За две години животът ни е поскъпнал с 60%

Расте броят на работещите бедни
11 юли 2022 18:00, Нели Христова
34
За две години животът ни е поскъпнал с 60%
Снимка: БГНЕС

За последните две години животът ни е поскъпнал с 60%. Това изчислиха от КНСБ в отговор на запитване на БНР. Синдикатът настоява за още 1,5 милиарда лева в подкрепа на нарастващия брой на работещите бедни, както и за по-голям обхват на домакинствата в програмите за социално подпомагане.

Как се справя българинът с набиращата скорост инфлация и доколко му помагат актуализацията на бюджета и антикризисните мерки на властта?

По данни на НСИ инфлацията в България прехвърли 15% на годишна база. Храни и услуги продължават да поскъпват. От юли към по-високите сметки на домакинствата ще се добавят и повишените разходи за ток, отопление и топла вода.

Средната заплата в областните градове вече надхвърля 1000 лева, но същевременно расте и броят на работещите бедни.

"Храната е с най-голяма тежест в семейния бюджет. Следват битовите сметки", каза Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
12
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Когато света се управлява от либерали е така. За бг-лиебраслъка , другарЕ инфлацията почна преди (2 г са го написали в либералното сайтче !!! ) ПРЕДИ Вова да нападне урките. Мдаааамммм....
9
3
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
ами излизай бе. Да те видя тебе и децата как чакате 3 дена за визи пред разни посолства...да видиш кога няма деж да бягаш как ти го нахлузват с кеф , аман от пропагандни ***
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоест спекулата се е увеличила с 60 процента, те така смятят да намалят населението,че им цапа планетата - индиректно чрез финансови методи, сами ще се затрием :)
7
11
 
9
 
! Отговори
2 години преди 1 година
пандемия, икономиката замразена, после война, кво очаквате
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е, че за да живееш пълноценно не е достатъчно само да си произвеждаш храна и да пиеш вода от реката безплатна и да ходиш в еко тоалетна на двора...
5
3
 
29
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
С минимална заплата в България се живее прекрасно,това ви го казват 240 любими депутати които вземат някакви мижави 10 хилки.
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тея пък тия????? Така е като ги командва Бокича. Че има инфлация има ама тия мерят аптем на око залисани в делба на комисионни.
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 90-те години на много народ казвах. Не си продавайте животните градините и нивите на Мутрите. Някои ме послушаха и сега са добре но тези които не ме поскушаха сега гладуват. В капиталистическият строй нее като през соца. При капитализма никой няма да ви даде и трохичка ще ви гледат как *** и ще ви подритват. Никога не съм чакал на Мутрите да ме хранят. Работя за себе си научих и децата да работят за тях си. Не чакат на никой да ги храни. Ядът това което си произведат. Екологична храна.
2
3
 
27
 
! Отговори
аааааа преди 1 година
не е верно , българите сега живеят по добре :) питайте нинова ако не вярвате .
1
9
 
33
 
! Отговори
А?! преди 1 година
А ко стана бе ?! нали в ЕС сме в клуба на богатите ! Май са богати за наша сметка...