Министър Шишков: Магистралите, построени преди 7-8 години, се нуждаят от основен ремонт

Регионалният министър увери, че всички документи ще бъдат дадени на прокуратурата
95

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството архитект Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната.

"Не сме изпратили нужната информация, защото част от проверките не са финализирани официално, няма официални доклади", обясни служебният регионален министър арх. Иван Шишков в "Денят ON AIR".

Той подчерта, че "ядките", извадени от Северната тангента на София, са показали, че на едно място асфалтът е 13 см, на друго - 13,8 при заложени по проект 20 см.

Още по темата
"Резултатите са въпрос на факти, a не на интерпретация. Тези всички факти се обработват от органите на МВР. Магистралите, построени преди 7-8 години, за съжаление, наистина се нуждаят от основен ремонт", коментира арх. Шишков пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че в частта от автомагистрала "Хемус" между София и Яна, липсва 30% асфалт, а пътят е изграден от материали, които не трябва да бъдат слагани. Министърът посочи, вероятно ще се наложи авариен ремонт и на магистрала "Марица".

По думите на регионалния министър ремонтът на автомагистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан е бил превърнат в незаконно строителството, защото е бил възложен като "текущ". "Оттук нататък на ремонтирания участък е направен без надзор, този участък не е въвеждан в експлоатация, защото нямаме решение за строеж", добави той.

Арх. Шишков бе категоричен, че цялата информация от проверките на пътищата ще бъде дадена на прокуратурата. "Проверките ще продължат, прокуратурата също има интерес в тази ситуация. Строителството е сериозен процес и не трябва да подценяваме нито един елемент от него", каза той.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ШИШКОВ СЛУЖЕБЕН АГИТИРА ЗА ШАРЛАТАНИТЕ ШИШКОВ СПРИ С МАНИПУЛИРАНЕТО СЛУЖЕБЕН СИ НАЗНАЧЕН СИ
77
1
 
1
 
! Отговори
бай Киро преди 1 година
Тиквун каза във Враца че нищо не разбираш Шишков
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така строят ГЕРБ! Няколко години и отново ремонт, все пак нашите фирми трябва да се хранят. Българи, бъдете умни и внимавайте за кого ще гласувате на 2 април!
75
4
 
2
 
! Отговори
перко преди 1 година
За 7-8 години жиище ства за ремонт, та камо ли магистрала! В нормалните страни такива ремонти на магистралите се правят на 6-7години, а ние иксаме да са вечни!
74
2
 
4
 
! Отговори
Фуфуфу преди 1 година
Магистралите в Германия имат 30-40 години живот, а менте-магистралите на Боко Шкафа издържаха 6-8 години!
73
0
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Селяците се радвали на калпавите шосета, които обръчите на герб построиха, защото не са виждали в живота си истинска магистрала! Простият и необразован материал лесно се лъже и манипулира!
72
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
То това, което построи Боко, не са никакви магистрали, а междуградски път 2-ра категория. Вие магистрала виждали ли сте?
71
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ са шарлатаните! преди 1 година
Държавният контрол по времето на управлението на ГЕРБ беше занижен, затова сега берем гнили продове след потресаващите кражби и корупция.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 75. Повтаряш като папагал на Борисов тъпите "опорки" - ами те какво били направили. Кои те бре? Служебното правителство ли? Служебното правителство е особен вид правителство, то е временно! Срокът му на работа е 2-3 месеца, докато се направят избори. Какво исщаш да направят? Да управляват като Борисов 12 години, да имат милиарди бюджет, и още толкова от ЕС и ще направят много повече от него. България не е бедна държава, а ограбена!
69
2
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Боко унищожи страната ни! Мизерия и разруха навсякъде! България не е само София!
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпроса е тези 2 години при кой отидоха парите за поддръжка и ремонт понеже нищо не е пипнато, къде са парите Шишков?
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РеалносттаИ защо вие за две години не използвахте от тези смеси да построите поне един километър път, кое ви попречи да работите по стандарта на западните държави?
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КОЙВ ръцете на Кирил Петков и ПП са отишли милиони от пътищата.
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишо-Бакшишо, покажи ни твоите построени магистрали? Да се критикува и взимат проби е лесно!
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КОЙ - Е, как КОЙ? КОЙ? Алибаба и 40-те разбойника! Всички тия що седят във втората сграда на НДК са се облажили, во главе с Банкинския Бандит
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Те това е - Ша загуби изборите Бойко тоя път )))
62
5
 
2
 
! Отговори
КОЙ преди 1 година
От магистралите на герб са спестени сериозно количество материали, това означава, че милиони са отишли в нечии ръце. В чии се пита народът?!
61
1
 
4
 
! Отговори
Те това е преди 1 година
Боко Шкафа се оцапа яко с калпавите магистрали.
60
0
 
5
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
В западните държави бетонните настилки се изработват от сортирана минерална смес и цимент като свързващо вещество. Бетонните настилки се използват за предпочитане на пътища с високо натоварване, като магистрали. Те са много издръжливи и могат да издържат от 30 до 40 години! У нас издържат 5 години! Направете си сметка за нашето качество на асфалтиране!
59
2
 
3
 
! Отговори
Новият Рашков... преди 1 година
Този все повече ми прилича на Рашков преди изборите миналата година... не знам защо, но такава предизборна кампания на двама министри не сме виждали отдавна :-)