. дали е съвпадък?
150
0
 
2
 
! Отговори
ВЕЧНА ДРУЖБА.. преди 2 години
БСП.. +.. ДБ...........!!.
149
5
 
0
 
! Отговори
Пазара е решението преди 2 години
Не трябва да ни е страх от Русия. Направи ли се отворен и лесно достъпен пазар за енергията в България проблема ще се реши сам. Хората строят фотоволтаици и слагат батерии без държавата да даде 1 лев. Просто трябва да направят лесно включването към мрежата и да сложат цена за изкупуване така че да се балансира националната електрическа мрежа. Хората ще намерят начин как да съхранят мощност от фотоволтаици и да я дадът нощем на мрежата, стига финансово да имат изгода. Пазара ще реши проблема.
148
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото единия е парашутист, а предния просто некадърник алчен за власт
147
9
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Троловете на Путин и Копейкин са навсякъде. Кога държават ще вземе мерки срещу тази пропагандна война на Русия??
146
1
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
Прокуратурата да разпита Орешарски какво знае за обстоятелствата по прекратяване на проекта Южен поток. оворните трябва да бъдат съдени.л за измяна.
145
0
 
5
 
! Отговори
45 преди 2 години
До А БЕ...Съмнявам се в нормалността ти
144
11
 
4
 
! Отговори
А БЕ... преди 2 години
ТУКА НЕМА ЛИ ПОДДРЪЖНИЦИ НА ПЕТКОВ И РУМЕН РАДЕВ?!?. ДЕ ТИЯ ЩЕ ГИ ОБИЖДАТ А ВИЕ ЩЕ СИ ТРАИТЕ. Я ИМ СВИИТЕ ПЕРКИТЕ. ТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ДВА МЕСЕЦА ТЕ ИСКАТ ВСИЧКО ДА СЕ УПРАВИ. АМИ ТО ТУЛУПА 12 ГОД РАЗСИПВАШЕ СЕГА ЗА ДВА МЕСЕЦА ВСИЧКО ДА Е НА РЕД. ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗАТ НА *** БИБИТКОВИ ВСИЧКО. СКОРО.
143
0
 
9
 
! Отговори
45 преди 2 години
Правителството на измамата на Киро простото(***) и Румен парцала докараха половин България до просешка тояга. Докато парцала и *** се надпреварват да се показват по телевизията няма одобрен план за възстановяване от ЕС , всички останали държави вече усвояват средства за борба с кризата. Простото и Румбата топат топката поради пълното си безхаберие. Киро *** е срам за българската история, благодарете на гласувалите в чужбина и заблудените от България. Страдаме истинските българи.Честито.
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По повод на енергията -- попаднаха ми цените за градският транспорт в ДНР -- автобуси 14..15 руб (30 стотинки), тролеи -- 5 рубли (10 стотинки). В резултат на инфлацията и санкциите от 1-ви март ще има драстично увеличение със 5 рубли (10 стотинки) за всичко. А ние разбира се, на такива цени плюем от европейските си висини и казваме: "Нека пазарът да реши!"
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мисля,че няма държава -хората и бизнеса да издържат ново шоково поскъпване на газта,тока и горивата ще стане по-лошо според мен
140
0
 
12
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Този "наш" премиер се кълнеше, че няма да допусне никой да му нарежда по телефона какво да прави, нали само това чувахме от него? А какво се оказа? Всички видяхме, че той беше поредния спуснат парашутист, назначен за премиер от знайни и незнайни сили. Та тези сили да не са балами, да правят гаф след гаф? И какво можем да очакваме от такова отговорно, но не и демократично решение? Моля, споделете и вие чутото, видяното, реалното на ситуацията днес у нас, в България.
139
1
 
14
 
! Отговори
Кой преди 2 години
Заради провокации те на запада в Украйна днес газта е 1000 Евро за кубика на борсите в Европа а за утре ще расте още,защо им трябваше тази *** игра,сега ще страда ме всички.
138
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като сте русофоби ще влезете и в ада.Не защитавате бг. интересите, защото удовлетворявате интересите на САЩ.Мнооого ще патиме заради вас.
137
1
 
12
 
! Отговори
Златната рибка преди 2 години
Ние ще влезем в ценова война Кире, не ти, ти ще си бегом марш към Канада, Европа или където ти видят очите. Освен, ако не хванеш златната рибка и чрез магия не построиш 6 моста, 3 тунела, 3 магистрали, да вдигнеш всички заплати, не свалиш данъците, не съкратиш 30% от администрацията и куп други обещани предизборни глупocти! Тъй, че приятелю, не се опитай в лъжи повече, дай фронт някой който си разбира от работата, да поеме тая държава. Тя, горката, на повече експерименти от uдuотu не може даНоси