НД "Русофили" с шествие на 3 март, протест в подкрепа на Украйна

Малинов: Признателността към Русия е изправена пред невероятно изпитание
317

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на Национално движение „Русофили“ излязоха на шествие в центъра на София. Малко по-късно пред сградата на президентството се проведе митинг за солидарност с Украйна. Хората призоваха да сме обединени и да отбележим заедно 3 март.

Председателят на "Русофили" Николай Малинов призова във „Фейсбук“: „Нека отворим широко сърцата си за Русия“.

„ Днес отново с гордост изричаме благодарност към предците ни, които през всичките 500 години на робство запазиха достойнство, вяра и азбука! 3 март е символ на българската воля, на българския дух! Няма друга дата, която да събира в такъв букет паметта за миналото с надеждата за достойно бъдеще! Нека днес се поздравим с националния ни празник и да отворим широко сърцата си за нашата освободителка Русия! Русия не само проля кръвта на хиляди свои синове и дъщери, за да строши веригите на своя православен и славянски брат – българския народ. За две години и половина Русия изгради държавата ни, армията, флота, Академията на науките, цялата администрация и ни остави да се развиваме сами така, както смятаме, че е най-добре за самите нас“, пише Малинов.

„Днес българските признателност и обич към Русия са изправени пред невероятно изпитание. Следствие на огромна идеологическа, политическа и финансова обработка българското общество, представлявано от своите държавни институции, от десетилетия е впрегнато в русофобска истерия, чужди на българската памет, духовност и интереси. Западът, включително и нашите общественост и държава си затвориха очите пред сатанизирането на Русия и пред геноцида срещу рускоезичното население в Украйна, организиран от националистически фашизирани сили. Реакцията днес на Русия на това, което се случва цели осем години с рускоезичното население и по-специално в Донбас, има характер на Освободителна война. За народа на Донецката и Луганската републики това, което днес се случва с него, е съизмеримо за нас, българите, с Априлското въстание. Преди век и половина Русия освободи нас, днес Русия освобождава рускоговорящите в Украйна“, пише още Малинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още по темата: шествиерусофили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинските Русофили не подкрепят Путин.
220
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия беше феодална държава. От царизъм превключи на помешчически социализъм. Опорочиха идеята за социално равенство. Сега минаха на олигархичен капитализъм. По външна политика са окупатори-империалисти. Социална държава е Швеция. Русия е агресор.
219
1
 
9
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Бяха стотина индивида на преклонна възраст и двама младежи ама не раздаваха нищо.
218
0
 
1
 
! Отговори
Потомък на Аспарух преди 2 години
Ало кой пише от мое име?
217
1
 
3
 
! Отговори
Потомък на Аспарух преди 2 години
НЕрусфильАлу я сум в Германя не сум в България ТИЯ дни бая БГ TV гледъм Многу рекламь ба едновремь нямше толкуъ И се за ПРОСТААТЕ И ХЕМОРООИДЕ Абе викам си тея русфиле бая одъртеа дано не мъчует завалиите чи да мисъ сръдят Айди чао ви викам тукънкъ дъль да туря точкъ ни знайа Ако мъ искати пак да съ чуйм пусните некой и други зилен пръст То дъ сдам и мейл амъ страх мъйда немъ акнът тролуйту
216
1
 
14
 
! Отговори
путлер преди 2 години
Русофилите са за заттвора, щом подкрепа нациста путин!
215
0
 
0
 
! Отговори
Гостенка преди 2 години
До статистик разбрах въпроса за неутралитета и участието в НАТО наобратно, така че можете лв не зачитай един глас за НАТО, тъй като е. Сшсгрешен.
214
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия ???
213
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До +++ А тикакъв си за нацията???Точно НИКОЙ!!!
212
5
 
20
 
! Отговори
Потомък на Аспарух преди 2 години
Русофили, кажете ми какво хубаво сте видели от Русия? Аз лично нищо хубаво не съм видял. Техните марионетки в БГ присвоили през '53 къщата дядо ми в центъра на града и го обявили народен враг за оправдание. Построили там градския съвет.Лежал е сума ти време по затворите и баба ми е отгледала сама майка ми и вуйчо ми. Дядо е бил началник на криминалната полиция до '45 но след 8г се сетили, че е бил враг. Аз живея в прокълнатия от вас Запад и Западът ми дава всичко, най-вече свобода и достойнство
211
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимна 226--------Умното на дяда! Сигурен съм, че няма да се затрудниш от въпросами! Питам: какво би се случило в Квебек, Канада, ако на жителите му бяха забранили да говорят френски, да имат вестници и книги на френски, да имат френски училища, да бутат в затворите учителките по френски? Понеже си много умничко, вярвам да се сетиш накъде бия! Да, да живееш в Луганск и да казваш, че си от ЛуХанск! Да имаш красив език, а да те карат да ховорiшь на "мова"!
210
9
 
5
 
! Отговори
До анонимен 222 преди 2 години
Да, прави са тези, които твърдят, че у нас фашизмът надига глава! Ще отсечем тази глава!
209
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работилата, защо си сложила това ПОДВЕЖДАЩО ЗАГЛАВИЕ? Нямате елементарна почтеност!
208
6
 
15
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Каква и да се представя Русия тя си е винаги била завоевателна , не да е царска , ленинска , сталинска , сега и путинска , на първо място за тях е било завоевателството , а така и същото се отнася и за Щатите !! Но държавите не могат да избягат от тия гадове , просто няма как ! Тях не ги интересува човешкият живот !
207
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 226 анонимна"анонимна" ! Не е ее , не си анонимен(а) ти си софиискиСороскиДжендарТрол и почти завършен Транс
206
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позната история.И по времето на Хитлер така е било .Някои са играели на Хитлеристи.Сега Путинисти.
205
8
 
19
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Абе,Малинов,стига си дрънкал глупости.С тях може и да замъглиш мозъците на някои непросветени.Знаеш ли колко украинци избягали от Донбас още през 2014г има в България?Те ще те просветят от кого точно са избягали.Не са били украинците,а така наречените народни милиции там,които са придатък на Москва.През всичките тези години те тормозят хората там и искат да създадат държава в държавата.Дали Путин би търпял на своята територия да речем Курска и Тулска народни републики?Никога!
204
5
 
19
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Срам и позор за нацията са тези ***..
203
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са русофили .Това са съветскофили комунисти.Истинските русофили са против Путин и войната в Украйна.
202
8
 
28
 
! Отговори
Европееца преди 2 години
Явно Николай Малинов шеф на русофили не си взел поука от заведеното дело на прокуратурата срещу него обвинявайки го в шпионаж в полза на Русия. Този Малинов говори като руснак и слуга на Русия,а не българин. Не съм предполагал, че тази дата ще се използва за слугинските цели на част от БСП. Малинов трябва да бъде съден и осъден . Той наистина е опасен за европейска България